אלוורה...

izackv

New member
אלוורה...

כבר שנים שבמקום משחת אלוורה, אנחנו מגדלים אלוורות בחצר וכל פעם שצריך (חתך קטן, עקיצה מטרידה) אז פשוט חותכים את אחד העלים ומשתמשים בו ישירות.
בנוסף, מקפיאים מדי פעם עלים חתוכים ומוכנים (כשהם בתוך ניילון ניצמד) ומשתמשים בהם בתור ערכת עזרה ראשונה בטיולים.
התוצאות מדהימות.

בזמן האחרון קראתי די הרבה על הצמח עצמו ועל הסגולות שלו.
מה שגרם לי להתחיל לחשוב להשתמש בעלים האלה גם למטרות של קרם לטיפוח העור וגם למטרות של חיזוק פנימי (לקיחה בבליעה)
אני מבין שאם מכינים אלוורה ללקיחה בבליעה, חשוב להתרחק מהצד החיצוני של העלה, מאחר והחומר שלו גורם לשלשולים ואינו מומלץ.

רציתי לשמוע אם יש לאנשים בפורום טיפים להכנת משקה אלוורה ביתי או גלולות אלוורה או משחת אלוורה.
יש לי נסיון עם שמנים ארומטיים ושמני בסיס. אבל אין לי מושג איך מכינים משחות (שלא על בסיס חומרי גליצרין/וזלין)

בקיצור - טיפים, המלצות, נסיון אישי - הכל מבורך...

0 אור 0

New member
שימוש באלוורה

הי,
לגבי שימוש פנימי :
אני יודעת שיש אנשים/חברות שממליצים על שימוש זה לכל מיני בעיות עיכול וטיהור.
אני מאד לא ממליצה על שום צמח מרפא חזק כמשהו שנוטלים בשימוש קבוע ויומיומי ופרט גם לא אלוורה.
לגבי שימוש חד פעמי ו/או לתקופה קצרה, במידה שהותאם כמו שמתאימים כל שימוש בצמח מרפא, אז פשוט לבלנדר את הג'ל הטרי עם מים (הרבה - ולשים לב למינונים מומלצים)
לגבי שימוש בקרמים:
יש מתכונים רבים מקצועיים יותר שאפשר להכין לקרמים (ורצוי ללמוד ואתם בקורס מסודר עם מעבדה - ההבדל ברמת הלימוד הוא עצום), אבל כדי לאלתר קרם לשימוש ביתי, הכלי העיקרי שלך הוא המיקסר.
לוקחים את השמנים הרצויים:
שמנים מוצקים - שיאה, קוקוס , דקל וכד' . אם הם ממש קשים מרככים אותם על ידי השהיה בערה כפולה כשבקערה החיצונית מים חמים.
שמנים צמחיים "רגילים" - זית, קלנדולה (מיצוי), שומשום, זרעי ענבים וכו'
שמנים משבחים (גם הם שמנים צמחיים - אבל שמים אותם בכמות קטנה מאד) - בוראז/, נר הלילה, חוחובה, אובליפיכה, נבט חיטה וכד'
שמנים אתריים על פי הצורך - לפי המטרה של הקרם והריכוז המומלץ. לפנים ולתינוקות עדיף בכלל בלי שמנים אתריים, ואם כן - אז ריכוז של עד חצי אחוז. לקרם טיפולי לכף הרגל אפשר להגיע גם ל 4%
לטובת המירקם הנכון לכל זה מוסיפים גל , מים מזוקקים או הידרוסולים.
--
לוקחים את כל החומרים חוץ מהשמנים האתריים ומקציפים במיקסר לקבלת מירקם חלק ונעים,
את השמנים האתריים מערבבים באמצעות מקל או בהקצפה אחרונה קצרה.
--
מכיוון שאין במתכון הזה חומרים מקשרים בין הפאזה המימית לפאזה השומנית, אז לפעמים הוא יתפרק למרכביים השונים תוך שימוש - בשימוש ביתי זה לא מפריע.
למכירה, צריך לעשות את הקרם ללא שלבי קיצור (חימום לטמפרטורה אחידה, הוספת החומרים המקשרים וחומר משמר )

izackv

New member
הי אור, המון תודה!

לגבי גלולות אלוורה, שמעתי על מישהי שלוקחת כל יום אלוורה עם שום ודבש (מקפיאה קוביות כאלה, ולוקחת קוביה ביום) - לא לזה אני מתכוון.

אני מתנגד ללקיחה קבועה של תרופות, אבל נראה לי שמדי פעם קצת אלוורה באזור המעי והקיבה עשויה לשפר ולחזק. לא?
חשבתי יותר על שימוש לחיזוק בזמן המעבר בין העונות, תקופות לחץ או בתקופות שהבריאות מאותתת לנו על בעיות מתקרבות.
בדיוק כמו שבתקופות האלה אני משתדל לקבל טיפול דיקור (או לדקור את עצמי בעצמי. תלוי במצב הרוח
)

לגבי ההסברים על השמנים:
עברתי סדנת שמנים בסיסית, קניתי מספר ספרים, קראתי כל מה שהצלחתי להשיג וביצעתי הרבה נסיונות בעצמי (ועל עצמי)
אני לא מטפל בשמנים (באחרים) באופן עקרוני אבל בתוך המשפחה השתמשתי בשמנים יותר מפעם בצורה יעילה.

הבעיה שהכנת קרמים כוללת את הכנת השמן, אבל גם עוד מספר דברים.
למשל החומרים המקשרים, משמרים, ג'לים וכדומה.
בתחום הזה אין לי מושג והייתי שמח אם את (או מישהו אחר בפורום) היית יכולה להפנות אותי למקורות רלוונטיים ברשת.
אין בעיה עם חומר באנגלית.
אני יודע שעדיף קורס מסודר... אבל בין שלל הפעילויות שלי, קשה להכניס קורס כזה לסדרי העדיפויות.
ובכלל, המעבדה שלי בבית כבר שימשה להרבה פרויקטי לימוד מגוונים

0 אור 0

New member
מכיוון שמדובר על שימוש עצמי

אני מאד ממליצה שתנסה את ה"מתכון" שנתתי,
אני כן מבינה בחומרים מקשרים ומשמרים, ויש לי בבית הכל - אבל מכיוון שאני מכינה בעיקר לעצמי ולעוד חברה שמקפידה על טבעונות אורגנית ולא רוצה קוסמטיקה קנויה, אני כבר למעלה משנה לא טרחתי עם שעוות וכאלה אלא הכנתי רק בשיטת המיקסר וזה יוצא פשוט מעולה.
לפנים אני מכינה עם יותר ג'ל , לגוף עם יותר שמנים מוצקים,
לקיץ מדגישים את הקוקוס והשומשום, לחורף יותר שיאה ומשבחים,
ובאמת שאני לא יכולה לתת כמויות מדויקות, כי כמו הסבתות של פעם אני מכינה "לפי היד"
אגב, לגבי מתכונים מומלצים - יש כמה מתכונים מצוינים בפורום שמנים וצמחי מרפא ז"ל - שהקישור אליו נמצא בצד שמאל של הפורום הזה ב"עוד בנושא הפורום" (בדיוק מסיבה זו)

אלו ורה בשימוש פנימי

לפי הרפואה הסינית אלו ורה שטעמה מר מאוד והיא בעלת איכות מאוד מקררת (בגלל זה היא כל כך טובה לכוויות).
זה דבר שעשוי להועיל במקרים של מחלות קשות כמו סרטן או יבלות באיברים פנימיים וכד' - כמובן שצריך להתייעץ אם מטפל שזה בתחום התמחותו לאבחון ולגבי מינון אופן לקיחה וכד'.
מנגד מערכת העיכול שלנו דווקא לא כל כך אוהבת קור, וזה לא ייתן אפקט של חיזוק אלא אם כבר החלשה.

izackv

New member
מקררת זה לא בהכרח רע אם יש לנו בעיה שקשורה

לחום. לא?
אני מבין שבאבחון של לחות, קור, רוח וכדומה לא מומלץ לקרר.
אבל להבנתי הרבה בעיות במערכת העיכול הן דווקא בעיות של חום.

מערכת העיכול נוטה לפתח דלקות מדלקות שונות, פוליפים, כיבים וגידולים סרטניים.
היא גם נוטה להגיב למצבי לחץ שחלקם קשורים לחום.

הרעיון היה לבצע תחזוקה מונעת מדי פעם בתקופות רגישות.
כמובן שבמקרה של עודף קור/עודף לחות/איזון מושלם - חייבים להתייחס לאיכות המקררת של האלוורה.

נראה לי גם ש"מטפל שזה תחום התמחותו" זה משהו קצת בעייתי.
מומחה לצמחי מרפא (לא סיניים) בדרך כלל לא ידבר במושגים של חום/קור/אש בכבד/צי מורד וכדומה.

בנוסף, יש לצמח הרבה איכויות נוספות על קרור.

--
אני מפספס משהו?

ההשפעה של חומר שהוא כל כך מקרר על מע' העיכול

היא באופן כללי לא רצויה, כפי שגם ציינתי - יש מיקרים ספציפיים ולרוב מאוד קיצוניים באיכותם בהם רבה התועלת על הנזק.
לצרוך חומר על בסיס קבוע או אקראי שהוא בעל איכות שהיא בעייתית למערכת העיכול כתוסף תזונה או מה שלא יהיה זה מיותר ומזיק:
ניתן לקבל את המינרלים והוויטמינים גם ממקורות פחות בעייתיים.
באופן ספציפי הקור לפי הראייה הסינית מקשה על העיכול, ומתיש את הלבלב - לא דבר רצוי, ובטח שלא 'מחזק' כפי שנשאל בתחילת הדיון.

לגבי "מטפל שזה תחום התמחותו" הכוונה הייתה, ולדעתי הניסוח היה ברור למדי, - למחלות שלהן זה רלוונטי שהן מחלות קשות (סרטן וכד'), מבחינה סינית מצבים של אש...

לא הייתי ממליצה לאף אחד לצרוך חומר כזה או אחר במינון מנוחש כלשהו כטיפול משלים או עיקרי למצבים מאין אלו (או בכלל) שבהם החשיבות של טיפול מקצועי ומדויק הוא קריטי בדיוק כמו שאתה לא הייתה ממליץ לאף אחד לקחת קצת כימותרפיה כזו או אחרת במינון מנוחש כלשהו, כי... ולא מפנה למומחה
(ואני באופן אישי בטוחה לגבי הכימותרפיה הרבה פחות, בכל מצב - אבל זו דעתי האישית וכל אחד שיחליט לגבי עצמו אם חלילה יצטרך).

izackv

New member
לגבי המטפל המומחה

חוסר ההבנה שלי היה לתחום הראשי.
רופא שמתמחה בסרטן, כנראה שלא יציע לי לקחת אלוורה.
מטפל סיני שמתמחה בסרטן? בדלקות מעיים? בכיבי קיבה?
מטפל בתזונה היגיינית? מומחה לצמחי מרפא? נטרופט?

לגבי ההשפעה הסינית ומתי כדאי להשתמש, מה שאני קראתי היה קצת פחות מוחלט וקצת יותר לכיוון של שימוש במקרה של בעיות שחלקן הרבה פחות חמורות מסרטן.
היות ואני לא מומחה בתחום הזה, אני ממשיך לחקור את זה בפורומים אחרים.
ולגבי מינונים? יש קווים מנחים בלא מעט פורומים ופרסומים, אבל אני לא בטוח עד כמה המינון המדויק קריטי (או מוגדר)
הרמב"ם אמר "יהיו מזונותיך תרופותיך ותרופותיך מזונותיך"
סך הכל הרבה ממה שאנחנו אוכלים כל יום הוא "תרופה"
החל משמן זית ועד פטרוזיליה ושום.

אלו-ורה היא לא רק קור

הטיפול המעולה של האלו-ורה בכוויות אינו רק בזכות הקור
כי אם כך גוש קרח או מיים קרים היו עושים את העבודה מספיק טוב.
תכונות נוספות שותפות לטיפול בכוויה, ביניהן: שיכוך כאבים,לחות,
חיטויי,עידוד רקמות פגועות לחלוקת תאים מוגברת ,החלמה מהירה והצטלקות טובה

כמו בחיצוני כך בצריכה הפנימית ,המורכבות של יותר מ-200 חומרים פעילים משפיעה
על מגוון רב של מצבים במערכת העיכול, ניקויי המעיים משאריות לטובת ספיגה ותנועתיות
לחות המשפרת תנועתיות,עצירות,כיבים לסוגיהם,זיהומים ועוד
אני יכול להעיד על מקרה מסויים של קיצוניות חריפה(שילשולים ועצירות לסירוגין) שג'ל האלו-ורה
עזר לאיזון המערכת והיה חלק חשוב בהחלמה
כיוון התנועה של מערכת העיכול זהה לכוון התנועה של האלו-ורה(כלפי מטה) זו סיבה מספיק טובה
להאמין ביכולתה לתרום,
ערן

אלו ורה היא גם הרבה קור

אני לא אומרת שהיא רק קור או שהיא לא יכולה לתרום בשום מקרה לשום דבר.
רק שלא כדאי לקחת אותה ככה סתם באופן אקראי כי היא גם הדברים שציינתי - ואלו שיקולים משמעותיים.

izackv

New member
ערן, אתה וכנרת משתמשים במילון שונה!

(או "כשאת אומרת קור, למה את מתכוונת")

למיטב הבנתי -
כנרת מגיעה מהרפואה הסינית (עם נגיעות יפניות)
ולכן כשהיא מדברת על "קור" היא מדברת עליו בראיה סינית.
עולם המונחים של הרפואה הסינית עלול להישמע למישהו מחוץ לתחום כמו... איך נגיד... סינית?

יש קשר קל בין הקור שהיא מדברת עליו לבין טמפרטורה מוחלטת.
אבל המהות היא שונה.
קור מתקשר ליין בשעה שחום מתקשר ליאנג.
בעודף יאנג חריף אנחנו שואפים לקרר. בחוסר יאנג אסור לקרר (בדרך כלל) וכדומה.
לקרר/לחמם מדבר על תזונה, נקודות דיקור ספציפיות, מוקסה, טכניקת עיסוי וכדומה. ובהחלט לא מדבר על טמפרטורה חיצונית באופן עיקרי.
--
כנרת, מקווה שלא ייחסתי לך כוונות שונות מאלה שהתכוונת אליהן :)
אם כן, התנצלותי.

ג'ל האלו-ורה לצריכה פנימית

שלום רב!
אתה מבין נכון ,ניתן לצרוך פנימית את ג'ל האלו-ורה (2 זנים)
בתנאי שאתה מפריד באופן מוחלט את הקליפה החיצונית,בה מצויים
הרעלים. נכון נכתב פה שהטמפרטורה של האלו-ורה קרה,ולכן אינו מומלץ לשימוש פנימי
לאדם המציג סימפטומים של קור ולחות,ומצד שני מעולה למצבי חום,דלקת,יובש ועוד
ג'ל האלו-ורה בצריכה פנימית מועיל במספר דרכים ובעיקר במערכת העיכול,הוא ממיס את שאריות המזון
היושבות על הדפנות המעי,בכך מטיב את הספיגה,התנועתיות,בכך גם מונע עצירות או מקל עצירות קיימת
ג'ל האלו-ורה מכיל הרבה מאוד ויטמינים ומינרלים המתאימים לחלוטין לצריכת אדם! בכך משמש מזון משלים
טוב, כשנספג בדם פעולתו ממשיכה גם בכלי הדם.
אני מאמין שיום יבוא וג'ל האלו-ורה יחשב כחלק מהתזונה המקובלת, אצלי זה כך שנים ואני נהנה מכך מאוד.
הרמב"ם הכיר ידע והטיף לצריכה פנימית של ג'ל האלו-ורה .
לגבי משקאות קנויים: חשוב לדעת שג'ל האלו-ורה הוא שקוף,לכן יש להתרחק ממשקה אלו-ורה ירוק,הירוק
הוא צבע מאכל המוסף לג'ל מכיוון שתהליך הההפרדה מהקליפה אינו מספיק טוב ומשאיר גון ירוק/מלוכלך.

קניתי את רעיון ההקפאה לשימושי עזרה ראשונה בטיולים,וכבר עלה במקפיא.

ערן

טאוֹ

New member
תודה גם לך

הנושא שהעלית הביא לדיון מעניין, ולמדתי לא מעט.

למעלה