אלוהים?

Giantsbane

New member
אלוהים?

יצא לי לחשוב על ריבוי האלים בסידרה; יש את האלים הישנים של ואליריה, האלים הישנים של ראשוני האדם, השבעה, האל הטבוע, וכמובן רה'לור והאחר. נזכרתי שת'ורוס סיפר על הפעם הראשונה שהחזיר את בריק לחיים, שהוא עשה את הטקס הרגיל שלו ובפעם הראשונה בחייו חזרה הגופה לחיים, והוא סבר שזה בגלל שבריק לא סיים את התפקיד שרה'לור ייעד לו. וגם קייטלין חזרה לחיים, כלומר יש לרה'לור עוד שימוש בה, וידוע שהאלים הישנים של ראשוני האדם רואים בהכנסת אורחים דבר מקודש ויש תקדים לנקמה שלהם במי שחטא כמו הפריים. (הבחור שהפכו לעכברוש ענקי בגלל שהגיש לאיזשהו מלך את הבן שלו בתוך בפאי). יש קשר לדעתכם? ובכלליות, באיזה אלים אתם "מאמינים"?

אני מאמין

באלי החנית,הקשת והחרב אכשיו לעניין -לכל האלים יש כוח (אני מניח שאפילו לשבעה שטורחים להגן על דאבוס יקירם) והם עצמם משחקים במשחקי הכס וככל שמועד העימות הרציני (הלילה הארוך) מתקרב יותר הם מתחילים להתערב יותר ויותר בחיי האדם

mysterious V

New member
טוב,

ר'הלור נראה די משכנע, והוא לא סתם מישהו שמאמינים בו, אבל לא בטוחים אם הוא עשה משהו או לא, אצלו ממש רואים עובדות בשטח (אלא אם כן זה אל אחר החזיר אותם לחיים, ור'הלור סתם מניאק שלוקח את הקרדיט). אני מוצא משהו נורא נחמד באלים של עצי הלב, הקדמונים. מרגיע ושליו.

לגוטל

New member
זה תלוי מאוד

באיפה אתה נמצא בווסטרוז. זה דבר שניתן לראות בסיפור כמו שאריה עם החבורה של בריק אצל הנביאה הזו, היא אומרת לתורוס שגם הוא יוכל לראות חלק מהדברים בלהבות שלו. בכל אזור יש השפעה אחרת של האלים, בצפון יש כוח של האלים העתיקים, וזה למה לדעתי סטאניס ייפול שם, כי האש מתאימה למקומות חמים... השלג, הרוחות הקרות והגשם הם ההפך מהאש ומחום הלהבות שלה.

TheHock

New member
האלים כמו לקללות

יש כוח רק איפה שמאמינים בהם ומכירים אותם... כוחו של האל הרי בא מהאמונה בו...

בסופו של דבר, כולם אותו הדבר.

אני מאמין שכולם בסופו של דבר הם אלוהות אחת, וכל אדם רואה אותה בצורה אחרת וסוגד לה בצורה אחרת. אפשר לקרוא לה רהלור, השבעה, האלים של ראשוני האדם, האל הטבוע או כל דבר אחר, בסופו של דבר הכל אחד. כמו בעולם שלנו- אני לא יודע אם יש אלוהים, אני חושב שלא. אבל גם אם יש, אז הוא הכל- יהוה או אללה או האלים היווניים, האלים הסקאנדינביים או כל דבר אחר, ופשוט כל תרבות רואה אותו אחרת וסוגדת לו אחרת.

למעלה