אלוהים עובד בשבת.

אלוהים עובד בשבת.

השבת נועדה לבני האדם לא לאלוהים, מהותה היא מנוחה, התבוננות, ריפוי. להפסיק לחשוב, זה כל מה שמתבקש מאיתנו לפחות ביום שבת אם לא בשאר הימים ברגע שמפסיקים לחשוב, רואים. שבת שלום

השבת בשבילי היא: חיבור בין נשמתי...

זו שפה לנשמה העילאית שלי הנשמה היתרה. זו כל המשמעות של השבת לדעתי. כל ההלכות של עשה ועל תעשה או אל תעשה נועדו לפנות לנו מקסימום מקום ומקסימום שקט על מנת שיהיה לנו יותר קל להתחבר לנשמתנו. לכן לדעתי האישית אם אני מסוגלת לבצע פעולות מעשיות וגם להתחבר אל נשמתי אז אין פסול בזה. אם דוקא בשבת בא לי ללכת לים כי שם אני אתחבר הכי טוב אז אני אלך או אסע לים. אם דוקא בטבע אני אתחבר הכי טוב אני אסע לטייל בטבע. אף אחד לא יכול לומר לי אם ליסוע בשבת או לא יעשה אותי יהודיה טובה יותר או מאמינה יותר. לכל עשיה או אי עשיה יש מטרה רוחנית גבוהה וכל אחד צריך ללמוד להתחבר אל עצמו בדרכו וברצונו. אני בתור יהודיה מרגישה צורך לקיים את עשרת הדברות בלבד, זו התורה שקבלנו במעמד הר סיני אחרי יציאת מצריים וזו היא התורה שלי, ללא הבדל דת גזע ומין. לכן המנוחה והשקט ואי עשיה בשבת נועדו רק לאדם בלבד, במטרה שיגיע אל השקט השלום והשלווה. לידע כללי היום הוא יום השבת הגדול שבת לפני פסח.
שבת שלום

עונג שבת ולהודות לבורא

כמובן גם לראות את השלמות של הבריאה כדי שאפשר יהיה להשתחרר מחטא גן העדן של אדם שאמר לאלהים כי הבריאה שלו נמצאת בחסר .. כי עירומים... שבוע טוב וחג פסח שמח

קווארק

New member
מעבר לזמן

נראה לי שבמילים מועטות הצלחת היטב לתמצת מהותה של השבת. יום שהינו שונה באופן מוחלט מהימים האחרים המוגדרים כימי מעשה. גם החשיבה בשבת על ימי המעשה, על החומר, אינה רצויה. שבת הינה מעבר לזמן. למיכל- השבת שאת יצרת היא השבת שלך בלבד היא אינה השבת שנתנה לאדם מאת הבורא. לנוחות שלך קבעת מה את מקבלת ומה את לא מקבלת. יום ראשון היום, היום הראשון לששת מעשי בראשית אלך לי לעסוק במלאכתי.

איש איש באמונתו יחיה- צדיק באמונתו

יחיה... "חיה ותן לחיות"... אלו הם המשפטים שמובילים אותי באופן אישי ביחס לאמונה ויהדות.

למעלה