אלון השעם - quercus suber

איתןem

New member
אלון השעם - quercus suber

עץ ירוק עד,גובה בטבע 10 - 15 מ', שמש מלאה. צומח ברצועת החוף, משור החוף,שפלה וגבעות,עמקים פנימיים, הר גבוה,הרים נמוכים.

minigan

New member
אלון השעם

שלום איתן. האלון מרשים...ונראה כמו אלון. פתיחת נוף העץ ובנייתו על מספר קטו יותר של ענפים המסתעפים בהדרגה יכולים לשדרג את מראה העץ. לדעתי העציץ קטן מידי ובגוון שאינו מחמיא לעץ. נסה עציץ רחב יותר. עגלגל יותר ובגוון אפור-כחלחל או חום אדמה. יום טוב ולכולם. יוסי

איתןem

New member
אלון השעם- אתה צודק יוסי בקשר לענפים

אני מתכוון לעבוד על כך. אני גם בהחלט מסכים לגבי העציץ. היכן ניתן להשיג עציץ מתאים? יום טוב ושמחה -איתן

minigan

New member
עציץ מעניין

שלום איתן. לדעתי במקרה הזה שווה להשקיע בעציץ עבודת יד של קרמיקאי/ת מקצועי/ת. אני מצרף תצלום של עציץ להמחשת כוונתי. העציץ המצורף מתאים לדעתי למרקם המיוחד של גזע אלון השעם. קישור

minigan

New member
המחשה וירטואלית

שילבתי את האלון שלך איתן עם העציץ. מה דעתך?

איתןem

New member
המחשה וירטואלית= שלום יוסי

ההמחשה הוירטואלית שלך ,באמת מוצאת חן בעיני איתן

אולמוס

New member
אלון השעם

איתן שלום בהכירי את אלוני השעם בגן הבוטני בירושלים שב"חברתם" אני מבלה לעיתים רחוקות וחלק זעיר מאוד מצאצאיהם אני מגדל עתה. אני נהנה למראה הצילומים של אלוניך -מזכירים לי ממש אלונים כאלה בטבע מספרד או פורטוגל שראיתי ברשת ומבנה עיצוב הנוף אצלך מזכיר את אותם אלונים בטבע. לא נותר לי אלא לקנא באלוניך אלה ושאותם האלונים הגדלים אצלי יצמחו אף הם ל"מצוות ומעשים טובים בתחום הבונסאי" ויביאו הנאה לבעליהם וואף למי שפעם יצפה בהם . אגב אלוני השעם אצלי -חלקם מזריעים,וייחורים צעירים ואחד שרכשתי לאחרונה ממשתלה שהוא בוגר יותר- אבל להגיע לשלב מתקדם כזה - ייקח ודאי עוד שנים אחדות.

איתןem

New member
אלונים - שלום שמוליק

ותודה. הכל ענין של זמן,ולא ירחק היום וגם האלונים ברשותך יראו כך ואפילו יותר טוב.אני "זרזתי" את הצימוח שלהם ע'י תקופת אימון באדמה,כמו גם עוד צמחים נוספים.באדמה עם תנאים טובים ,הם ממש "רצים". איתן

Zalgiris

New member
שלום איתן

שלום איתן, האם ניתן להרחיב לגבי תהליך 'זירוז' באדמה, באיזה גיל שתלת, כמה שנים באדמה, מה עומק בלטה, איזה טיפולים יש לבצע בזמן שעץ באדמה. לי יש אלון התבור בתהליך זהה כבר שנתיים, והוא גודל בעיקר לגובה. תודה מראש. אלכס

איתןem

New member
אלון השעם באימון באדמה

שלום אלכס, העץ נשתל באדמה בגיל 8 - 10 לערך בעומק של 40 - 50 ס'מ לערך ,כשבתחתית מרצפת קשיחה.היה באדמה כ3- שנים,במצע גידול זהה שאני משתמש בו לבונסאים גם כיום.מדי פעם דישון,מים ע'י טפטפות 3 פעמים ביום (10 )דקות.נכון שהוא צומח לגובה,לא מנעתי זאת ממנו,אחרת לדעתי הוא לא מתפתח.(בית החרושת צריך לעבוד).עם ההעתקה כמובן היה צורך לקצר את הצמרת ע'י חיתוך בצורת האות האנגלית - v. איתן.

bekN

New member
האלונים יפים,איתן

באיזה גיל מתחיל להתפתח מעטה שעם על הגזע,סתם בשביל העניין... נעם

איתןem

New member
תודה נעם

אני ממש לא זוכר באיזה גיל מתחיל להתפתח מעטה השעם,להשערתי כשהגזע מגיע לקוטר של 6 - 7 ס'מ בקירוב, והווי אומר בערך בגיל של : 15 - 17 שנה .בקיצור הכל פונקציה של זמן. איתן

Zalgiris

New member
טיפול בשורשים

תודה איתן, האם היה טיפול כל שהוא בשורשים - בדיקה פעם בשנה, קיצור שורש שיפודי וכו'.

איתןem

New member
טיפול בשרשים,שלום אלכס

כל זמן שהעץ היה באדמה לא היה שום טיפול בשרשים.ההעתקה נעשתה בשני שלבים (,כל שנה שלב).בכל שלב של קיצור השרשים העבים יותר נמרחה משחת גזם דלילה במקומות החתכים,כמו כן נוסף הורמון השרשה מס' - 8 בינות לשרשים החתוכים. זה כולל גם את השרש השפודי שלא התפתח לעומק בגלל המרצפת. איתן

bonsai art

New member
איתן אלונים מקסימים

התמונה תהיה מושלמת עם עציצים מתאימים

איתןem

New member
תודה מישל,הבעיה

כרגע היא באמת העציצים,אני מקווה שמישהו יתחיל לייבא עציצים ברמה קצת מעל למה שנפוץ כאו אצלנו. או להזמין אצל עוסקים בקדרות עציעים מעשה ידיהם.נראה לי קצת קשה.

איתןem

New member
תודה מישל,כידוע ישנה בעיה

עם עציצים בארצנו הקטנה. אאולי מישהו יתחיל לייבא סוג עציצים יותר רציני? איתן

למעלה