אלוהים? קטן עליי.

Princess Grace

New member
אלוהים סמים וטל מוסרי?

מישהו פה קרא את מרכבות האלים? סתם זה משאיר אותי ערה בשיעור תנך, כשכולם ישנים. אבל בכל מקרה... אלוהות זה דבר סובייקטיבי ונתון לאינטרפנטציות שונות. משחר האנושות, בני אדם מחפשים משהו גדול מהם להאחז בו, וישו משה ומוחמד נתנו להם אותו,וכנראה גם עישנו משהו לפני כן, אם אתם מבינים למה אני מתכוונת, ראיתי סנה בוער ואלוהים דיבר אליי מתוכו? הלכתי על המיים? עליתי בסערה השמיימה? וחוצמזה, אני אצטט פה משהו שלא אני אמרתי אלא קווין סמית: "בני אדם לקחו רעיון טוב של אמונה ובנו סביבו מבנה של דת" ולדעתי זה דיי נכון...

erezsh

New member
אני עליתי בסערה השמיימה

אה, לא, זו הייתה זאת מהקוסם מארץ עוץ (אגב, גם ארץ עוץ מופיעה בתנ"ך). ואנשים באמת צריכים משהו להאמין בו, בין זה זה אלוהים, מזל, "אמונות תפלות", פסלים, אהבה, דמוקרטיה או קישקע.

thereisnospoon

New member
אלוהים? קטן עליי.

סתם נכנסתי לפה במקרה והצצתי. לפי מה שאני רואה הרוב כאן מגחך על האפשרות שיש בורא לעולם (וגם גישה מזלזלת לאנשים שמאמינים בו מורגשת), אז דבר ראשון דעו לכם שאנשים רבים וחכמים מכם כן האמינו, וכמובן שיש גם מנגד אנשים רבים וחכמים שלא האמינו, פשוט תדעו שלא זה כזה פשוט. דבר שני, אני מאמין שיש אלוהים (או כוח עליון או בורא כלשהוא) כי אני מאמין שלכל דבר יש מוצא. שאני שואל מה היה לפני המפץ הגדול אומרים לי שהיה אנרגיה (או משהו בסגנון) שבשלב מסויים התפוצצה (או משהו בסגנון) וממנה התפתח כדור הארץ. אז אני לא מבין מה היה לפני האנרגיה? מי הביא אותה? היא הייתה קדומה? אני לא מבין. אם אנחנו מנסים להסביר לפי חוקי ההגיון אז לכל דבר צריך להיות התחלה, לא? אני לא מצליח לקלוט מן חושך כזה שבאמצע תקוע איזה חומר שהיה קיים תמיד והחליט להתפוצץ בשלב כלשהוא שממנו התפתח העולם. לא נקלט. ומצד שני, יותר קל ופשוט (לי לפחות) להאמין שיש משהו גדול מאתנו שאנחנו לא מבינים שהוא מעל חוקי הטבע ושבידיו התשובות. לדעתי עומד כאן הטבעי מול העל-טבעי. לפי הטבעי אני לא מצליח להבין איך העולם קיים ולפי העל-טבעי (שיש סיבות רבות להאמין בו, אתם מוזמנים לבקר באחד הפורומים הקרובים ולראות באיזה רצינות מדברים שם על סיאנים ורוחות רפאים, למרות שלי אין דעה ברורה על זה) יותר ברור לי. אא.. זהו.

אני אתה מודה

שאתה מאמין באלוהות בגלל שזה יותר פשוט, ולא בגלל שזה בהכרח נכון. אני לא אומר שהאלוהות היא בריחה, חלילה, אני רק אומר שלקבל את האלוהות, ועם זאת לשלול את כל השאר (תופעה מאוד נפוצה) זאת בורות בדיוק כמו לשלול את האלוהות...

ailag

New member
המפץ

למיטב ידיעתי, התאוריה גורסת שכל היקום היה מרוכז בנקודה קטנה מאוד, וכולו היה אנרגיה (אפשר להפוך מסה לאנרגיה, ולהפך. איינשטיין). הנקודה התפוצצה, והיקום התחיל להתרחב. עברו עליו הרבה מאוד תהליכים - כולל לידת ארבעת הכוחות הבסיסיים של היקום - אחרי הרבה זמן נוצרו כוכבים, מסות התקררו וזה כבר לא קשור לדיון. קודם כל: אנחנו לא בטוחים בקשר למפץ הגדול. הכל תאוריות. למידת ההסטוריה של היקום נעשית ע"י קרני אור ישנות שרק עכשיו הגיעו אלינו, וליקום היתה תקופת חושך ארוכה שדי דופקת לנו את המחקר. זה לא מוכיח שיש אלוהים. יכול להיות שכך פועל הטבע - מפצים גדולים, קריסות גדולות ("big crunches", ההפך ממפץ גדול) - פשוט אלו החוקים שקיימים. לדעתי, קיים כוח כלשהו שמזיז את כל העניינים וגורם למקרים האקראיים שעיצבו את היקום לקרות. אבל הוא לא בן אדם והוא לא מדבר אלינו. אם אלוהים הוא מעין יצור דומה ליצור אנושי, והוא מושלם, האם הוא יהיה בעד הישראלים או בעד הפלסטינים במלחמה הנוכחית? אנחנו נגיד, בעדנו. הם יגידו, בעדם. כי הוא חייב להיות טוב, וכל אחד מאתנו תופס "טוב" בצורה אחרת. אז איך באמת "פועל" אלוהים? (ויש לי תשובה משלי, אני קודם רוצה לשמוע אותך) אה כן, חזרתי :) אם אני חוזרת על נושאים - מתנצלת מראש. זה לא דבר רע, בכל מקרה

dig9

New member
נראה לי

שכשמדברים ''פילוסופית'' ו''הגיונית'', תמיד צריך לקחת בחשבון את אלמנט הבלתי נתפס, או הבלתי ניתן להסבר לינארי. כמו למשל מישהו בא ושואל אותך עצה על בחורה, ואתה חושב על כל הגורמים והאפשרויות וההסתברויות, ויוצאת תשובה הגיונית, אבל לא הכנסת פנימה את הרגש, שזה דבר שאי אפשר לחשב באותה משוואה, והוא משפיע, לא משנה קיים לא קיים, הוא ישנה את הכול באופן לא צפוי. ואם אתה מנסה לחשוב על אלוהים במושגים אנושיים של לפני ואחרי, או במושגים פשוטים של יש או אין, זה לא יילך. אתה מדבר על משהו ג-ד-ו-ל יותר מזה. אתה מדבר על משהו שהוא הכול, שהוא מכיל גם עולמות שלא נבראו, שמכיל אפשרויות ופוטנציות, שמכיל רעיונות ושמכיל אין, ושמכיל חוסר. ואלוהות כזאת היא מושג שאפשר לדבר עליו גם בפילוסופיה ולוגיקה, ולא רק באמונה, כי היא טומנת בחובה מוחלטות לכל הכיוונים שלכבוש אותם זה כמו להגיע להארה...

למדענים אין שמץ של מושג

זוהי שאלה שתמיד המדענים ישיבו לה שהם לא יודעים. כי אם הם ינסו להביר מה היה בהתחלה הם תמיד יגיעו למסקנה רוחנית כלשהיא שאין התחלה ויש משהו שקיים מאז ומתמיד. קיים משהו שמאחד את הכל, שקיים תמיד. הדבר הזה תלוי תלות מוחלטת בתודעה שלך ובגישה שלך. אני ממליץ לך לקרוא את הספר "החיים המסתוריים של הצמחים". הספר הזה הוא מעיין הוכחה "מדעית" שקיים משהו מעבר, משהו שמאחד את הכל. ואני שם לב שהכינוי שלך הוא כמו שלי...

neko

New member
ברור שיש משהו שמאחד את הכל,

כי הכל נבע מאותו מקום.

shabaz

New member
ומי יצר את האלוהים?

טוב ויפה שאתה מתייחס לשאלות מה היה בהתחלה. אבל אתה מחסיר פה משהו מעניין, מבחירה או לא, אתה לא שואל אם אכן אלוהים קיים, מאיפה הוא בא? איזו רצינות את האמת, אני מכיר פורומים כאלו, וגם אני עוד לא גמרתי בדעתי על עניינים אלו, אך הרמה שם היא פשוט עלובה אני חייב לומר. הם מדברים כמו אינפנטילים שלא מבינים כלום מחייהם, ויותר מזה, הם משוחחים על מושגים שהם קבעו.

למעלה