אלוהים- אחד הוא?

אלוהים- אחד הוא?

היהודים מאינים באלוהים, האחד והיחיד, האוניברסלי. הנוצרים מאמינים באלוהים, האחד והיחיד, האוניברסלי. המוסלמים מאמינים באלוהים, האחד והיחיד, האוניברסלי. אז האם כולם מאינים באותו האלוהים, או שלכל אחד אלוהים אחר משלו, שהוא מאמין שהוא אוניברסלי? הרי הנצרות(הברית החדשה) והאסלאם(הקוראן) מבוססים על תורת היהדות, אז לכן זה אותו אל משותף עליו מדובר בכל הספרים הקדושים האלו, ומכאן שכולם מאינים באותו האל...ואם כך, אם כולם מאמינים באותו אחד, למה יש את היריבות הנוראה הזאת בין שלושת הדתות האלו? קשה כ"כ להסכים על כך שזה אותו האל אותו כולם עובדים? הרי זאת המסקנה הפשוטה וההגיונית.

selgarat

New member
פשטות והגיון, לא במשפחה הזו

זה נכון שיש המון פתרונות פשוטים לחלוטין לבעיות הענקיות שיש בין הדתות ובין העמים המובלים על ידי הדתות הללו, אבל כמו בכל משפחה טובה זורקים את ההגיון הצידה ונלחמים בלי מטרה. אם תחשוב על הדתות האלו כילדים הנחלחמים מי זוכר יותר נכון מה אמא אמרה כשהיא יצאה מהבית אז אולי יהיה לך יותר ברור מה קורה פה. בסופו של דבר, מגיע אחד הילדים למסקנה שאמא לא חוזרת הוא בן חמישים ושלוש, כבר לא משנה לו מה בדיוק היא אמרה וכל הויכוח נראה מגוכח.

SupermanZW

Well-known member
המשך

בנוסף ליהדות הנצרות והאיסלאם ישנן עוד דתות מונותאיסטיוס מוכרות כגון: הדת הדרוזית, דת הוודה, והשקפת העולם (שיש המכנים אותה "דת" בטעות) הדאיסטית (למרות שיש גם חילונים רבים מכל הדתות שבחרו להיות דאיסטים) השוללת כל קשר בין אלוהים לדת. סביר להניח כי האלוהים בדתות המונותאיסטיות הוא אותו אלוהים (הנחה פילוסופית היפותטית שאינה מדעית), אך כל דת מיחסת לאלוהים תכונות שונות וחוקים שונים ומכאן נובעת אי ההסכמה. היהודים והנוצרים מאמינים שהיהדות הינה הדת המקורית והנצרות והאיסלם התפתחו ממנה, המוסלמים מאמינים שהתנ"ך והברית החדשה הם סילופים של בני אדם ורק האיסלם הוא נכון ושוללים את התבססות האיסלם על היהדות והנצרות, הם אף טוענים שאדם הראשון היה מוסלמי, אל תנסו מצוא בכך הגיון. למרבה ההפתעה היהדות לא היתה הדת המונותאיסטית הראשונה, אלא דווקא דת מצרית עתיקה אשר אינה קיימת כיום אשר אותה המציא המלך אחאנתון לפני כ-4000 שנה , לא ניתן לומר כי היהדות מבוססת על דת זו משום שהמיתולוגיה עליה היא מבוססת שונה לחלוטין מסיפורי התנ"ך, אך זו לא הדת המונותאיסטית היחידה שקדמה ליהדות, גם דת הוודה העתיקה קדמה ליהדות (החלה לפני כ-3800 שנה) אך בארבעת ספרי הוודה (ישנה הקבלה מסויימת לחמישה חומשי תורה) מופיעים חוקים הדומים להפליא לאלו הכתובים בתורה ואף השמות המוזכרים בהם דומים בצורה מדהימה לשמות שהופיעו בספרי התורה למרות שנכתבו בשפת הסנסקריט העתיקה (למשל אברהם=ברהמה, שרה=שרהסוואטי, נוח=נוך), שפה שאינה מדוברת כיום אך שפת ההינדי התפתחה ממנה וכהני הדת בהודו (לא רק של דת הוודה, שהיא למעשה מהקטנות בדתות הודו) מסוגלים לקרוא בה ולהבין אותה. ההבדל המשמעותי ביותר בין התורה לספרי הוודה הוא ששם מרבית הסיפורים מיוחסים לעם עתיק אשר חי בהודו, אשר דומים משום מה לסיפורים על שבטי ישראל. לא הוכח שהתורה מבוססת על סיפורי הוודה שקדמו לה, אך בכל מקרה משום הדמיון הרב ביניהם ניתן להסיק שלסיפורי ארבעת הדתות יהדות נצרות איסלאם ווודה ישנו מקור משותף אשר למרבה הצער לא נמצא מעולם. הדבר מצביע על כך שהתורה אינה המקור הראשון לדתות המונותיאיסטיות הנזכרות משום שספרי הוודה קדמו לה והציגו סיפורים דומים מדי, אך גם לא ניתן לומר שספרי הוודה הן המקור הן משום שהדבר לא הוכח והן משום שחוקרים מניחים שהיה מקור משותף אשר טרם נמצא.

התולעת 1

New member
הם אומרים בדיוק כמוני

כולם אומרים שהקב``ה הוא הבורא, הם אומרים בדיוק כמוני, רק הם קוראים לו אלה והם קוראים לו THE LORD ואנחנו קוראים לו הקב``ה מה אכפת לי איך קוראים? אחד קוראים לו יוסף והשני קורא לו ג`וסף והשלישי יוסוף, מה זה זה אותו יוסף. עכשיו זה דבר אחד, אבל אתה צריך להבין דבר אחד כולם אומרים שיש בורא אחד, זה ברור, מה המחלוקת האם התורה שנמצאת אצלנו או אצלהם או אצלהם, התורה לא הוא, הוא קיים זה כולם אומרים ברור, ושהוא נתן את התורה שלנו גם הנוצרים והמוסלמים אומרים שזה התורה הראשונה שניתנה לעמ``י כמו שתיארתי קודם, זה כולם אומרים רק מה הם אומרים הנוצרים אומרים כן, הקב``ה נכון הוא נתן לכם את התורה אבל בזמן מסוים הוא מאס בכם זרק אתכם השליך אתכם לגלות ועכשיו בחר בנו ואנחנו עכשיו התורה עכשיו מה הם אומרים? שישו קיבל את התורה מהקב``ה, בסדר טענה, בסדר טענה בא נגיד שקינן לי הספק, טוב? טענה, אח``כ בא מוחמד, הוא בכלל היה אנאלפבית, אבל לא חשוב כתב קוראן, זה לא הוא, כתב לו יהודי הוא רצח אותו אחרי זה אבל קוראן קוראן והוא אומר אללה הוא אכבר, זהו הוא מפריע את כולם לישון וזהו, בסדר. עכשיו מה קרה? אני הולך לבדוק עכשיו מה הם אומרים אז אני אומר ככה, רגע מי אמר שהם קיבלו את הברית החדשה לעומת הברית הישנה? זאת הברית הישנה הם החדשה, איך הוא קיבל את זה? אף אחד לא היה בשעה שהוא קיבל את זה, הוא בא וסיפר לשליחים שהוא קיבל, בסדר אז הוא אומר שהוא קיבל, השליחים האמינו לו, במעמד של יחיד, מוחמד במעמד של יחיד ואני אומר לך היום שגם אני קבלתי במעמד של יחיד, אני עכשיו בדרך עצרתי ליד מערה נכנסתי והיה לי גילוי אלוקי והקב``ה נתן לי הערב את תורת הטנדו שמהיום אני הולך להפיץ אותה, ואני אמצא כמה פרירים שיפיצו לי את זה ולאט לאט בעוד חמש מאות שנה יהיו כאלה יגידו כן, אתה יודע התולעת הוא מילא את איצטדיונים, טנדו, מאמין לו בטח מאמין לו מה קרה לך אתה יודע מי זה? מה זה לא מאמין לו, עוד חמש מאות שנה יהיה עוד דת אחת טנדו, אבל מה אני אדם רציונלי אני אומר רק רגע אם הקב``ה נתן לעמ``י במעמד של מליונים וזה הם מודים גם נוצרים והמוסלמים והוא החליט נגיד באמת מאסתי בכם לא רוצה אותכם יותר אני בוחר עכשיו את ישו ואת מי שיביא אחריו, בסדר יכול להיות, נכון? מה היה קורה? למה בפעם הראשונה עשית את זה במעמד אוניברסלי כזה גדול ועכשיו אתה מביא את זה בגניבה בסתר מאחורי ההר אתה לוחש לו פשששש מה קרה? אתה רוצה להכריז להודיע, זה צריך להיות בפרהסיא לפחות כמו שהיה פעם כדי להפקיע את הפעם הראשונה.

SupermanZW

Well-known member
ואיך אתה מסביר את סיפורי הוודה?

ספרי הוודה נכתבו לפני 3800 שנה והתורה לפני 3300 שנה, והסיפורים כמעט זהים, אולי היהודים העתיקו מההודים את סיפורי התורה, או שאולי לתורה ולספרי הוודה מקור משותף. מה שבטוח הוא שסיפורי התורה (בגרסה שונה מעט) היו כתובים במקום אחר לפני שהיתה תורה ושאת המיתולוגיה עליה מבוססת היהדות העתיקו היהודים מדתות קדומות יותר. אציין גם שהיהדות לא היתה הדת המונותאיסטית הראשונה, אלא גם הוודה העתיקה מהיהדות היתה מונותאיסטית וגם הדת אותה המציא אחאנתון, שהיא הדת המונותאיסטית הקדומה ביותר הידועה לחוקרים בימינו.

selgarat

New member
המסר הנוצרי

שונה לחלוטין ממה שאתה מציג כאן כקטנוני ווכחן. ישו לא בא ואמר שאלוהים זנח את היהודים, להפך הוא בא ואומר שאלוהים ראה איך התפתח העולם וכמה סבל יש בו והכאב שלו על איך שהעולם מתנהל הביא אותו לשנות כמה דברים. הדבר הראשון הוא שהתורה החדשה אם תרצה, זו שמתבססת על הישנה וממשיכה אותה, מופנת לעולם כולו. אלוהים על פי הנצרות רואה את הסבל של כל בני האדם וכואב איתם כשווים, הוא לא מקפח את היהודים ולא אף עם אחר. הנצרות לא שייכת לקבוצה מסויימת של אנשים היא פונה לכולם. כך שאם תרצה הגישה הזו לא מפנה גב ליהודים אלא מפנה את החיוך שעד אז קיבלו רק היהודים לעולם כולו. כמובן שיש עוד הבדלים אבל האנשים אז לא ראו את עצמם כיוצרים של דת חדשה המתנגדת ליהדות, הם התחילו כזרם ביהדות שבא להגדיל את הדת היהודית, מאוחר הרבה יותר נפרדה הנצרות לדת נפרדת. ישו ראה עצמו כמו אברהם לפניו כאדם שמבין משהו חדש בקשר עם אלוהים ורצה להפנות את הידע הזה לאנשים סביבו. הנצרות עשתה הרבה טעויות מאז והרסה הרבה מהכוונה המקורית אבל את החלק הזה, של לחבק את העולם כולו ולא להפנות גב לאיש הם בהחלט עדין מקבלים.

התולעת 1

New member
סתירה בפנים

אתה כתבת שונה לחלוטין ממה שאתה מציג כאן כקטנוני ווכחן. ישו לא בא ואמר שאלוהים זנח את היהודים, להפך הוא בא ואומר שאלוהים ראה איך התפתח העולם וכמה סבל יש בו והכאב שלו על איך שהעולם מתנהל הביא אותו לשנות כמה דברים תשובה אם אליל כזה אין לי שום כשר ה' שלנו הוא כל יכל שיודע את העתיד ולא משנה תקתיקות בכל דור. להזכירך תחת הנצרות נרצחו מליוני בני אדם חפים מפשע רק בגלל שלא האמינו לישו(ראשי תיבות)ימח שמו וזכרו

selgarat

New member
אם אתה מאמין בבחירה חופשית

אז אולי שינוי הטקטיקות כמו שאתה קורא לו היה כלול בתוכנית המקורית. אולי אלוהים שידע שהאנושות תדרדר למצב שהייתה בו אז רצה לתת לה את האפשרות להדרדר ככה ואז דרך ישו להחזיר את האנושות למסלול הנכון. והתוכנית המקורית והתוכנית ה"חדשה" הם בעצם אותה תוכנית עם שינויים שהיו כלולים בה מהתחלה. יש אלפי דוגמאות לשינויי טקטיקות כאלה בתנ"ך. אלוהים מביא כובשים לישראל ואז משחרר אותם אחרי שהעם סבל. הוא הרי ידע שהם יבכו ושהוא ישחרר אותם, זה הכול בתוכנית, לא?

lala897

New member
מה זאת דת הוודה הזאת?

מה המטרות שלה? איך אתה יודע שהיא כזאת עתיקה?

SupermanZW

Well-known member
דת הוודה

דת הוודה היא דת הודית עתיקה אשר שמה במרכזה את נושא המוסר, היא גם אחת הדתות המונותאיסטיות העתיקות ביותר הידועות לאדם, עתיקה מן היהדות, והדומה ביותר ליהדות מהדתות שקדמו לה. מטרות דת הוודה הן ללמד את האדם מוסר, לגרום לו להכיר טובה לאל ולעבוד אותו. בקשר לעתיקות דת זו, הספר הראשון של הוודה (ה-RIG VEDA) נכתב לפני כ-5000 שנה, אך הספר הרביעי (ה-ATHARVA VEDA) נכתב לפני 3800 שנה, ארבעת הספרים הללו הם הבסיס של דת הוודה ומתום הספר הרביעי התחילה להתקיים למעשה דת הוודה. לאחר מכן כתבו בני דת הוודה ספרים רבים (לאחר ארבעת הראשונים), בעיקר ספרי מדע ורפואה, Ayur Veda, Sthapatya Veda, Gandharva Veda למשל היו ספרי רפואה, בנוסף כתבו גם ספרי שירה, פילוסופיה, אסטרונומיה וכו'. אם יהיו לך שאלות אשמח לענות עליהן ולתת לך קישורים לאתרים נוספים. קישורים: דת הוודה כבסיס לדת ההינדו מדע ע"פ הוודה הוודה מעודדת לימוד והשכלה

lala897

New member
יאוו אני שונאת קישורים..

במיוחד באנגלית.. אני מעדיפה שתענה לי בשפה שלך אבל אם אין לך כח אז יש לך קישורים בעברית? איך יודעים שזה כ"כ עתיק? לפי מה קבעו שזה נכתב לפני 5000 שנה?

SupermanZW

Well-known member
עשו על זה מחקר

והגיעו למסקנות. את לא מצפה שאתרגם לך עשרות דפים מאנגלית לעברית, נכון?

lala897

New member
לא. אני לא מצפה.

אני מבינה שאין לך כח להסביר לי בפירוט. מבינה אותך. סבבה.

SupermanZW

Well-known member
אגב וודה

פירוש המילה "וודה" בסנסקריט היא "ידע", וגם בימינו כותבים בני הוודה ספרים (בהינדית, לא בסנסקריט, משום ששפת הסנסקריט אינה מדוברת כיום), בעיקר את פילוסופיה, אהבת הטבע ומדיטציה.

התולעת1

New member
דת הוודה היא עבודה זרה תרתי משמע

הם פשוט העתיקו את כל הנוסחאות מהקבלה היהודית וכך נוצרה לך עוד דת בעולם.הבנת איך ממציאים דת? כל הדתות כולל גם דת הוודה מבוסס מהיהדות. אם הית קורא את הקישורים הית מבינה שהסיפורים הללו מיועדים לאנשים חולה נפש זה מזכיר לי את המורה של השכן שלי באנגלית שנתנה לו שפן מבובה ואמרה לו בכל פעם שלא תהיה מרוכז, תביט על השפן והריכוז יחזור אליך שוב.

למעלה