אלוהים והידע

מיך מיך

New member
אלוהים והידע

אלוהים הוא הידע / אבי בוטביה* "והארץ היתה תוהו ובוהו, וחושך על פני תהום, ורוח אלוהים מרחפת על פני המים." (בראשית א' 2). אלוהים הוא הידע הגלום בחומר ובאנרגיה. באותו אופן בו טמון הידע ב- DNA, בכל תא ותא בגוף האדם. הידע הגלום בתא בודד יכול לספר את סיפורו של האדם השלם, האדם שעתיד להיוולד בעוד אלפי שנים. אלוהים הוא הידע בחומרים שהרכיבו את האטום הראשון, שנוצר עוד לפני שהוא נוצר. אלוהים ידע שבתנאים מסויימים יתגבשו מרכיבי החומר לכלל חומר. אולי הוא גרם לתנאים האלה להתרחש, אולי לא. אך ברור שהוא ידע שברגע בו יווצרו התנאים יתחיל התהליך של יצירת העולם, תהליך שלא הסתיים עד עצם היום הזה. כל מה שקורה הוא חלק מהתהליך ונגזרותיו. אנחנו בעין הסערה, ולאן שתוביל אותנו נלך. כמו בסערה, נפלטים גופים חוצה ממנה. אם ישכילו לתפוס נקודת מבט מחוץ לסערה תהיה בהם היכולת להבין את טיבה, את מהותה ואת דרכה. אלוהים עומד מחוץ לסערה ומביט. הוא יודע לאן פניה מועדות. האדם אשר בצלם אלוהים נברא עומד עם אלוהים יד ביד, כמו תינוק מביט ומשתאה. יום אחד יגדל וידע את שאלוהים יודע. אלוהים יודע לאן הולכת הדרך, וגם האדם ידע לאן הולכת הדרך. * אבי בוטביה מנחה קבוצות תמיכה בשיטת 'יעוץ הדדי' בתל-אביב ובירושלים. לפרטים נוספים: מיכל 5164533-03 [email protected]

avaloka

New member
איזה כיף

לשמוע על אבי. אני מאוד אוהבת את אבי בוטביה. הייתי בקבוצה שלו לפני 4 שנים בערך. למדתי ממנו המון. בעיקר הקשבה, בעצם חשבתי עליו אתמול. הוא לימד אותי לא לדבר לאנשים שלא מקשיבים לי. וואחד שיעור. (זה מעלה לי שאלה על הכתיבה שלי בפורומים. קשה לי לכתוב אם אני לא מקבלת תגובות על מה שאני מספרת. אבל נו טוב, חלק מהסיכון המקצועי.) אבי כתב קטע יפה על אלוהים, אבל אני חושבת שכשמאנישים את אלוהים, עלולים להסתבך. אלוהים לא יודע. אלוהים זה הידע. ולכן זו לא שאלה אם אלוהים ידע מה יקרה או אם אלוהים גרם לדברים לקרות או לא. הדברים קורים. זה אלוהים. התהליך, זה אלוהים. דווקא אהבתי את "אלוהים עומד מחוץ לסערה ומביט", אבל אלוהים לא עומד בשום מקום, אלוהים הוא הסערה. אלוהים הוא המבט. אבל זה עדיין משפט נהדר בשביל להבהיר לנו, היצורים האנושיים המוגבלים את הסיפור. אחלה קטע.

../images/Emo42.gif בוקר טוב.

בתור קצת קשה-תפיסה יש לי שאלה: למה התכוונת "סיכון מקצועי"? לאיזה מקצוע הכוונה? או שזה נכתב בהומור? ובנוגע לקטע הפואטי על אלוהים. גם לדעתי נחמד. ומה זה חשוב אם "הוא" מחוץ לסערה, או הוא הסערה עצמה? גם המילה "להבהיר" שהשתמשת בה בסוף לא נראית לי לעניין, הרי אין כאן כל כוונה "להבהיר". ואם אינני טועה, גם המספר שייך לקבוצת "היצורים האנושיים המוגבלים" ואינו עומד מחוץ לסערה, לא כך? אז, מן הסתם, אינו אמור "להבהיר" לנו דבר. אגב, קמות לפרקים כיתות תמהוניות (או לאו דווקא תמהוניות!) שבראשן עומד\ת מישהו\י המתיימר\ת להיות מעין התגלמות האלוהים. כמו הבחורה ההיא באוקראינה. אבל זה כבר מתחום הפרוזה.

avaloka

New member
גם לך ../images/Emo29.gif

אם המקצוע שלי בחיים זה להעלות את הערכה העצמית שלי, אז אני די מסתכנת כשאני כותבת פה בפורום. תסלח לי אם אני קשת תפיסה, אבל לא הבנתי את הקטע על כיתות תמהוניות. מה זה קשור לכל השאר?

ערב טוב.

בתגובה לדבריך "...אבל זה עדיין משפט נהדר בשביל להבהיר לנו, היצורים האנושיים המוגבלים, את הסיפור", ציינתי ש"גם המספר שייך לקבוצת היצורים האנושיים המוגבלים", ולכן היטלתי ספק ביכולתו "להבהיר לנו את הסיפור". אבל אז חשבתי, שבעצם זה תלוי בנקודת המבט. אולי הבחור הזה אינו חושב עצמו ליצור אנושי מוגבל, אלא לנביא לפחות? אולי גם חסידיו חושבים כך? אולי גם חסידיו לשעבר אינם משייכים אותו לקבוצת היצורים האנושיים המוגבלים?

avaloka

New member
וואלה,

הפעם הבנתי מהר. תודה. אתה מאמין שיש נביאים?

למעלה