אלטרוקסין

לקשמי

New member
אלטרוקסין

אובחנתי כסובלת מתת פעילות של בלוטת התריס וקיבלתי את האלטרוקסין. שאלתי היא האם התרופה הזאת באמת מרפאת את הבעיה או שהיא רק עובדת "במקום" הבלוטה, כלומר רק מספקת את ההורמון שהבלוטה אמורה להפריש? מה שאני שואלת בעצם הוא האם לא יכול להיות מצב שאפתח תלות בתרופה? האם באיזשהו שלב אפשר להפסיק ליטול אותה והבלוטה תחזור לתפקוד תקין?

moran f

New member
התרופה היא ההורמון

התרופה לא תגרום לבלוטה שלך לעבוד מחדש. הסיכוי שהבלוטה "תתאושש" תלוי בסיבה לחוסר התפקוד, אבל ברוב המקרים אכן צריך להמשיך לקחת את התרופה באופן קבוע (זו לא בדיוק תלות, בהנחה שאכן לוקחים את התרופה בגלל תת פעילות של הבלוטה).

לקשמי

New member
קצת יותר פירוט:

הבעיה אובחנה אצלי לפני בערך 8 חודשים, כאשר בבדיקת דם נמצא שה- TSH שלי היה גבוה (9.98) אבל ה- T4 היה תקין. בבדיקת דם שעשיתי 3 חודשים אחר כך נמצא שה- TSH ירד ל- 8.30 וה- T4 עדיין היה תקין. רק בבדיקה שעשיתי לפני יומיים, ה- TSH אמנם ירד עוד (ל- 7.22) אבל הפעם גם ה- T4 חרג מהנורמה והוא עומד על 8.95 (כאשר הנורמה היא 9.90). אני חושבת שמה שגרם לירידה של ה- T4 הוא צריכה גדולה של סויה בתזונה שלי, בחודש האחרון. ידוע לי שסויה לא ממש עושה טוב לבלוטת התריס... אני מעוניינת בהחלט לרפא את תפקוד הבלוטה ולא להיתלות על תרופה כל החיים שלי. בהנחה שההידרדרות נובעת באמת מתזונה לקויה, האם אפשר לרפא אותה בעזרת תזונה מתאימה, פעילות גופנית וכד'?

moran f

New member
אלו שאלות שכדאי לשאול את הרופא

אני מודה - לא ידוע לי על כך שסויה הורסת את בלוטת התריס. מה שאני כן יכולה להגיד הוא ש-TSH הוא מדד יותר רגיש לפעילות הבלוטה מאשר T4. 8 חודשים מצביעים (לדעתי) יותר על משהו בלתי הפיך, אבל שוב - זו שאלה לרופא שלך ולא לפורום.

דודי 2002

New member
אז ככה...

אני חושב שלא מדויק כלל לומר שה tsh הוא מדד רגיש יותר לתפקוד הבלוטה מה t4. למעשה tsh לבדו לא יועיל כלום לרופא ללא בדיקה נוספת ואבאר: מנגנון הפעולה של הבלוטה מורכב משניים tsh שהוא הורמון שמגרה את פעילות הבלוטה וt30 ו t4 שזה בעצם ההורמון שמופרש מהבלוטה כך שבמצב שהבלוטה פועלת היטב רמות הtsh יהיו תקינות, אך כאשר הבלוטה איננה עובדת מספיק אז יש צורך לגרותה כדי שתפעל ואז הtsh מראה רמות גבוהות אך כאשר הבלוטה בבעיה ואין לה את היכולת לייצר את התירוקסין בגלל בעיה כל שהיא תצא התוצאה tsh גבוה לעומת t4 נמוך, כיון שהגירוי עובד אבל הבלוטה לא. כך שtsh גבוה וt4 נמוך בהחלט מראה על כיון של תת פעילות בלוטת התריס.

moran f

New member
ונפרט בכל זאת

במצב של היפותירואידיזם, ה-TSH יכול לעלות לפני שה-T4 ירד (ו-T3 הוא בכלל מדד בעייתי כי הבלוטה עצמה מייצרת מעט מאוד T3 - רובו נוצר בפריפריה מ-T4).

למעלה