אלונים לבונסאי

אולמוס

New member
אלונים לבונסאי

הנושא הועלה לאחרונה בפורום בהקשר לאלון השעם וגם לפני חודשים אחדים. באחד מהמפגשים הקרובים של חוג הבונסאי- תינתן סקירה בנושא אלונים לבונסאי - כולל הדגמות.
 

erezbt

New member
אלון השעם

שבת שלום לכולם, אם כבר העלת את הנושא של אלונים, יש לי שאלה: נתקלתי באחת המשתלות באלון השעם, קוטר הגזע כ5-7 ס"מ (גזע מדהים). העץ מוציא ענפים בחלקים מאד נמוכים של הגזע. שקלתי לרכוש אותו ולבצע קיטום של הגזע מגובה כמטר (כפי שאמרתי יש לא מעט ענפים שיוצאים מהגזע בגובה הזה). העץ שתול בשק משתלה גדול. האם יש לעץ סיכוי לשרוד אם אבצע קיטום כזה עכשיו?
 

אולמוס

New member
אלון השעם

מתוך נסיון באלונים - לא כולל אלון השעם, אולם בשל תנאים נוחים לו ככל הנראה גם באזור השפלה, כנראה שהנסיון מתאים גם לו -מומלץ לבצע בהם קיטומים ועיצובים בתקופה בה הצימוח מינימלי או לקראת הלבלוב האביבי - בחודשים פברואר ותחילת מארס. אלון השעם כמו אלון התבור יתאים בד"כ לבונסאי בינוני עד גדול, בעיקר בשל מרקם הגזע אלא אם באופן חריג צורת העץ ומבנהו יתאימו לעיצוב בונסאי קטן יחסית. ניתן לבצע בהצלחה ובעונה קיטום כזה (אבל בצורה שתצליח להסוות את הגדם)- אם תשאיר מספיק ענפים עם עלווה או ניצני עלווה בחלק הגזע שייותר. אגב, קיים מין של שיטה אפריקאית לבונסאי (גם אצל חברים וגם כבונסאי ושיח בגן הבוטני בירושלים), שמרקם הגזע שלו מזכיר גזע של אלון שעם. בהצלחה
 

vinbe

New member
האים אתא יודע על משתלה

בה יש כרגע עצים מתאימים? לא מצליח למצוא משהוא באלה שאני מקיר. תודה
 

erezbt

New member
משתלה

ספציפית בנוגע לאלון שדיברתי עליו אז מצאתי אותו במשתלת "שתילי הר" (בכניסה לאבו-גוש). אני נתקלתי שם בעץ אלון שעם אחד אבל יש להם שם מבחר יפה של עצים. הבעיה בדרך כלל היא שמדובר באמת בעצים בגובה 2 מטר ומעלה ובדרך כלל הגזע נגזם מענפים "סוררים" בגובה שמתחת למטר וחצי/שניים בערך, כך שלבצע במצב כזה קיטום של הגזע בלי להשאיר ענפים עם עלווה נראה לי קצת מסוכן. אני יודע שבזיתים אפשר להצליח גם בזה אבל עם מינים אחרים אין לי מושג ?
 

אולמוס

New member
משתלות מתמחות

משתלות מתמחות בים תיכוניים מסוג זה - משתלת יראון בגליל (אלונים) ומשתלת גוש עציון(ים תיכונים של אזור ההר ואחרים). ליד צומת עין חמד בכניסה המזרחית לאבו גוש ישנה משתלה מעניינת ולפעמים ניתן לגלות שם פרטים מענינים (שכחתי את שמה אבל אי אפשר לטעות במיקום).
 
למעלה