אלומיניום

מלון1

New member
אלומיניום

שלום לכולם, מתלבט בשתי שאלות לגבי קבלן אלומיניום:
1. מתקין קליל מורשה, יש לזה משמעות? כדאי לי להתעקש על זה?
2. משקוף עיוור, חובה או אפשר לוותר עם עבודת טייח נכונה?

Sanchez

Member
אין משמעות רצינית למתקין מורשה...
נתקלתי בכמה מתקינים מורשים שהציעו חלק מהחבילה לא של קליל.
בנוסף נתקלתי בכאלה שלא היו מוכנים לחתום על החוזה האחיד של קליל.
בקיצור- בלוף.
&nbsp
עוד לא ראיתי בית אחד שעושים בו טיח ללא משקופים עוורים בחלונות.
כן ראיתי כאלה שלא עושים בדלתות. אבל ממש מעט.

iluha544

New member
משקוף עיוור

אני לא בעד לוותר על משקוף עיוור מאחר והוא כלי חשוב הן לטייח , הן לאיש השייש ובעיקר לעב' האיטום צמוד חלון.

אבי519

New member
מנסיון שלי חשוב משקוף עיוור לפני טיח וחשוב מתקין מורשה

זה לא שאין מתקינים טובים שהם לא מורשים אלא שהתקנה ע"י מתקין לא מורשה עלולה לגרום להתנערות מאחריות -( לדוגמה: אם מנוע התריס מתקלקל ותרצה לממש אחריות, אז יצרן שירצה להתחמק מזה יגיד לך שיש אחריות רק אם המתקין מורשה).
אפשר להתקין חלון אלומיניום בלי משקוף עיוור אבל משקוף עיוור נותר בסיס עיגון חזק לפרופיל האלומיניום וזה יותר טוב.

Sanchez

Member
מתקין מורשה הוא בלוף...
לך לכל מתקין מורשה של קליל ותבקש מנועי סומפי.
אף מתקין לא יתנגד, למרות שברגע שהוא מתקין לך סומפי ולא את המנועים של קליל, כל ההתקנה שלך כביכול לא מכוסה תחת אחריות קליל.
אותו כנ"ל לתריסים. כולם (כולל מתקינ ים מורשים) דוחפים לך תריסים לא של קליל, כדי להוזיל את החבילה. אותו התרגיל עם הפרזול.
&nbsp
בלוף מארץ הבלופים !!!

אבי519

New member
בלוף או לא בלוף בתעודות אחריות כתוב שהאחריות לא תופסת

אם המנוע לא מותקן ע"י חשמלאי מורשה או מתקין מורשה וכן הלאה.
זה עלול לשמש עילה להתחמק מאחריות .

אותו דבר יכול להיום גם לגבי יצרן האלומיניום או החלקים האחרים - בכל תלונה הם יגידו לך "לא התקנת עם מתקין מורשה - אין אחריות."
בלוף או כסתח לא משנה איך שתקרא לזה.

Sanchez

Member
נראה לי שלא הבנת את הכוונה...
רשמתי התייחסות למתקין מורשה של קליל.
רוב המתקינים המורשים של קליל לא עובדים עם "רכיבים" של קליל.
אני מתכוון למנועים, תריסים, פרזול ועוד !
למה הם עושים זאת ? כי הרכיבים של קליל יקרים יותר.
הרבה אנשים לא יודעים בכלל שדוחפים להם רכיבים לא של קליל.
&nbsp
במקרה זה, קליל לא נותנים אחריות ואתה אפילו לא יודע מזה.
&nbsp
לא מעט מהמתקינים גם לא מוכנים לחתום עם הלקוח על חוזה אחיד של קליל !!! כי החוזה הזה די מחייב.

אבי519

New member
מסכים צריך מתקין מורשה וצריך גם לפקח עליו שהוא משתמש בחלקים

אורגינליים של קליל עם החותמת שלהם .
אגב ראיתי חותמות מאד דומות ומבלבלות שנראות כמו החותמת של קליל רק עם שינוי קטן או תוספת קטנה .

אגב אני לאו דווקא ממליץ על קליל, ולא חייבים דווקא קליל , יש פרופילים טובים מאד של יצרנים אחרים , אלא רק אם רוצים דווקא קליל ודווקא את האחריות של קליל אז זה מה שצריך לבדוק.

תשובות להתלבטות.

1. בבחירת מתקין המוגדר "מורשה קליל" יש סיכוי גבוה יותר לשימוש בפרופילים ופרזול המשווקים על ידי קליל שהיא חברה טובה לדגמי החלונות. עקב כך, ובתנאי שהכל לפי קטלוגי קליל, תוכל לקבל אחריות כפולה גם מקליל.
2. אם אין דרישה לארגז או מסילות סמויות תוכל לדרוש ביצוע ללא משקופי עזר. התוצאה לא רק שלא תפגע אלא אף תשופר, מקצועית ותוזל כלכלית, בתנאי שהטייח יודע להחזיק ולהשתמש בסרט מדידה (מטר) ופלס מים.
בהצלחה.
מאירי רון - יועץ אלומיניום לבניין.

אי נחיצות של משקוף העזר

שלום, רון, מסכים אתך לגמרי שקבלן החלונות לא צריך לדאוג לטייח ולהתקין בשבילו את המשקוף. אני מחזיק בדעה שמשקוף ברזל מהווה גשר קור מיותר בקיר, שגורם לעיבוי ועובש. בנוסף לכך עם הזמן עקב התפשטות תרמית שונה של החומרים, מסביב למשקוף נוצרים סדקים ובהם נכנסים מים. כמחצית הפעילות שלנו - זה החלפת חלונות האלומיניום לחלונות מבודדים, וכאשר מפרקים את החלון האלומיניום שהותקן עם משקוף עיוור, אנחנו מגלים כל הזמן חלודה (סימן לכניסת רטיבות).

מאגר

New member
משקוף עיוור חובה מורשה קליל לא חייב

חובה שיהיה משקוף עיוור ושיורכב בצורה נכונה מאחר והוא מהווה קו מנחה לטיח פנים ברוב המקרים.
לגבי מורשה קליל אין חובה ואני אסביר כל עיניין מורשה קליל היא פרסומת של קליל והמורשים אסור להם להחזיק בבית המלאכה שלהם שום חומר שאינו נושא את החותמת של קליל קליל הוא בסה"כ יצרן של פרופילי אלומיניום שכמותם יש עוד מספר יצרני פרופילים וחלקם מזמינים את הפרופילים בקליל או באקסטאל או במפרו מל שרמר ועוד וחלקם מיבאים את הפרופילים מסין כלם מיצרים את אותם פרופילים ולכולם יש הכל מה שחשוב זה שבעל המלאכה יהיה מקצוען שיודע לעבוד ולעשות פינישים יפים ומדויקים וכבר ראיתי הרבה מורשי קליל שלא הייתי עושה אצל עבודה וראיתי בעלי מלאכה לא מורשי קליל שעובדים הרבה יותר יפה ויותר נקי שלא לדבר על כך שהפרזול של קליל פחות יפה מפרזולים אחרים הקיימים בשוק

למעלה