אלוהים ודתיים

כמעטית

New member
אלוהים ודתיים

התבהר לי משהו עכשיו שרציתי לחלוק. חזרתי עכשיו מהפרויקט חונכות, והיום הגיעה משפחה מקסימה חבדניקית, אבא לבוש בחליפה, בעל זקן ארוך ארוך ועיניים שרק רוצות להטיב ושלושה ילדים מקסימים ומחונכים. ובאיזשהו שלב, אני והאבא פיתחנו שיחה ידידותית, הוא אמר שנראה שיש לי רקע עם עבודה עם ילדים, ואחרי כמה דקות, אני לא יודעת למה, שילבתי את אלוהים בשיחה, והעיניים שלו שהם מימלא היו כל כך טובות ומוארות מלכתחילה התמלאו עוד יותר אור, פשוט זרחו. והוא אמר לי המון משלים ומדרשים שאני כבר מכירה (עמלק בגימטריה שווה ספק.. ועוד כהנה וכהנה), ואין לי מושג למה, לא אמרתי לו שהייתי דתייה ושמאחורי מסתתרות שש שנות לימוד (ושטיפת מוח) באולפנה.. רק כשהוא אמר לי שאולי אני צריכה למצוא שיעורים כמו חב"ד ללכת אליהם, אמרתי לו שאני לא מתחברת. ופתאום הבנתי, שהוא באמת מאמין שהדרך הזאת טובה בשבילי. הוא לא היה כוחני כמו המורות באולפנה שלמדתי בה, והוא לגמרי היה בנאדם טוב.. והיום נזכרתי בחברה שלי, ביום שהיא התחתנה,היא חיבקה אותי חיבוק ענק ומוחץ עצמות, ואיחלה לי שאני אצליח להכיר את אלוהים כמו שהוא באמת. ואני יודעת שהברכה לא נובעת מרצון להזיק לי. אלא כי להם טוב עם אלוהים, והם לא מצליחים להבין.. שלי זה לא טוב. ובאיזשהו מקום, זה מחמם לי את הלב, לראות אותם מדברים איתי על אלוהים שהם מכירים ועל היהדות. כי אני יודעת שנובעות מזה נטו כוונות טובות.

כן, רק שהאלוהים שלהם זה לא האלוהים של ההלכה

גם אני נתקלתי לא פעם באנשים כמו שאת מתארת, שללא ספק ניכר מהחיוך שמרוח על פניהם כמה החלום הגדול על אלוהים שבשמים מציף את יומם באור נגוהות ואיך הם מאושרים באמת. דא עקא, שהאלוהים שהם חולמים עליו ומציף את לבם באושר, הוא לא האלוהים של שור שנגח את הפרה ושל כל ספרי ההלכה הקפדניים. הם מתחברים לאלוהים פשטני ו"זורם" שנותן פרסים למי שנחמד ועוזר לזקנה לחצות את הכביש, ומעניש את מי שעושק וגונב ילדים. שזה די תמים ואפילו רומנטי, אבל לא יכול להקהות את תחושת האכזבה של אלו שבאמת למדו וחקרו את ההלכה, ומצאו שם בעיקר הרים של אכזבות ושל בורות זועקת, ובחרו להמשיך בלעדיה ובלי האלוהים שהיא מייצגת. אז הרבה פעמים רואים כל מיני מסורתיים שקוראים בדבקות תהילים ומאמינים בכל לבם באלוהים, או כל מיני חב"דניקים/ברסלבים שאיך שהמונח 'אלוהים' נזרק לאוויר החיוך שלהם נמרח להם בעונג על הפרצוף ופיהם נמלא שירה, כשהמשותף לכולם- הם לא ממש דתיים וההלכה היא לא נר לרגלם. הם בראו להם אלוהים פרטי משלהם שמחזק אותם, הם כנראה מאושרים מכך בכל רגע, ואין לי שום דבר נגד זה. אבל בואי נסכם שיש להפריד בין האלוהים שהחברה שלך רוצה להכיר לך, לבין היהדות וההלכה, שאותה, אני די משוכנע, החברה שלך לא מעוניינת להכיר לך.

nini132

New member
אני נהנה מאוד

מהומור שחור מזעזע חוץ מהחתימה שלי, את רואה אותי עוצר אנשים ברחוב ומשכנע אותם להיכנס לפורום הומור שחור ומשמיע להם בדיחות מחרידות בחיוך נרחב וצחוק מתגלגל? לא ממש, רק קצת. כי זה שלי זה טוב לא אומר שזה טוב גם לך.... וזה שטוב לחב"ד עם אלוהים לא מכריח אותם לדחוף לי את זה גם וכמו שפרסמה ספל חמאה בפייסבוק: "דת זה כמו פין. זה בסדר אם יש לך כזה, זה בסדר להיות גאה בזה, אבל בבקשה אל תוציא את זה בציבור ואל תנפנף בזה, ובבקשה אל תנסה לדחוף את זה לגרון של הילדים שלי!" אה והדרך לגהינום רצופה כוונות טובות וסוכני מכירות קפואים

לומד100

New member
נכון ולא נכון

יש בדבריך שלא כל דבר שאתה אוהב אותו גם מישהו אחר יאהב אבל תגיד לי שזה לא מציאותי שראית סרט טוב, אכלת משהו טעים ואתה ממליץ על זה לחברך ואפילו לפעמים מנסה לשכנע אותו. מה שכן אם אתה רואה שהוא לא מעונין ולכן זה לגיטימי שאם אני אוהב משהו ולגבי אותו חבדניק שאוהב את ״אלהים״ שירצה לשכנע אחרים בכך אבל אם זה מישהו שחופר ולא מבין שאני לא מעונין אצלו באמת יש בעיה

כמעטית

New member
אני במקום אחר

בעבר הייתי מתעצבנת מכל שטות שנאמרה על אלוהים, על הדרך הדתית. היו לי המון דיונים עם אנשים דתיים וחילוניים על הנושא. והמסקנה שהגעתי אליה, זה שלעולם לא נגיע למסקנה. כל אחד בטוח בדרך שלו, וכל אחד מגיע ממקום של "לשכנע שהדרך שלו הכי טובה". אני זוכרת שיעור מחשבת מכיתה י"א, הרב נכנס לכיתה וכתב על הלוח "האמת הפוסטמודרנית", והסביר למה זה לא נכון שיש לכל אדם את האמת שלו, שחייבת להיות אמת אחת ויחידה. וחשבתי אז לעצמי, שהאמת הפוסטמודרנית נשמעת לי מאד אמיתית. ולכן, אין לי בעיה שידברו מולי על האלוהים שהם מאמינים בו ועל זה שצריך לשמור את כל תריג מצוות וכל שטות שמתחשקת לאחד הרבנים להמציא, ואין לי בעיה שיגידו לי שאני לא צנועה, ושהיהדות שלי היא לא היהדות. אני מאמינה באלוהים, ולקח לי המון זמן לדעת שאני מאמינה באלוהים, כי אני רוצה להאמין שיש כוח עליון. אבל, אני לא יודעת אם זה קיים או לא, ואם אני מרגישה את זה רק כי חונכתי לזה. אבל, אני מרגישה. ואני יודעת איזה אדם אני רוצה להיות. ולא איכפת לי שאנשים אחרים יגידו לי את הדעות שלהם. אני כבר לא במקום שזה מטלטל אותי. אני אפילו מוכנה להקשיב, לשקול אם זה נשמע לי הגיוני, ואם כן, אולי אפילו לאמץ את הגישה ואת הדרך.

את חמודה

שאת רואה את זה ככה ואת לגמרי צודקת, מדובר בסהכ באנשים טובים ונחמדים שחושבים שהם עושים רק טוב. ואפשר להעריך את המקום הטוב שזה מגיע להם. אולי את לא חווית את זה כשהיית דתיה אבל הרבה מהיוצאים (בהחלט לא כולם) מתארים שכשהם היו דתיים/חרדים האמונה שלהם היתה מאוד חזקה והמקום הזה שהם היו - היה מאוד אמיתי מבחינתם. ויכול להיות שהם גם היו מנסים לשכנע כל מיני תוהים וטועות בדרך.

אין אדם שאין לו אלוהים

אני חושב שלכל אדם יש איזה דרך, שהוא מתנהל על פיה.ולכל אדם יש את העקרונות שלו, שהוא לא יעשה דברים בניגוד אליהם. אני קורא לזה שלכל אחד יש אלוהים, רק שאדם לא דתי הוא הקובע את אלוהיו, והדתי הולך אחרי אלוהים אחרים. אבל כל עוד אלוהיו של הדתי לא מזיק לבני האדם אין לי שום דבר נגדו.

היציאה היא התפכחות מחלום

היציאה בשאלה היא לא 'כיף'. היא התפכחות מחלום ונחיתה על קרקע המציאות. האם החלום היה מתוק או מבעית זה כבר ענין אישי.

barr1969

New member
גימטריות פשטו את הרגל

פעם רק יודעי ח-ן היו יודעים לגמטר כל מילה, בדרך של סינון כל התכנים שמפריעים לפואנטה, היום את פותחת אתר אינטרנט ומראה לאיש החביב שעמלק הוא גם צ'יפס וגם כח גברא ושואלת אותו בעיניים נוצצות מה כל זה בא ללמד אותנו. ואני כבר לא מדברת על ההתחכמויות. כשרוצים להגיד שאינטרנט זה סרטן אבל אפעסס זה לא ממש מסתדר עם הסכומים אז מעוותים לו את השם וקוראים לו אנטרנט. מה לעשות שאינטרנט הוא גם יופי של דבר, הוא עולה בקנה אחד עם אותיות אנחנו עם סגולה. אבל מחוץ לכל זה מסכימה איתך שיש אנשים טובים בעולם שבאמת רוצים את טובתך ואפילו יודעים מהי.

uri80

New member
לא באמת. אולי "אברך כוילל". אבל זה בסדר,

"אברך כולל" זה "נטוויז'ן מזדיינים"="הזין הכביר"="דג קרב"="הבונה העסוק" או לחלופין "קונוולוציה" אבל קוונוולוציה היא כבר באמת מילה גסה.

תכל'ס.

אין לי ספק שלצד ה'מה יגידו' הסיבה המרכזית של ההורים שלנו (לפחות שלי) להתנגד ליציאה בשאלה, היא רצון פשוט ויסודי שיהיה טוב לילדים שלהם (בעולם הזה ובאלו שאחריו)

בעיקר אלו שאחריו

ויש להם גם ספר נוסף שהתווסף לתורה שבכתב ותורה שבעל פה, עובר דור לדור מפי איש ועוד לא קיבלו שום היתר להעלות אותו על הכתב. אולי בקרוב יצא קונטרס השלמה לדת ה'מה יגידו'. כי תכל'ס, שלושת רבעי מכל הסיפור זה הבושה העצומה שיש להם מתוגבות הסביבה ו'איך אתה עשית לי את זה?'....ו'אתה לא רוצה לדפוק לאחים שלך את השידוכים'!?'

שניה אחרי ה'שלח'

קלטתי את חצי המשפט הראשון שלך. ככה זה כשקוראים מהסוף להתחלה:)

למעלה