אלו או אלה? קומות אלו או אלה? ומה ההבדל? (זכר או נקבה?)
ו והילדים באים והילדים New member 22/3/07 #2 ההבדל הוא בתקופות: אלו - לשון חז"ל אלה (האלה) - לשון המקרא. אין קשר לזכר ונקבה (והרבה אנשים טועים לחשוב שזה ההבדל). קומות אלו, הקומות האלה. הבדל זהה יש גם בכינווי הרמז לקרוב: זו - לשון חז"ל זאת (הזאת) - לשון מקרא.
ההבדל הוא בתקופות: אלו - לשון חז"ל אלה (האלה) - לשון המקרא. אין קשר לזכר ונקבה (והרבה אנשים טועים לחשוב שזה ההבדל). קומות אלו, הקומות האלה. הבדל זהה יש גם בכינווי הרמז לקרוב: זו - לשון חז"ל זאת (הזאת) - לשון מקרא.
G g a v i New member 22/3/07 #3 איזו תשובה מפורטת! ../images/Emo13.gif זה משהו שאני מסתבכת איתו הרבה והסברת את זה ממש יפה. תודה!
O ortita1 New member 22/3/07 #6 האם בכוונה כתבת קומות אלו והקומות האלה? כי אני יודעת שלא מומלץ שהצורות החז"ליות יהיו מיודעות. ורציתי לדעת אם כתבת את זה במקרה או שידעת על העניין?
האם בכוונה כתבת קומות אלו והקומות האלה? כי אני יודעת שלא מומלץ שהצורות החז"ליות יהיו מיודעות. ורציתי לדעת אם כתבת את זה במקרה או שידעת על העניין?
G goldy New member 22/3/07 #4 אני מציע פירוש נוסף ../images/Emo13.gif אלו - גוף שלישי. אלה - גוף שני. מעניין איך המילה ניראת בגוף רישון (על מישקל "אנחנו" - אני ואתם).
אני מציע פירוש נוסף ../images/Emo13.gif אלו - גוף שלישי. אלה - גוף שני. מעניין איך המילה ניראת בגוף רישון (על מישקל "אנחנו" - אני ואתם).
O ortita1 New member 22/3/07 #7 בכל מילה שלך יש י'? אפילו בחתימה! כותבים "מתקשה" ולא "מיתקשה" "להתנצח" ולא "להיתנצח". ממתי בשם הפועל יש י'?? "משקל" ולא "מישקל" ומה זה רישון??? ראשון.
בכל מילה שלך יש י'? אפילו בחתימה! כותבים "מתקשה" ולא "מיתקשה" "להתנצח" ולא "להיתנצח". ממתי בשם הפועל יש י'?? "משקל" ולא "מישקל" ומה זה רישון??? ראשון.