אלומיניום

• פותח הנושא in12
  • פורסם בתאריך

in12

New member
אלומיניום

אשמח לשמוע דעתכם, האם ההצעה הוגנת(צילמתי חלק מההצעה)?

האם המחירים גבוהים
הסטנדרט שלנו הוא בינוני

Sanchez

Member
ההצעות הראשוניות שתקבל מאנשי האלומיניום...
יהיו די קרובות ברובן ! כיון שהם גוזרים את זה ממחירונים זהים שיש לכולם.
כשתתחיל ללחוץ עליהם, תוכל לשים לב איך הם מתחילים להתקפל.
כל אחד מתקפל בצורה אחרת וזה גם תלוי במצב של אותו בעל מקצוע באותו רגע.
אם הוא ללא עבודה- יתקפל יותר וההיפך !
בלי שום קשר, כל בעל מקצוע עובד על רווחים שונים.
ממליץ מאוד לפנות בעלי מקצוע שעליהם קיבלת המלצות.
תשאיר לך תשלום אחרון לאחר כל הפינישים (ויהיו לא מעט כאלה).

גלמיש1

New member
בעיני המפרט לא טוב. לטריפלקס אין כמעט ערך בידודי

וזה לגמרי לא סביר בעיני לבנות בית כיום בלי בידוד בחלונות. אני מניחה שהקירות שלך כן מבודדים - אז מה ההגיון?

in12

New member
תודה על התשובה

האם המחיר הוא סביר בשוק?
האם צריך לבקש מבודד בחלונות, מה כיום לוקחים?

תודה

גלמיש1

New member
כשם שהיום איש לא יעלה בדעתו לבנות קירות בלי בידוד

הסטנדרט הוא לעשות חלונות עם בידודית. אחרת כל החום/קור שהקירות שלך שומרים בתוך החלל יברח דרך החלונות.
לכן - זיגוג בידודית רצוי עם מרווח אויר גדול ( 8 מ"מ ןמעלה).
&nbsp
והערות נוספות -
בחלון הזזה של 180 סמ. ישאר מפתח של פחות מ85 סמ. זה מספיק לך?
במקבץ של 3 חלונות שנמצאים יחד - מציעה לך לשקול התקנת תריס אחד לכל השלושה. א. זה יוזיל מאד את המחיר. ב. זה יהיה הרבה יותר נוח לסגירה פתיחה כשצריך, במקום לעשות כל חלון בנפרד.

drunkboy

New member
ומשום מה - זה לא מפריע לכולם לעשות אלומיניום רגיל

משקיעים כסף בבלוקים מבודדים, משקיעים כסף בזכוכית מבודדת, החכמים גם משקיעים כסף בטיפול נכון בגשרי קור ואז הולכים והורסים הכל עם אלומינים פשוט.

שתי אופציות: טוב וזול (אך רבים יטענו כי מכוער) - PVC
יקר ויפה (אך ההיצע שלו מאוד מאוד דל לצערנו בישראל) - אלומיניום עם נתק תרמי.

לא יודע מי אשם בזה - האדריכלים, קליל, ציבור בוני הבתים או מצב החסה בשטחים אבל כל הדיבורים על בידודים, בנייה ירוקה ושות' לא שווים כלום עם פרופילי האלומיניום שנהוגים בארץ.

drunkboy

New member
בהקשר הזה - יש למישהו ניסיון עם דלת אורן של אלובין?

על פניו אמור להיות פיתרון טוב של אלומיניום עם נתק תרמי. אין לי מושג לגבי מחירים ו/או איכות.

לא יכול להכנס לאף אחד לכיס. בעיניי אם כבר מחליטים להשקיע בבידוד תרמי, אז עד הסוף. גם אם זה אומר לשלם יותר על פתרונות לא סטנדרטיים, סיכוי סביר שהסכום שהושקע יחסך לאורך זמן בהוצאות החשמל / חימום. זה מה שאני לפחות מתכוון לעשות, ומקווה שבזמן שנותר עד שאגיע לזה ימצאו פתרונות טובים יותר מהקיימים בשוק כיום.

brotherGrimm

New member
מה שאני יודע לגבי חלון נתק טרמי

לא מכיר את אלובין אבל ביררתי בקיץ 2016 בחברה שעובדת באיזור ירושלים. חלון נתק טרמי עולה סדר גודל של 4000+ למ"ר. ביקרתי גם אצל הלקוח שלהם וראתי כמה חלונות ודלת. מבחינת איכות ההתקנה וחלון עצמו נראה מעולה, בידוד הרעש יוצא מין הכלל. חסרונות כאמור מחיר ועובי המסגרת. למי שיש פתח קטן יצטרך לוותר על הרבה אור (לא שיש אלטרנטיבות כי חלון PVC סובל מאותה בעיה של מסגרת מגושמת וחלון עץ אלומיניום או עץ מלא אני בכלל לא מזכיר בגלל המחירים לא שפויים).

toffi77

New member
אורן של אלובין בלי נתק תרמי

יש לי גם הצעה ממתקין שעובד עם פרופילים של אלובין - וגם הוא הצעי לי למפתחים הגדולים פרופיל אורן שלהם. הפרופיל הזה לא עם נתק תרמי !
איפה שמעת שיש לזה נתק תרמי - אני אשמח מאוד להיווכח שאני טועה ואם כך אני הולך איתו כי המחיר היה כמעט זהה לפרופיל 2200 של קליל שקיבלתי ממתקין אחר.
&nbsp
להבנתי פרופיל אורן של אלובין כמעט זהה לפרופיל 2200 של קליל - אלובין טיפה יותר צר.

toffi77

New member
וואלה צודק - אבל...

באמת כתוב שם נתק טרמי, אבל בשרטו של החתך של הפרופיל רואים בבירור שאין שום נתק תרמי.
אולי הכוונה היא שיש אפשרות לשים זכוכית עם נתק תרמי (בידודית)

drunkboy

New member
ראיתי בעוד מקום - לא זוכר היכן

בזכוכית זה פחות סביר, כי המונח נתק תרמי לא מדבר על זכוכית. יכול מאוד להיות שהכוונה שאפשר לקחת את הפרופיל הזה עם אופציה של נתק תרמי (בתוספת תשלום כמובן).
&nbsp
מעניין. אבדוק את זה כשאגיע לשלב המתאים בתכנון / בנייה.

אתה צודק

אך תחום הבנייה מפגר בארץ לפחות בחמישים שנה הנרבה תחומים.
דרך אגב יש 4 אופציות: שתיים שציינת, השלישת זה עץ ( עם ציפוי אלומניום חיצוני או בלי) והרביעית פרופיל פיברגלס המגיע גם במגוון צבעים, לידעתי אין בארץ.

in12

New member
ביררתי וקראתי ו הPVC יקר יותר מאלומיניום

PVC יוצא יותר יקר מאלומיניום ממוצע

הpvc והמבודד הם פרופילים עבים , מגושמים ויקרים.
בהחלט נושא לא פתור.

אגב, לגבי האלומיניום זה לא רק בעית הבידוד אלא גם הבעיה (החמורה יותר לדעתי) של העיבוי.

גלמיש1

New member
לנושא העיבוי - אם ההתקנה מקצועית וברמה טובה

בעית העיבוי זניחה. קיימת מעט בחלונות מערביים בלבד.

קראתי על זה פעם. תוכלי להרחיב בעניין?

צריך לבודד את המסגרת מהקיר?
אני סובל מזה קשות בבית שאני גר בו עכשיו

brotherGrimm

New member
לחלון אלומיניום לא יעזור שום דבר

קצת תלוי באיזה איזור אתה גר אבל באופן כללי אני לא מסכים עם האמירה שהתקנה טובה של חלון אלומיניום תפטור את בעיית הבידוד והעיבוי
אני גר בירושלים לצורך העניין ומכיר את הבעיה

למעלה