אלוהים, תן לי כוח

יולי 154

New member
אלוהים, תן לי כוח

הילד שלי , בן 7, ADHD קשה עם הרבה היפר, עם הרבה בעיות התנהגות הוא מאובחן ומטופל מגיל שנתיים. לפני 7 חודשים נולדה לי בת (כן, עד עכשיו חיכינו כי היה בלתי אפשרי...) מאז החיים מאוק קשים. הוא מציק לה ללא הרף ועושה גם דברים מסוכנים: שם לה שקית ניילון על הראש...נותן לה חפצים קטנים שתכניס לפה. השבוע בעלי בחו"ל ואני לבד עם כל זה. היום היא ישבה בטרמפולינה , הוא שם לה את שתי החגורות של הטרמפולינה מסביב לצוואר באלכסון. כמובן שהכל קרה תוך שניות. היא בסדר ולא קרה כלום, אבל אני מזועזעת. אנחנו מאוד מטופלים: תרופתית, פסיכולוגית, עושים תוכנית התנהגותית אבל עדיין, זה כל כך קשה. איך אני עוברת את הזמן הזה לבד?? אי אפשר להשאיר אותו לדקה ללא השגחה קשה לי נורא...

דליה.ד

New member
גבולות גבולות גבולות

חד משמעי ובלי הנחות. אם קשה לך עם הילדון והתינוקת סדרי איזו סבתא. דודה, תיכוניסטית או מישהו שיהיה יחד איתך בראש ובראשונה לשמור על עצמך וגם על הילדים.

05 מיכל

New member
רק תהיי חזקה...

ובאמת אל תשאירי אותו לבד! ואותה - אל תשאירי בהישג ידו. עדיף שהיא תהיה בלול או במיטה, לא בטרמפולינה. זה לא משאיר לך זמן תגובה מספיק. חזקי ואמצי!

מעניין אותך לשמוע על הטיפול התרופתי

שאני לוקח. אני לא אומר שהוא מושלם. אני מכיר רק פתרונות חלקיים לליקויי למידה וריכוז. הנקודה היא שיש לו יתרונות וחסרונות שונים מאלה של הטיפול בריטלין ומשפחתו. אחד הייתרונות שלו הוא הערך המצטבר שלו. בניגוד לריטלין, לא חוזרים עד לנקודת ההתחלה כשההשפעה פגה.

zivadina

New member
מתוך נסיוני האישי

טיפול נכון מראה תוצאות מיידיות. אם אתם מטופלים חמש שנים ועדיין יש בעיות קשות, סימן שהטיפול לא נכון. עברתי הרבה רופאים עד שהגעתי לרופא שנתן את הטיפול הנכון שהביא מיידית לרגיעה ראשונית ואחר כך יכלנו להמשיך לטיפולים הנלווים. מציעה לך לפנות לפסיכיאטר ילדים אשר מתמחה באבחון הפרעות קשב ורכוז, לבקש ממנו אבחון מחדש והמלצות טיפוליות ספציפיות לילד שלך. אגב, ילד ללא בעיות רגשיות, לא מפיק תועלת מטיפול פסיכולוגי "רגיל" אבל כן מפיק תועלת מטיפול פסיכולוגי בגישה ההתנהגותית-קוגניטיבית שמלמדת אותו לשלוט בהתנהגות. נשמח לתת לך כאן המלצות לפסיכיאטרים טובים כאלה אם תגידי מאיפה את ובאיזו קופה. בהצלחה!!!

g2216

New member
הפעלת שיקול דעת לגבי טיפול

מסכימה מאד עם זיוה דינה גבולות: כשהוא עושה משהו לא טוב לילדה את חייבת לדמיין בראש שהוא נוגע עכשיו בחשמל ואז הגבול שתתני לו יהיה ברור מאד לדעתי אין קשר לטיפול התרופתי במה שאת מתארת בהצלחה

spidergirl

New member
לא הכל ענין של גבולות

לפעמים הילד לא חושב עד הסוף, לאו דווקא מכוונה רעה אלא מאימפולסיביות. למשל, פעם אחי עמד על שמיכה וחשבתי שאם אמשוך אותה מתחת לרגליו הוא יעוף כמו בסרט מצויר. ברור שזה נראה לסביבה שעשיתי את זה בכוונה אבל התהליך הוא שעוברת מחשבה בראש ופשוט מיישמים אותה באוטומט. לצערי גם עם ריטלין עדיין קורים לי דברים אימפולסיביים(עם פחות נזק לסביבה) הפתרון הוא להשגיח, זה פוחת עם הגיל אבל חשוב להבין שזה לא קשור לגבולות בכלל, כי אין חשיבה מאחורי חלק מהמעשים ובאותו רגע לא יודעים לעשות את האנלוגיה לחוקים ידועים (גבולות).

liat555

New member
בעניין גבולות שאלות?

אנחנו כל הזמן מדברים פה על גבולות, אבל זה מאוד כללי האם אפשר לדבר יותר ספציפי, לתת רעיונות מנסיונכם האישי לבעיות ספציפיות אני חושבת שאני נותנת גבולות מאוד ברורים לגבי סדר יום, לגבי מה מותר ומה אסור אבל רוב הזמן הילד מצפצף עם תחילת הרטלין הילד הפך לחוצפן ווכחן אין סופי אני מאוד אשמח לקבל כלים יותר מדויקים אולי אפשר לפתוח שרוש של בעיה ותוצאה?

liat555

New member
ולעדו בן צבי אותי מעניין לדעת

איזה טיפול אתה מקבל ברשותך

liat555

New member
../images/Emo24.gifיוליה תהיה חזקה

רציתי לשלוח לך מסר אבל יש בעיה בפורום אשמח לשוחח איתך מבינה לליבך צרי איתי קשר במסר שהוא יתוקן

למעלה