אלטלנה, עזרה

www60

New member
אלטלנה, עזרה

שלום, אני עושה עבודה על אלטלנה, ואני צריך לכתוב בין השאר את הסיבה לכך שהאצ"ל דרש את הנשק, אבל לא מופיעה שום סיבה בשום מקור מוסמך (חוץ מאתר האצ"ל שכותב - שבגין לא רצה שחייליו ירגישו שהם מגיעים לבקו"ם על ריק, זו סיבה לחרחר מלחמה?) מישהו פה יודע אולי למה האצ"ל דרש את הנשק שהוא דרש (לא ה20% לי-ם אלא העדיפות ליחידות האצ"ל)?

זה אני6

New member
תשובה

מרגע שהצטרפו לצה"ל הופלו יחידות האצ"ל לכל אורך הזמן, קיבלו נשק גרוע ושימשו מאין "אוריה החיתי", בכל זירת קרב שבה הממשלה ראתה שקשה לה, היא שלחה את אנשי האצ"ל לשעבר. כמות המתים הגדולה באופן יחסי של אנשי האצ"ל במלחמת השחרור היא לא בגלל שהם היו לוחמים בלי חת(כפי שלפעמים מנסים לטעון)אלא בעיקר בגלל ששלחו אותם למקומות האלו. האצ"ל רצה לתת לחייליו את היכולת לעמוד בנסיבות הלא הוגנות שניתנו להם. בנוסף האצל גם לא הפרו את ההסכם! הנשק והציוד המלחמתי שבידי הארגון הצבאי הלאומי אכן נמסר לצבא הגנה לישראל לרשות הפיקוד העליון, והאוניה לא הפרה את ההסכם משני סיבות – I. הנשק שהיה בידי האצ"ל בשעת ההסכם אכן ניתן לצה"ל, אין שום מקום לבוא ולטעון שהאצ"ל היה צריך לשמר עד סוף כל הדורות כל נשק שבידו ולתת אותו לצה"ל. II. למרות שהאצ"ל לא היה מחויב הוא אכן הסכים שהנשק יובא לצה"ל , הוא רק טען לחלוקה אחרת בתוך צה"ל, גם הדרישה להביא 20% מהנשק לחזית ירושלים הייתה באישור הפיקוד העליון.

למעלה