אלזס עם ילדים

אלזס עם ילדים

שלום,

אודה לעזרתכם בארגון טיול באלזס. הנסיעה עם ילדה בת 4, כשהדגש הוא על דברים שיעניינו אותה, ובקצב שמתאים לילדים. יש לנו ארבעה ימים מלאים.

שתי אפשרויות ליעד הראשון: Obernai או הטירה Haut-Koenigsbourg. צפי הגעה בסביבות 12:00.
נסיעה דרך Obernai תאריך את הדרך אל הטירה בכ- 10 ק"מ. מבחינת הזמן, תלוי כמובן כמה זמן נתעכב שם. כדאי לנסוע לשם במיוחד?

היעדים הבאים הם פארק החסידות ב- Hunawihr, הפרפרים ב- Ribeauville ו- Riquewihr, כשבאחרון אין תוכנית מוגדרת.
נראה לי דחוס עד בלתי אפשרי ליום אחד, אך דליל מדי ליומיים. כיצד כדאי לחלק את הימים? כמה זמן להקדיש לטירה למשל?

Kintzheim גם אפשרי – פארק הקופים. גיאוגרפית הוא צפוני לטירה, ולכן הביקור בו אמור להיות ראשון, אך המשמעות היא שנגיע בדיוק בזמן להפסקת הצהריים. בביקור הקודם הגענו ממש לפני הסגירה, כך שיהיה נחמד לבלות שם יותר זמן, אך זה לא יעד "מאסט". מופע הנשרים יתקיים רק אחרי הפסחא.

מדובר על "יום שישי הטוב" שלפני הפסחא. צפוי עומס בכבישים? או אולי ההיפך? הסופרים פתוחים כרגיל?

לגבי קולמר, בביקור הקודם הגענו לשם מאוחר כשהכל סגור והסתובבנו קצת במרכז ההיסטורי. יצאנו מאוכזבים כי הבתים היו מכוסי פיגומים, עבודות שיפוץ חסמו את הדרך, והקטנה לא ראתה את החסידות שמוטבעות על כל דבר אפשרי. מרגישה שלא מיצינו את העיר, אך חוששת שנגיע לשם שוב ונגלה שבעצם אין הרבה מעבר למה שראינו. אני טועה? אם נגיע מוקדם נוכל לנסוע ברכבת, לשוט בסירה, להסתובב בשוק הפסחא – מצדיק וויתור על אחד היעדים האחרים?

ביום ראשון (פסחא) מתכננים להגיע לאירופה-פארק. בהנחה שלשם חשוב לנו להגיע מוקדם ולא אחרי נסיעה ארוכה, יהיה הגיוני לחפש מקום לינה לכל ארבעת הלילות בגרמניה ולא בצרפת? נראה שביער השחור הלינה יותר זולה (מחפשים דירה ולא מלון), אך צריך לקחת בחשבון את הדלק וזמני נסיעות. כמו כן צריכים להגיע לשדה התעופה של ציריך בבוקר ולכן רוצים להתמקם כך שהנסיעה לא תעלה על שעה-שעה וחצי.

ליום שני רוצה לתכנן יעד אחד בלבד. מוזיאון כלי הרכב ב- Mulhouse יכול להתאים? אולי כדאי להדרים לבאזל? להשאיר את קולמר להיום הזה?

אשמח מאוד לכל הערה והארה!
תודה,

לאונידס

Active member
שני יורוסנט שלי

אני פשוט לא נוהג לתכנן טיול סביב ילדים אלא רק להתחשב בכך שיש ילדים בטיול כך שאני לא מומחה בבקשה שלכם, אז רק כמה טיפים קטנים.
קולמר:
יש שתי חברות של "רכבות". ברכבת הירוקה יש גם הסברים בעברית ולכן לדעתי עדיפה כי תשדרג את החוויה לילדה (אלא אם היא דוברת שפה אחרת).
סירה: נחמד, לדעתי כדאי.

מוזיאון הרכב ב Mulhouse:
לטעמי "שווה" לחובבי הז'אנר, פחות למי שלא חובבים כי אין שם דברים "לעשות".
אין כל מיני כפתורים שמפעילים דברים, זה מוזיאון שכמעט רק מסתכלים בו.

השאר יענו מומחים גדולים ממני.

דניאלה1311

Active member
מנהל
פסחא זו חופשה לכל המשפחה והכבישים ומקומות הבילוי והפארקים יהיו די עמוסים. האם בדקת שפארק ארופה פתוח ביום החג עצמו? חלק גדול מהדברים שתכננת הם די קרובים אחד לשני מאוברני לקולמר זה 56 ק"מ בערך כאשר ריבוויל ורקוויר במרכז הדרך. אפשר למצוא מקום לינה אחד כזה שיאפשר את הנסיעות לכל המקומות שרציתם. אני לא הייתי ממליצה להתחיל לנסוע בבוקר מדירת נופש ביער השחור לאלזס אלא בוחרת ללון באלזס אני בטוחה שיש גם שם דירות נופש והבדלי המחיר יתאזנו על ידי החסכון בדלק.

לילדה בת 4 מוזאון המכוניות ממש לא בשבילה, קולמר עיר מקסימה היינו שם מספר פעמים אבל מה הילדה מבינה בסגנונות הבניה ורק בשביל החסידות שמצויירות על הבתים, ממש לא שווה. אני חושבת שאתם צריכים להתרכז במה שמענין אתכם ולשלב גם משהו שיתאים לילדה ולא להיפך אבל זה באמת השיקול שלכם.

תודה רבה לשניכם!

טיילנו לפני שהקטנה נולדה, ונמשיך לטייל גם כשהיא תגדל ותחומי העניין שלה ישתנו. בינתיים אנחנו נהנים מפארקי שעשועים וגני חיות ומעמידים פנים שזה עבורה

ולאונידס - כפי שכתבתי לך כשחזרנו מגרמניה, ההמלצות שלך לגבי היער השחור שדרגו לנו את הנסיעה ושימחו מאוד את הקטנה. כך שגם אם אתה סבור שאתה לא מומחה, לנו אתה מאוד מאוד עוזר.

אם כך, לינה באלזס, להגיע לקולמר ולוותר על מוזיאון הרכב.

אשמח לקבל המלצות נוספות לפעילויות באזור, וממי שהיה - הערכת זמן לבילוי במקומות שהזכרתי.

תודה, ושתהיה שבת שקטה ורגועה

לאונידס

Active member
לי תמיד מצליח עם קטנות

ובמיוחד שההורים גם כן יוצאים מבסוטים.
אני שמח שהקטנה נהנתה ובטוח שתמשיך להנות, פשוט צריך לחשוב על הדברים הקטנים.
בשרשור הזה אני מצטער שאני קצת שלילי וההמלצות שלי הן בעיקר מה "לא" ולא מה "כן".
אז ככה:
פסחא שהוא גם יום ראשון לא נראה לי מוצלח לאירופה פארק. הפארק נפתח כבר ב 23 למרץ, עדיף לאחר או להקדים.
אני חושב שהפארק נפתח בתאריכים האלו בתשע בבוקר לכן:
אם אתם בראש דומה לשלי אני ממליץ יומיים בפארק עם לינה לינה במקום או בקירבת מקום. בקירבה = אפשר לחזור למנוחת צהרים.
אם אני זוכר נכון בחגים הם נשארים פתוחים עד מאוחר (לבדוק) ואם בכל זאת תהיו שם בפסחא יכול להיות שלמנוחת צהרים יהיה ערך מוסף.
עם ילדים הכל הולך לאט, ואף אחד לא נהנה אם הם שיכורים מעייפות.
תכנסו לאתר האינטרנט של הפארק, תבדקו מתי יש הופעות שיעניינו אתכם (הופעה זה יופי - בישיבה
) ואיפה הן על המפה (שתדעו להגיע).
כנ"ל מתקנים, אפשר למיין אותם לפי דרגות אקסטרים.
כמובן מאוד חשוב להגיע עם טיולון לילדה.
בפארקים כאלה אם מגיעים מוכנים אפשר להספיק להנות מהרבה הופעות ומתקנים, אם לא מגיעים מוכנים חלק גדול מהזמן "מבלים" בהתרוצצות בין מתקנים.

דירה/וילה. בד"כ המצאי מאוד מצטמצם אם אתם לא לוקחים לשבוע.
יש מצב שדירונת במלון שכוללת מטבחון תתאים?

ודבר האופוזיציה:
לא כתבת מהם האילוצים של הנסיעה (למעט המראה מציריך).
קיבלתי רושם שיש בטיול הזה הרבה השלמות מטיול קודם.
יכול להיות שיהיה לכם מעניין יותר לבחור מקומות בהם לא טיילתם?

אומרים שאלוהים נמצא בפרטים הקטנים, לא? אז אני לא אתווכח

אילוצי הנסיעה:
התאריכים, שכוללים את פסחא.
5 ימים, כשמתחילים משטרסבורג ומסיימים בציריך.
העדפות:
לינה במקום אחד. וזו חייבת להיות דירה, או מלון עם שני חדרים ומטבח.
לא לנהוג מעל שעתיים ליעד.
להתקרב כמה שיותר לציריך כדי לא לנסוע הרבה בבוקר הטיסה.
מלבד פארק אירופה, לא לטייל בגרמניה.

השילוב הזה אכן גורם לנו לחזור למקומות שכבר היינו בהם. הייתי מעדיפה לבקר במקומות שלא היינו, ובלבד שיעניין את הקטנה (כי להאכיל ברווזים בטיטיזה לא דומה להאכלת ברווזים באגם אחר...
). לדוגמה היום שהיינו בשביל התרנגולים היה אחד המוצלחים, וכלל את המסלול עצמו, גן שעשועים, נסיעה ברכבל, פינת חי גדולה וגן שעשועים נוסף לקינוח. לעומת זאת היום שבילינו בפרייבורג היה הרבה הרבה יותר רגוע - כי צריך גם ימים כאלה - אבל ברווזי הגומי היו להיט! זה הכיוון מבחינת פעילויות.

לגבי פארק אירופה - היינו בנסיעה הקודמת. ביום ראשון אכן היה פתוח עד שמונה בערב, והקטנה המשיכה לדרוש "עוד פעם!" כשאני בקושי הצלחתי למלמל "ספסל...", כך שלא נראה לי שיהיה צורך לעשות הפסקה באמצע היום
בינתיים אין באתר תאריכי אירועים ל- 2013, אבל נראה שהפארק כן יהיה פתוח בחג.

המלצות על מה לא לעשות זה גם מצוין! מודה שמחקתי את מוזיאון הרכב מהרשימה בחדווה רבה...

המון תודה!

לאונידס

Active member
אכן אני רואה שנשמה של ילד יש לה הצלחה מסויימת

ברווזי גומי וברווזים לא מגומי, האכלת חיות תמיד קלף מנצח
.
באיזור אלזס טיילתי עם קצת גדולים יותר לכן תשומת הלב היתה פחותה לפרטים מהסוג הזה.
אני מקווה שלא פתחתי חשבון עם הבעל בגלל מוזיאון המכוניות.

לינה נראה לי שכדאי להשתמש בטריק הרגיל, למצוא מקום יישוב שממנו נוח לצאת לטיולי כוכב להקליד את שמו באתר כמו booking, לכתוב כמה קמ' ברדיוס החיפוש ושאר פרמטרים ולהריץ חיפוש.
בתקווה שיצוצו להם מספיק פתרונות לינה לבחירה, אם לא יהיה צריך לחפור עמוק יותר.

באילוץ של ציריך אני ממליץ לנהוג אחרת, אחת משלוש האופציות הבאות:
1. להשאר באותה דירה ולנהוג קצת יותר.
2. ללון את הלילה האחרון בציריך עצמה, לנצל את סוף היום האחרון לטיול בציריך.
שמעתי שיש את המפעל של לינט בבאנהוףשטראסה (עוד לא ביקרתי) וחנות של שפרינגלי ברחוב עצמו (ביקרתי גם ביקרתי...).
עם ילדים אפשר לטיילבאופן רגוע בZurichhorn, לשוט באגם של ציריך (כשאני ביקרתי היו גם ברווזים וגם ברבורים רעבים), יש מוזיאון צעצועים, גן חיות (לא ביקרתי אבל שמעתי רשמים חיוביים), ובכלל ם התנועה ציריך עם הטראם (כולל לקבל ללחוץ בכפתור) יכולה להיות חוויה.
3. לינה באיזור של הפארק הזה (קרוב מאוד לציריך)
http://www.alpamare.ch/
כשמבלים בו את הסוף של היום האחרון.
כשאני חושב על זה נראה לי ששווה לכם לשקול לתת תשומת לב רבה יותר לציריך.

לאלץ מקום לינה לכל אורך הטיול בגלל ההמראה חזרה מציריך או למצוא מקום לינה בשום מקום (כולל הטירחה שבמבר רק כדי להיות ליד השדה נראה לי עדיף פחות.

לאונידס

Active member
מנסח מחדש את מציאת מקום הלינה

התנסחתי לא טוב.
1. למצוא מקום ישוב שנמצא גאוגרפית במיקום מתאים כמרכז לטיולי כוכב.
2. ביצוע נוהל booking כמו שכתבתי.
3. להוסיף לפרמטרים החשובים (חדרי שינה, מטבח, מחיר וכו') גם קרבה לכביש ראשי. כדאי לבדוק זמני נסיעה מוערכים באתרים כמו google maps כדי לקבל הערכה.

ברווזים, מים ושוקולד...

מוזיאון המכוניות - אל דאגה. לעולם איני מוסרת את המקורות שלי...

מקום הלינה אינו בעייתי כלל. אני בטוחה שנמצא ברגע שנחליט על מסלול - לכן ביקשתי המלצות לגבי מסלול. כל הנסיעה משטרסבורג לציריך לא תעלה על שלוש שעות והתכוונו למצוא משהו באמצע, כך שזה לא מגביל.
בציריך היינו לא מזמן, כך שלא מתכננים לחזור בקרוב, אבל מה שהצעת זה בדיוק מה שאני מחפשת.

תודה רבה על עוד תשובה מושקעת! אני מאוד מעריכה את הרצון לעזור.

למעלה