אלוהים

זאבי20

New member
אלוהים

יש דבר אחד שאנשים חייבים לדעת אותו , אלוהים אי אפשר לדעת אותו או להבין , המוח המזוהם והקטן לא מסוגל לקלוט אבל מה שבטוח שאת אלוהים ניתן להרגיש ולחוש ואין לי ספק שאין פה מישהו שלא הרגיש את זה ובשעות האלו בדקות האלו או אפילו בשניות האלו פתאום הכל ברור פתאום אין ספקות פתאום אנחנו מבינים , הלוואי וננצל את אותם דקות יקרות מפז , הלוואי

seeyou

New member
אי אפשר לקלוט מה שלא קיים ?

ייתכן שלא קיים על פי זרם כזה או אחר אבל...אם נתבונן קצת בסביבונו נבין ששום דבר לא קיים "סתם"... המדענים הגדולים לא מסוגלים לתת הסברים מתקבלים על הדעת ולכן ימצו את התאוריה של המפץ הגדול..

neko

New member
המפץ הגדול לא מתקבל על הדעת?

יש לך תאוריה יותר טובה?

seeyou

New member
בגלל שאין לי אחרת זה אומר שהיא

נכונה? ונניח... המפץ נגרם ממה? על פי איזה קרטריון? האם סדר הגלקסיות נקבע מראש? ... האם יש מטרה כלשהיא בקיום המפץ? מה זה משרת? האם הנפש זה נוצר בזמן המפץ? ....

neko

New member
טוב, בכיף:

1. לא, אבל עליך להביא סתירה מאד מדוייקת כדי שתתבטל. 2. לא ידוע, אך תנאי הפיזיקה היו כ"כ שונים (לא היה זמן למשל), כך שגם אם נדע סביר שיקשה עלינו להבין. 3. קריטריונים הם המצאה אנושית, ולא היו אז אנשים, כך שלא. 4. אפשר לומר שכן, לפחות החל מהרגע שלאחר המפץ. 5. מטרות הם המצאה אנושית, ולא היו אז אנשים, כך שלא. 6. כנ"ל. 7. נפש קיימת רק בבני אדם (למיטב ידיעתינו), ולא היו אז בני אדם. עוד משהו?

seeyou

New member
לא היה זמן ?

זמן זאת רק הגדרה! אם נבין את היפנים גם לסלע יש נפש! יש עוד שאלות שמעסיקות אותי... לדוגמה.. כידוע לך,הגבר נותן כ-30.000.000 זרעים ליממה והאישה? יש לה את כול הביציות כבר בגיל קטן(!!) אך משחררת אחת אחת פעם בשנה! איך זה שהידע שלנו-שלומדים בבית הספר-לא עוברת ב"ירושה"...אך מחלות מסוימות -כן! הרך הנולד מכיל צופן של הרבה דורות אחורה אך מעט מההוריים הביולוגיים? כוונתי שנולדים לאנשים גאונים ילדים טיפשים...

neko

New member
זמן זה הגדרה בדיוק כמו שאבן זה

הגדרה, אבל שניהם קיימים ומדידים. אינני מבין מה הבעיה עם כל הדברים שציינת. אלו סתם עובדות יבשות והגיוניות.

ehudt

New member
זה שאתה לא יודע לא אומר שאחרים לא

כל הדברים שציינת כאן הם דברים ידועים בביולוגיה. כל מה שאתה צריך לעשות כדי לענות על השאלות שלך הוא ללמוד קצת ביולוגיה. ודרך אגב, אישה "משחררת" ביצית פעם בכ-28 יום, ולא פעם בשנה.

seeyou

New member
צודק!!!-באמת טעות שלי!!

אבל למה לך טון כזה? מרגיש קצת לא נוח עם הביטוי שלך...כל מה שאתה צריך לעשות כדי לענות על השאלות שלך הוא ללמוד קצת ... אני חושב שיש לי יותר שנות לימוד ממך....פשוט טעיתי ואם יש לך הערות....קצת ברכות-זה לא מזיק לכבודך...

preacher

New member
אני מצטער, אבל קשה לי להתייחס

בצורה רצינית למישהו שאפילו לא יודע לכתוב כמו שצריך. והיות שאין לך מושג קלוש *למה* הועלתה תאוריית המפץ הגדול... אולי עדיף שלא תדבר על הנושא לכאן או לכאן.

seeyou

New member
אתה מרגיש אבל אתה לא מודע!

ראיתה פעם בובות מופעלות על ידי חוטים? יש קצת דימיון לנו ולאותם בובות! המשהוא שברא את הכול הוא ברא גם את הנוסחה התפתחות שלנו מהתחלה ועד הסוף... בתוך הזרע וביצית יש תוכנה להתפתחות אברים וגם שיכלים! האם אתה הייתה מייצר דבר שיפעל כנגד רצונך?

neko

New member
הרגע העלת טענה טובה נגד קיום אלוהים

נניח ובניתי רובוט, שמתי בידו אקדח, וקבעתי שכל פעם שאדם עובר בסביבה, האקדח ירה ויפגע בסיכוי 10%. לאחר חודש, 10 אנשים מתו מיריות האקדח, והמשטרה תפסה אותי. מי אשם, אני או הרובוט? הרי הייתה לו בחירה, הוא לא היה חייב לירות באנשים...

seeyou

New member
מי אשם?

אם מדובר בנורמה חברתית-קרא-חוק פלילי...זה סיפור אחד אם זאת שאלה פילוסופית זה סיפור אחר! גם בחוק הפלילי..."אשם" זה דבר משתנה מאדם לאדם-מדינה למדינה-מצב סוציוכלכלי של אחד או אחר "זכות השתיקה" זאת המצאה של העשירים... אותה עבירה שנעשה על ידי " ילד" מתקבלת על ידי החברה בצורה שונה אילו נעשה על ידי מבוגר...ומי כמונו יודעים שהילדים של היום הרבה יותר מפותחים שיכלי מאלו של מלפני 100-200 שנה...אבל החוק נשאר שמוק! בדוגמה שלך עם הרובוט...ברור שהאשמה היא שלך....לא רק זה עם תתן לקוף או לכלב להרוג וניתן להוכיח את זה עדיין האשמה היא שלך... אבל אם בצורה שתצליח לשכנעה אדם אחר להרוג יש מצבים שהאשמה היא שלך ולא שלו!! כול זה מדובר על "מוסכמות"-נורמות חברתיות... הקשר לבורא הוא מורכב יותר... אם הילד יצא עם פגם בחשיבה והוא רוצח אז הוא לא יועמד לדין!!וזאת פירצה של הרבה פושעים שמכריזים על עצמם-בלתי שפוי.

Lu Tze

New member
ארר... הבנת את הקשר בין האנלוגיה

של נקו לשאלת קיומו של אלוהים? בכל מקרה, התשובה "אתה מרגיש אותו, אתה רק לא יודע" היא מאוד נחמדה, אבל היא לא תשובה אמיתית מכיוון שלא ניתן להוכיח או להפריך אותה. באותה מידה של הצלחה אני יכול לומר שאני שולט בכל פעולה שאתה עושה, אתה רק לא מודע לזה ואין לך שום דרך להפריך את זה.

יותר מזה

מה בכלל המשמעות של "אתה מרגיש אותו, אתה רק לא מודע"? באיזה מובן בדיוק אני מרגיש?

למעלה