אלוהים זה כואב...

אלוהים זה כואב...

אחרי טבעת מיום שישי לא חשבתי שזה כל כך כואב ממש כמו סכין בלב האמת הרבה יותר טוב היום אבל איך לעזאזל אני אמורה ללבוש חזיה? וגם אני כל הזמן פוחדת שהילדים יקצפו עלי.. האם זה הגיוני? בנוסף נורא כואב לי הגרון כאילו תפוס הצוואר ואני מרגישה כאב של שרירים (לא כמו דלקת שקשה לבלוע) יתכן שזה מההנשמה? תודה

יהיה בסדר

תשתי הרבה אופטלגין נוזלי. בעוד כמה ימים תרגישי הרבה יותר טוב. אם הכאב עדיין מאוד גדול יש לפנות למנתח.

נכון -זה כואב מי אמר שלא??אבל..

מישהו אמר שלא כואב אחרי ניתוח? זה ממש לא מצחיק וזה כואב מאוד! זוכרת את עצמי שבועיים אחרי ממש בוכה מכאבים... הכאבים שלך הם בדיוק כמו של כולם לא לדאוג! אבל יקירתי-זה עובר בסוף..קחי לך משככי כאבים -אפשר גם לבלוע כדורים לא יקרה כלום.. תאכלי בנתיים רק נוזלים צלולים -אני מציעה לבשל מרק עוף עשיר מאוד אבל לשתות רק את הנוזל. ואם בא לך מתוק -הכיני לך לפתן עשיר מפירות שאת אוהבת וגם ממנו שתי את הנוזל. הכי חשוב שתדעי שזה עובר והכל יהיה בסדר! בהצלחה נשיקות רבקה

אופירA

New member
מנהל
יומיים אחרי זה עדיין יכול להיות סיוט

זה הגיוני מאוד. מה עוד, שאת עברת את הניתוח עם הנשמה, ולכן גם כל כך כואב לך הגרון. רוב המנותחים לא עוברים את זה עם צינור הנשמה בזמן ההרדמה. רק מקרים רפואיים מסוימים (או מדיניות רפואית מסוימת). אז אצלך ההחלמה והכאבים יותר מרוכזים. פשוט תנוחי הרבה. חזיה תלבשי רק כשהכל יחלים לחלוטין. והכל יחלים לחלוטין בע"ה. תעדכני. למה הילדים יקצפו עלייך? על מה הם יקצפו? בני כמה הם?

תודה על התשובות..תשובות שלי וגם עוד שאלה

לא כל המנותחים עוברים הנשמה עם צינור עשתי טבעת אצל אבינוח ואמרו לי שבגלל שמנפחים את חלל הבטן אז למעשה אי אפשר לנשום ולכן חייבים הנשמה אבל.. אני בהחלט מרגישה שיפור מיום ליום אבל הקימה משכיבה ממש כואבת ולוקח לי זמן עד שאני מצליחה להתיישר ברור שאני לוקחת אופטלגין נוזלי הילדים בני 5 הם יודעים שאמא חולה וכואבת לה הבטן החזה שלי מאוד גדול וללכת בחוץ בלי חזיה זאת פדיחה ואני חייבת ללכת לקחת את הילדים מהגן נראה לי שפשוט אקח מעיל ואחביא את עצמי תגידו איך מתגברים על הכלכלה של נוזלים בלבד זה ממש קשה לי הבטן כל הזמן משמיעה קולות אני שותה המון גם מרק עוף מסונן שהכנתי מראש וגם תה ומים האמת קפה ממש לא בא לי ואני מכורה לקפה מוזר לא? ועוד שאלה אחרונה לגבי הורדת הסיכות אבינוח אומר אחרי 4-5 ימים והגישה שלכם מדברת על 10 ימים מדוע? היתכן שאבינוח לא חושב על טובת המטופל ? זה לא ברור לי מה גם שהסיכות האלה מציקות מאוד...

לא קל

הקטע של כלכלת נוזלים אבל זה זמני. אם הכול בסדר תקצרי את השבוע הראשון ל4 ימים ומהיום החמישי תתחילי את הכלכלה רכה. בנתיים את יכולה לשתות גם משקאות יוגורט חלקים (יש בטעם תות, מנגו משמש), שוקו, לאכול מעדנים, ג'לי.. מאכלי חלב ומאכלים שומניים כמו המרק עוף המסונן תורמים יותר לשובע. לגבי הורדת סיכות- מבחינה רפואית אין בעיה להוריד את הסיכות אחרי 4 ימים מהניתוח. אבל פה ממליצים אנשים מנסיונם שאז הצלקת לא נסגרת יפה ואולי אפילו תיפתח ולכן מומלץ להמתין.

טלטל276

New member
סיכות

לי נפתח תפר אחד- ממש כולו. וזה היה לא נעים. כשהגעתי להוריד את הסיכות האחריות חייכו ואמרו שמכירים את הנהלים של ד"ר אבינוח. הוא תמיד מורה להוריד מוקדם. לעיתים מוקדם מידי. הם הסבירו לי שכמו שאמר גלעד אין בעיה בריאותית להוריד את הסיכות ואבינוח אומר להוריד אחרי 4 ימים כי הוא חושש מכך שהגוף יכול לדחות את הסיכות ואז יתחיל זיהום וכו'. אכלתי הרבה חרא עם התפר שנפתח. זה כואב, נוזל ולא נעים. כך שאם אין זיהום תחכי קצת.

אופירA

New member
מנהל
סיכות - הגישה שלי אומרת 7 ימים

ד"ר אבינוח מאוד חושב על טובת המטופל, דרך המבט שלו. אמנם לא שמעתי את דעתו, אבל אני מניחה שהוא מעוניין להוציא את הסיכות מוקדם ככל האפשר מבחינה רפואית, כדי שלא תתפתח דחייה של הגוף לסיכות, דבר שקורה לפעמים. יתכן שהוא נותן לעניין זה משקל גבוה יותר מאשר לעניין ההפוך, שבגללו כל הרופאים אחרים אומרים שבוע או 10 ימים או שבועיים עד להוצאת הסיכות - וזה עניין של איחוי בטוח יותר של החתכים. מי צודק? מאיפה אנחנו יודעים. לדעתי כולם צודקים, אבל כל אחד נותן משקל אחר לעניין אחר מסיבותיו שלו. מה שחשוב זה מה האינטרס שלי! זה הגוף שלי, ויש לי החלטה לגביו. אז כל עוד לא התפתחה אצלי דחייה של הגוף את הסיכות, האינטרס שלי הוא שהחתכים יסגרו כמה שיותר טוב. גם בגלל שזה סיוט לחבוש אותם שבוע וחצי אח"כ (כי הם נפתחו ומזילים דם וריר... ותחשבי על הילדים...), וגם בגלל שהם נסגרים אח"כ לא יפה כיוון שנפתחו, ו"קצת" חשוב לי המראה האסתטי של העור של הבטן שלי, לא? אז יש לי שיקול רפואי בנוגע לגוף שלי. בעיקר כאשר אני יכולה לבחור בין דעות רפואיות שונות וסותרות. לגבי הצינור - אני יודעת עובדתית, שלא לכולם דוחפים צינור הנשמה בזמן הניתוח. למה - אין לי מושג, למה דוחפים למי שדוחפים ולמה לא דוחפים למי שלא דוחפים. ב"ה לא למדתי רפואה. לגבי החזיה, בהחלט תתחבאי מאחורי מעיל, זה רעיון מצוין. אגב, לי לא היתה בעיה עם חזיה מהיום הראשון, אבל לרבים כן היתה. ולגבי הילדים - ילדים בני 5 לא מנהלים את החיים של ההורים שלהם, וההורים בהחלט לא צריכים לתת להם דין וחשבון על המסוגלות שלהם, מעבר לאינפורמציה בסיסית שחשובה למנוע מהם חרדה. חשוב להעמיד אותם במקומם אם הם מתבטאים בהתקצפות על מה לא מוצא חן בעיניהם... כלכלה נוזלית - עוברים לשתות חלב ומשקאות חלב. רוויון, אקטימל. גם מרקי ירקות מסוננים יכולים להיות מעניינים, וכן משקאות פרי ממותקים שמכילים הרבה קלוריות של סוכר. אחרי 4 יממות מתחילים לאכול יוגורט צלול ומעדנים חלקים.

kerensweet

New member
אני הורדתי את הסיכות אחריי 12 יום !!!!

לא לישכוח אחריי כל מיקלחת הרבה פולידין וגם אחריי שהורדתי שמתי במשך עוד שלושה ימים פולידין ותודה לאל !!!! שיהיה בהצלחהההה

אופירה כ"כ צודקת..

בנוגע להכל אך בייחוד בעניין הסיכות. אני אצתי רצתי כהוראת הד"ר לאחר 5 ימים, כשאחד החתכים היה עדיין פתוח והגיר נוזלים מתוכו <וזה היה כואב כ"כ> ויש לי צלקת שאני לא מתגאה בה. כדאי כמה שאפשר.. לא למהר.

הרבה הרבה מנוחה

ושינה, ואופטלגין נוזלי ובע"ה תרגישי טוב. אל תבהלי מזה. אני הייתי בטוחה שאחריש בוע ארוץ לעבוד בחזרה.. רק אחרי חודש קמתי מהמיטה. לכל אחד כוח סבל משלו , אז תני לעצמך את הזמן. רפואה שלמה!

למעלה