אלטרנטור

zxram

New member
אלטרנטור

מישהו יכול להסביר מה ההבדל בין גנרטור לאלטרנטור בבקשה? ומה הפרוצדורה של להחליף מגנרטור לאטרנטור???

dejavu

New member
גנרטור ואלטרנטור

בעצם זה אותו הדבר עד כמה שידוע לי, מה שניסית לשאול זה מה ההבדל בין דינמו לאלטרנטור (אני מנחש), אז ככה, דינמו מפיק מתח לא יציב של 10 אמפר לעומת אלטרנטור שמפיק מתח יציב של 30 אמפר, ההחלפה בין דינמו לאלטרנטור בחיפושית היא דיי פשוטה, צריך להחליף את הדינמו ואת התושבת שלו באלטרנטור עם תושבת מתאימה לו ובנוסף גם להחליף את הווסת(נמצא בתוך האוטו בדר"כ), את ההחלפה עצמה כל אחד שיש לו סט מפתחות ובוקסות יכול לעשות לעומת זאת את החיבור של מערכת הטעינה עדיף לעשות אצל חשמלאי במידה ואין לך נסיון... שלומי.

roni marino

New member
יחי ההבדל "הקטן"

תראה , בחיפושית שלי ( גרמנית כסופה ) היה דינמו , ועכשיו האלטרנטור עושה את העבודה . היתרון החשוב מאוד בשבלנו ( "אוהבי" הפקקים ) הוא שבטורים נמוכים הוא עדין טוען את המצבר במורה יעילה וזאת בניגוד לדינמו , ובכלל זרם הטעינה שלו יותר גדול ( לא זוכר את הספרים ). כדי להחליף לאלטרנטור אתה צריך : 1) אלטרנטור 2)תושבת לאלטרנטור ( הקשת שעליה יושב האלטרנטור שונה משל הדינמו ) 3)ווסת מתאים לאלטרנטור ( שמעתי שיש אלטרנטורים עם ווסת פנימי ). זהו

zxram

New member
ולא צריך להוריד מנוע?

בשביל להתקין אלטרנטור?

roni marino

New member
מייצב

אופיר , המייצב ממוקם מתחת למושב האחורי בצד שמאל . אגב , אופיר איך בטי עם המחזיר החדש , נכון שהאגזוז מוסיף ?

© DrorZi

New member
הייתי אומר מאחורי הנהג

כי בכניסה לאחור תמיד הופכים כיוונים, ודווקא אינטואיטיבית המצבד משמאל
דרור זי.

ofir_y

New member
אה אכן...

המחזיר החדש בסדר גמור. והאגזוז מוסיף... מוסיף לעשות רעש מרגיז :)

© DrorZi

New member
הסברים על הבדלים ופרוצדורה

דינמו הינו התקן מיושן ליצור חשמל (עליון בתמונה) לעומת אלטרנטור (תחתון) הדינמו מיצר חשמל במתח לא יציב (11.5-14.5), הזרם (והמתח) שהוא מוציא תלוי מאוד בסל"ד שלו (ולכן למשל לעמוד בפקק עם אורות דולקים מרוקנים את המצבר כי הדינמו לא מסוגל לספק מספיק זרם) בנוסף זרם השיא שלו (בחיפושית) הוא 30A. אלטרנטור מוציא מתח יציב החל מסל"ד סרק והמתח נשאר יציב לאורך כל תחום הסל"ד : 13.5 - 14.4 (בכל רכב) בחיפושיות השיפור הנוסף הוא הגדלת הזרם ל 50A המאפשר להוסיף פנסים למשל או התקנת מערכת טובה שרגישה לתנודות המתח/זרם של דינמו. שני ההתקנים דורשים מיצב חשמל, יש אלטרנטורים שמגיעים עם מיצב פנימי. קיט המרה עלה לי 150$ (בקליפורניה הובא במזוודה) כאשר הקיט כלל אלטרנטור חדש כולל הווסת שלו בפנים, תושבת, כיסוי מניפה וחגורה חדשה. זמן עבודה כשלוש שעות.
דרור זי.

למעלה