אלוהים אדירים

הרוח.

New member
אלוהים אדירים

ראשית עלי לציין שאנני נגד הדת,אני חושב שהדת טובה להמונים ויוצרת זהות וקשר בין העם .אני נגד הפרשנות של התורה ע"י הפרשנים ובעיקר הפרשנים המודרניים של ימנו.כידוע לגולשי אתר בית הרוחות,אני חוזר בשאלה,ומגדיר את עצמי "חילוני עד כאב". וזה נובע מפרשנות התורה אשר כולה מתבססת על הפחדה,שכר ועונש. אם לא נאמין.נלך לגיהינום.אם לא נקיים מיצוות.נלך לגיהינום.אם לא נשמור שבת.נלך לגיהינום. הרי 70 פנים לתורה,אנני מכיר פנים נוספות שאני יכול לנהוג על פיהם מבלי להיחשב לכופר שסופו בגיהינום.לדעתי האיסור החמור של הדת לעסוק בגילגול נשמות,נובע מכך שאנו עלולים לגלות אמת אחרת ממה שלימדו אותנו עד היום מנהיגי הדת,אנו עלולים לדעת שאין גיהינום...ולא יהיה להם במה להפחיד את המאמינים.רק הגיהינום מחזיק את הדת.אפילו לא גן עדן,כי המאמינים כל הזמן חושבים מה לעשות או לא לעשות כדי לא ללכת לגיהינום.אף אחד לא חושב איך הולכים לגן עדן.אנו חיים על פי הפחד מהגיהינום ולא מאהבה לגן עדן. באף מקום בתורה לא כתוב על הגיהינום(בתורה,לא בספרים שניכתבו ע"י אנשים).הגיהינום הומצא לאחר חורבן בית שני,כאשר שאלו את מנהיגי הדת למה לרשעים טוב,ולצדיקים רע?ואז כאשר אין תשובה שתספק .הובטח למאמינים שכר בעולם הבה. כאשר אני רואה היום את היתפלגות העם היהודי לכתות משיחיות(כך החלה הנצרות) רבנים ומנהיגי דת מקללים ומסיטים נגד חילונים ודתיים שלא הולכים בדיוק לפי פרשנות מנהיג העדה שלהם,ליבי נחמץ.האם את זה רצה אלוהים? לאן היגענו? החבדניקים מאמינים שהרבי הוא המשיח.זו לא כפירה? חלק מחבד כבר מאמינים שהם צריכים להיתפלל לרבי כדי שיעזור להם.איפה אלוהים?לא אליו אנו אמורים להיתפלל? המילחמות הגדולות בהיסטוריה היו בשם אלוהים,מסע הצלב,כיבושי האיסלם.ואפילו ליהודים היה חלק די ניכבד בחגיגת ההרג הזו,כיבוש הארץ,כאשר כל העמים סביבנו הושמדו,נשים,גברים,וטף.עד היום אנו נילחמים באזורנו בגלל הדת.מדוע כעם ניבחר לא היה לנו שקט ונחת מעולם? תמיד הושמדנו,גורשנו,ונירדפנו.איזה סוג של בחירה זאת? כיום כאשר אני עוסק במיסטיקה כבר כ-35 שנה,אני יודע בביטחון שאין גיהינום ואין גן עדן.(על מה שיש לדעתי ולדעת רבים וטובים אכתוב בקרוב). הדבר החשוב באמת בגילגול הזה הוא ללמוד כמה שיותר,ולהיות טוב כלפי כולם וכמובן לא לעשות לאחרים מה שלא אהיתי רוצה שיעשו לי. ההמשך בקרוב.(מנהיגי הדת(או הפוליטיקה)שלנו) GHOST

המוסד

New member
למיטב ידיעתי גיהנום הוא מקום -

בירושלים שהיה עוד לפני בית המקדש הראשון

אתה מתכוון לגיא בן-הינום

שממנו נגזר הביטוי "כאבי תופת", מכיוון שהיה איזה מנהג של שריפת ילדים או משהו מזעזע דומה (אני לא זוכר במדוייק) וכדי שלא ישמעו את צעקותיהם היו מכים בתופים, ומכאן הביטוי "כאבי תופת". למדתי את זה שנה שעברה בתנ"ך..

עופר ב.ה

New member
אין קשר בין "תופת" ל"תופים"

"תופת" הוא במקור המוקד שעליו העלו את הילדים לקורבן בפולחן המולך שהתרחש בגיא בן הינום. כיום, בהשאלה, הוא גם אחד מכינויי הגיהינום. אני מניח שהסיפור על התופים הוא מדרש. עופר

יש קשר הדוק... ../images/Emo19.gif

לפחות לפי אותו פרק בתנ"ך אשר למדתי שנה שעברה ושאני משער שגם יובל למד אותו. היה מסופר שם על עוד אחת מתקופות החטא של עם ישראל, או שזה בעצם כבר רק יהודה אני ממש לא זוכר, בכל אופן הם היו מקריבים בני אדם באש בגיא-בן-הינום לקול תופים ובגלל זה קראו למקום ההוא גם בשם תופת. אח"כ כנראה השאילו את המושג בהקשר של גהנום.

עופר ב.ה

New member
אבן שושן זצ"ל לא מסכים איתך...

וכך הוא מגדיר תופת: "כינוי למקום המוקד בגיא בן הינום בדרום ירושלים, שבו נהגו עובדי האלילים בימי קדם להקריב את הבנים בפולחן המולך". אני מניח שהיה יודע על הקשר לתופים לו היה מבוסס. והבה נצטט את ירמיהו, בנאומו אל העם (ז´ 31-32) (אני כותב בכתיב מלא): "ובנו במות התופת אשר בגיא בן הינום לשרוף את בניהם ואת בנותיהם באש, אשר לא ציויתי ולא עלתה על ליבי. ולכן הנה ימים באים נאום ה´ ולא יֵאָמֵר עוד התופת וגיא בן הינום כי אם גיא ההרגה, וקָברוּ בתופת מאין מקום". אני לא רואה איך התופים נכנסים בהקשר הזה. הם קברו לקול התופים בגלל שלא היה מקום? מה הקשר? אם תמצא הפנייה בתנ"ך לכך שמקור המילה הוא התופים שבהם היכו, אשמח לראות זאת. אגב, מקור המילה "תוף" והמילה "תופת", מארמית, הוא שונה. אבל מאחר שאני לא ממש מבין בלשון הארמית, אני לא יודע עד כמה ההבדל המילים מלמד על הבדל במשמעות. עופר

זה נקרא כך משום..

טוב, כותרת גרועה נתחיל מהתחלה הבמות נקראות במות תופת בשל קול התופים. נמרוד כבר הסביר למה.. אז אני לא אחזור על זה שוב.

עופר ב.ה

New member
כן, גם אתה כתבת זאת קודם

אני רק אומר שלא מצאתי לכך סימוכין במקומות שסביר למצוא בהן סימוכין לכך. בכל מקרה אשאל את יפית (המורה לתנ"ך) מתישהו כשאני בבי"ס.
עופר נ.ב. הידעתם שעמי העולם העתיק, בשעת מצור, בנוסף לאכילת צרכיהם (לכך יש עדות גם בתנ"ך, בנאום רבשקה) אכלו גם את דלתות העץ?

רעות כ-ץ

New member
זמן לשון

סמנטיקה. המלה "גיהנום" היא וריאציה של "גיא בן הינום" (או "גיא הינום" במקומות אחרים), ובכל אופן מדובר אכן באותו מקום שנמצא מדרום לעיר העתיקה של ירושלים, שבו שרפו ילדים כקרבן למולך. המלה "גיהנום" הושאלה למושג שאותו אנחנו מכירים היום, כנראה בגלל שזה היה מנהג שנביאי ישראל סלדו ממנו באופן מוחלט.

הגהינום לא כתוב בתורה

אפשר לקבל את מושג הגהינום וגן העדן בהרבה דרכים, אם באמונה שאחרי המוות אתה הולך למקום בו נמצאות 72 בתולות או באמונה שאחרי המוות (במידה והיית אדם טוב) אתה תזכה לקרבה רוחנית אל האל אפשר גם לקבל אותה בתור נבואה אפוקליפטית, כמשל: אם לא תהיו טובים, העתיד של ילדכם (ודרך אגב, הילדים שלנו הם אנחנו במידה מסויימת) יסבלו מהעולם שאתם משאירים להם אחד הבסיסים בתורה הוא המושג של שכר ועונש. אנחנו מאמינים שכל דבר שאנחנו עושים משפר משהו או גורע משהו, שעל הכל אנחנו נשפטים בלי להאמין בדבר כזה, אין קיום לעולם... לא כולנו מוסריים, אתה יודע. מה יקרה לאלה שלא כ"כ איכפת להם? הם יהרגו ויגנבו ויאנסו, כי שום דבר לא עוצר אותם... ואז יבוא הגיהנום על פני האדמה... כי אנשים יחיו כל הזמן רק כדי לספק את עצמם ולא יתחשבו באחרים... עולם רע ואכזר, הרבה יותר מהעולם של היום (שהוא גרוע גם ככה, מאותה סיבה בדיוק) אתה טענת שרק הגיהנום מחזיק את הדת? לא. האמונה מחזיקה את הדת. האמונה שהאל רוצה במה שטוב לאדם, ושהתורה - על האידיאולוגיה שלה, על המוסר שלה... הדרך שלה, היא הצודקת. הרצון לחיות בעולם טוב יותר. לא הפחד מהגינהום אם ככה, אלא השאיפה לגן עדן. אפילו גן עדן עלי אדמות

Leee

New member
גן עדן

סליחה על הביטוי, אבל רק אלוהים יודע אם גן עדן קיים ניראה לי שבין אם החיים שאחרי הם גילגול נשמות, או שהגילגול מתמשך על פני הזמן שלוקח לנשמה להגשים את עצמה, ואז נפסק ועוברים לשלב הבא, ואם בכלל יש שלב הבא- זה דבר שאי אפשר לדעת בוודאות, כי מישהו דואג שהזיכרון מהגיל הרך יעלם לנו (ושמעתי סיפורים מדהימים על תינוקות ממש קטנים שהראו סימנים של זיכרנות ממה שהיה לפני שהנשמה שלהם הגיעה לגוף הנוכחי) אז בעצם אני חושבת שקצת חבל לבזבז את הזמן בתהיה מה יהיה אחר כך. אני חיה את החיים שלי מתוך אמונה שאם אני אפעל ע"פ אמות המוסר שלי, ואהיה בת אדם טובה שמכבדת את החיים והסביבה והעולם הזה, מה שלא יהיה אחר כך, אני אמות בלב שלם. ואם אכן יש המשך, מי שקובע אותו או מה שקובע אותו- ייקבע לי גורל טוב, כי הוא יגיע לי.

למעלה