אלומה בתרשיחא

מאקי

New member
אלומה בתרשיחא

אפתח ואומר שבדרך חזרה תהינו אם היינו אוכלים את זה בהרצליה האם היינו אומרים שזה פלצני או לא.... ונעבור לארוחה היינו 4 שני מבוגרים עלמה וילד מיד שהגענו נפלו פניו כי התפריט היה לו מנוכר... והוא היה רעב.. מלצר אדיב פתר לי את הבעיה וגילה את אוזני שיש מנות שלא כתובות.. אז שתדעו.. ניתן להגניב פסטה ושניצל בפנקו.. קבלנו לחם ומבחר צלוחיות שהיו לפני המנה הראשונה... מרק בצל מוקרם שהיה מעולה מנה שכללה מבחר ומגוון של קציצות נדמה לי נגיעות גליל ..או משהו דומה ומנה נוספת שכללה גבינה וסלק וסלרי והיתה מעולה אחכ הוגש לנו סורבה פסיפלורה שהיה להיט לקטן שבקש עוד.. וקיבל לעיקריות: מנה צימחוניתשכללה מאפה ממולא והיתה טעימה מאוד אנטריקוט עם גארטן בטטה ותפוחי אדמה מוסר מצופה בזיתים ולימון שהוגש על קציפת חצילים שכותרה במוס עגבניה מנה מעולה ומפתיעה ו.. גולת הכותרת שניצל בפנקו עם אורז שהוגשה לצעיר. לקינוחים הוגש לנו דואט של שוקולד ותותים ונגיעות שוקולד של ולרונה סורבה יין יראון ליוה וכן שתיה קלה סיכום:שירות אוהד מוקפד מקשיב מלצר שלא כל כך שלט ביין אבל ויתרנו לו.. ביסטרו גלילי אמיתי.. חבל לא יותר קרוב היינו מבקרים בו יותר.. שווה את נסיעה.. שהיתה עבורנו מאוד נעימה. אנחנו עוד נשוב.

ברוזונת

New member
המוסר הזה...

נשמע מעולה.. רק בשבילו נראה לי שווה להגיע לאלומה.. אני זוכרת להם חסדים עוד מלפני שלוש שנים בערך.. אז טעמתי את הקדירת טלה שלהם.. וכל ערב ראש השנה המתכון הזה נוחת על שולחן החג, לא מוותרים. שמחה שנהניתם

גסטרו

New member
גם לנו זכרונות טובים מהארוחות שם ,

לצערי האחרונה ביוני 2005. אז היינו לצהרים, הילדה לקחה דג (וקבלה כמעט כריש) לעיקרית ,אך הראשונות לא היו לרוחה ןהמלצרית הציעה לנו מבחר מטבלים ללחם במקום מנה ראשונה שלה . גמישות נחמדה . נחזור ! ו..כמה זה עלה , אם מותר לשאול ?

מאקי

New member
לבקשתכן..

החשבון לפי האיש שלי 650 לפני טיפ והוא מוסיף ואומר שכרגיל המנות שאני לקחתי היו הכי.... ובחיי שלא ידעתי.. אבל המוסר היה משהו שילך איתי לבישולים שלי .. וברווזונת אפשר בהחלט ללכת לאכול שם.. אחרי שאני אעשה דיאטה.. .

גסטרו

New member
אמנם זה לא פורום מתכונים אבל

היות ולאחרונה המוסר (וגם הלברק והדניס, מפולטים ) אורח קבע במטבח- איך ניתן להכין את הדג ? או איך אני אוכל להכין ? ככה, בערך ותודה !

ננה f

New member
אני אכלתי היום באורקה דניס ובטטה

זו היתה אחת ממנות הדג המעולות ביותר שטעמתי מעודי, בכלל ובכל מקום ... היא היתה גאונית. פילה דניס אפוי בנייר פרגמנט עם אצבעות בטטה ברוטב שרימפס/סרטנים אני צריכה להזכר... חמאה קצת ממש וצלפים קצת מלח ים וזהו . שוב מנה גאונית , ]שטות המרכיבים אבל הדיוק הדיוק...הבטטה היתה קרובה יותר לדלעת במירקמה, שהיה לגמרי לא קימחי כמו בד"כ, מהזן האדום, והדג עסיסי וטעים ביותר. והפאנצ'? אני בכלל לא סובלת דניס.

ברוזונת

New member
דגים בבית אני בעיקר אוהבת..

לצפות במעט קמח ולטגן בשמן זית / חמאה וצרף לרוטב שום לימון ויין לבן.

מאקי

New member
אומנם לא מתכונים אבל...

2 השיטות של הבית פה.. זה או בתנור ולזה מלווה בטטות בשום שמן זית ורוזמרין שכוסו באטום 40 דקות 180 מעלות ואז נפתחו .. עי זה בשלב זה מוכנס הדג.. שיטה שניה חמאה במחבת עם קצת תבלינים שמוכנסת אחרי שהחבת מלוהט.. הדג מוסר דניס או סלמון מוזמן פנימה ומכוסה במכסה 4 דקות גג לכל צד.. לפני כן קינואה מוכנה ושעועית ירוקה ארוכה בחמאה (10 דקות הכנה) ותראי לי מישהו שעם ארוחה כזאת שלי לוקחת בין 25 ל40 דקות הכנה (בגרסאת התנור.. כי אני מקצרת עם מיקרוגל את הבטטות) שעם ברבוק גוורץ או ליזה לא אומר בתאבון...

גסטרו

New member
תודה, אצלי במחבת מכוסה רק 3-4 דקות

צד העור בלבד , אבל שאלתי לגבי המנה באלומה - איך נראה לך שהוכנה ?

מאקי

New member
ל 4 אנשים זה לא נראה לי ממש יקר....

והדג אכן טוב..ובחודשים ללא R אני נמנעת בשל האמונות משריפסים וכו.. אם אני לא מוכרחה.. ואין מי שיתקע לידי כף שזה יהיה פסדר... ותודה לכן.. והלחם היה גם מעולה..

נשמע טוב

אבל רגע של סקרנות, כמה עלה היראון? (ב'בת יער' הוא עולה 90 ש"ח, שזה זול לדעתי, אני סקרן איך בהשוואה למקומות אחרים).

רוניM

New member
90 ש"ח??? זה זיל הזול!!!

כולה 100% רווח
טוב נו נסחפתי... לא 100% אבל מעל 75%... אבל בלי כל קשר זה באמת מחיר זול! אנחנו מוכרים אותו ב 120 שקלים... שזה גם יחסית למקומות פלצניים זול... בכלל, אנחנו כל התפריט יין שלנו מתומחר בצורה הגיונית עד זולה... וכמובן שהוא מורכב מיינות ישראליים בלבד! כבוד!

רוניM

New member
האנחנו השני היה סתם בטעות, אגב ../images/Emo13.gif

והכוונה היא למסעדת "הלנה" בנמל קיסריה.

אגב, אפשר לקנות שם ב-77 ש"ח

מי שרוצה לקנות 'הביתה' מקבל את המחיר המצויין הנ"ל (כאילו בלי החליצה או משהו). כמו שכבר כתבתי, אני חושב שבעלי המסעדה מקושרים עם היקב, והם משתפים פעולה על מנת להגדיל את החשיפה ליין.

רוניM

New member
לגבי הרי גליל

אני לא יודעת אם אתה יודע, אבל יקב הרי גליל משווק ע"י יקבי רמת הגולן... אז יכול להיות באמת שהוא מקבל את היין ישירות מהיקב (לא כ"כ סביר, אבל נניח...) ואז אולי זה חוסך לו בעלויות... בכל מקרה, לגביי המחיר... אני קניתי לפסח ארגז יראון (גם קצת קישורים
) ויצא לי 55 שקלים לבקבוק... וכמה קניתי? כולה 12 בקבוקים... תחשוב כמה הנחה יכולה להיות למסעדה על כמות הרבה הרבה יותר גדולה? אין ספק שהמחיר בו נמכר שם היין הוא זול מאד מאד מאד... אבל זה לא שהם יוצאים מופסדים.... בכל מקרה... כן ירבו מסעדות כאלו!

למעלה