אלומיניום

• פותח הנושא in12
  • פורסם בתאריך

גלמיש1

New member
גם אני גרה באיזור ירושלים.

בשום מקום בבית אין בעית עיבוי למעט בחלון מערבי אחד. ומה שמענין זה שיש חלון זהה במרחק מטר ממנו, על אותו קיר לאותו כיוון, והחלון השני ללא עיבוי.
2 החלונות הותקנו ע"י אנשי מקצוע שונים

brotherGrimm

New member
אפילו בחדר אמבטיה אין ? - פלא פלאים

מצטער אני לא מכיר התקנה שיכולה לשנות את מוליכות החום של האלומניום
הזכרתי דווקה את ירושלים כי בירושלים בחורף קר כמעט כמו באירופה וביאירופה חלונות של אלומיניום "קר" לא מתקינים בקירות חיצוניים במקומות עם צורך לחמם בעונות קרות אלא אך ורק בחדרים פנימיים או בחדרים ללא צורך בחימום. בקירות חיצוניים מתקינים רק חלונות אלומיניום עם נתק תרמי או חלונות עם בידוד תרמי גבוה - עץ, PVC או משולובים. אז יכול להיות שהם יודעים שם דבר וחצי על חלונות גם?
שימוש בחלונות מאלומניום קר זאת טעות שנעשת בארץ ואני רוצה להאמין שככל תגדל המודעות לחסכון באנרגיה ואיכות החיים יותר גבוה אנשים יעדיפו חלונות מחומרים אחרים.

in12

New member
היי, תוכל לתת יותר מידע

אצלינו גרים כעת בשכירות וכל החלונות הם מעץ
האם אתה מציע לא להשתמש באלומיניום אלא בחומר כמו עץ?

brotherGrimm

New member
אשמח להתחלק בנסיון שלי אבל צריך קצת פרטים

איזה חלונות יש לכם כיום ? הבנתי שמעץ אבל יש הרבה סוגים החל מהכי פשוטים שהתקינו קבלנים בשנות ה-80
באיזה איזור הדירה ? יש שם חורף קר שדורש חימום רציני ?
מה סיבה שאתם חושבים על החלפת חלונות או מה רוצים להשיג ?

גלמיש1

New member
מה לעשות שאלו העובדות? אתה מוזמן לבוא ולראות.

הפרופילים של מיפרומאל (כיום - אקסטל) עושים את העבודה.

brotherGrimm

New member
במקרה אני מכיר אישית אחד מהעובדי מיפרומל לשעבר

שכיום עובד כעצמאי בתחום האספקה טכנית לחלונות ודווקא הוא זה שהמליץ בחום על חלון עם נתק תרמי

גלמיש1

New member
ברור. זה לא סותר. כמובן שעדיף פרופיל מבודד או עם נתק

הבעיה היא שזה לא מוצר סטנדרטי עדיין במקומותנו.

chipopo4

New member
הכנות לתריס גלילה חשמליים

הי,
במידה ואני מבקש מהקבלן אלומיניום להתקין חלון ללא תריס (אני רוצה להתקין לבד בגמר העבודה את התריס ולרכוש מנוע בנפרד)
אילו הכנות צריך לדרוש לתריס חשמלי כדי שאוכל להרכיב את המנוע ולחבר את התריס (מעבר להכנת חשמל וארגז) - יש כל מיני דברים כאלו U ומוט וכו' - אשמח לפירוט מה לדרוש.

בברכה,
נירו

Sanchez

Member
אם מדובר על פתח גדול...
אין לך סיכוי להרכיב אותו לבד.
אצלי בתריסים של 330X280 עמלו 4 אנשים על המלאכה.

in12

New member
קליל לעומת שווה ערך קליל

כמו שאני מבין קליל יותר יקר, אפשר לדעת את היחס באחוזים בממוצע לחלון?
על איזה פער מדובר?

האם הרוב כן לוקחים קליל? ואם כן האם מומלץ כן לנסוע לפגישת ייעוץ אצלהם בחנות?

תודה

גלמיש1

New member
לקליל יש יחסי ציבור משומנים מאד, לעומת חברות אחרת

שהמוצרים שלהן לא נופלים מקליל במאום , ובמקרים רבים עולים עליהם.
יש חברות מצויינות כמו אקסטל, או אלובין.
כדאי להתיעץ גם עם הרחבות הללו וע"ס ההתאמה לדרישות שלך תוכל להחליט מה יותר מתאים.

קליל עושה בחכמה...

הם משקיעים בלקוח הקצה. ומעודדים ביקוש למוצרים שלהם.
הבעיה שבשביל להחזיק פרופיל של אקסטל צריך ציוד מיוחד ולא כל איש אלומיניום רוצה להחזיק ציוד לפרופילים של כל אחת מהחברות.
כך נוצר לו מעגל שדוחק את החברות הקטנות מהשוק.

כלומר, הם לא רוצים להחזיק ציוד לכל הפרופילים של כל החברות

ומעדיפים את קליל בגלל הביקוש.

אפיון חלונות

מימדי חלונות דגם 1700 דורש שולב פנימי עם חיזוק בכדי שיעמוד בעומס רוח ברמה A שהיא רמת העומס הנמוכה ביותר ( קשור למיקום הבית בארץ).
מימדי חלונות דגם 4300 דורש נקודות נעילה מרכזיות באנכי הכנף והמלבן תוך שימוש במעביר תנועה לנעילה באנך הצירים.
שימוש בזכוכית שכבות (ביטחון, טריפלקס) מתאים לזיגוג באזורי סכנה בתנאי שעובי הזכוכית יהיה 4+0.76+4 מ"מ לכל הפחות. באזורים שאינם מוגדרים כאזורי סכנה ניתן לזגג בעוב 3+0.38+3 מ"מ.
זיגוג שכבות יתן בידוד אקוסטי, בסיסי, טוב, מזיגוג בידוד. זיגוג בידוד כשעובי המרווח המירבי הוא 6 מ"מ אינו תורם, משמעותית, לבידוד התרמי. חלונות דגם 1700 אינו מאפשר מרווח אוויר גדול מ 6 מ"מ.
בהצלחה.
מאירי רון - יועץ אלומיניום לבניין.

דבר נוסף

חלונות דגם 4300 תלויי צד המותקנים במישור שקוע לא יפתחו ב 180 מעלות אלא יתפסו מקום בחלל החדר ויפריעו לתנועה.

toffi77

New member
תודה על שיתוף המידע

יש כמה אנשים כאן בפורום שבאים מתוך המקצוע (במקרה שלך אלומיניום) שפשוט כיף שיש אתכם כאן.
אני כל כך נהנה לקרוא כל מענה שלך .
מקצועי ולא מנסה למכור את עצמו .
נתונים אמיתיים ונכונים מתוך ניסיון.
תמשיך כך .

למעלה