אלובין או קליל?

Northone

New member
אלובין או קליל?

הקבלן נותן אלומניום של אלובין ואפשר לקבל קליל בתוספת של 5%. האם יש הבדל? מה כדאי?

אטיוד5

Active member
זה אותו דבר

קליל עולים יותר בגלל השם. אני לקחתי אלובין ואני מרוצה. האלומיניום הוא אותו אלומיניום. ההבדל היחיד יכול להיות בצביעה - בכמה מיקרונים מכסים את המתכת. אבל את הצביעה ממילא לא מבצעים אצל יצרן הפרופילים. הטיפ היחיד שיש לי - דרוש נעילות קצת יותר מסיביות מהסטנדרט וזיזי בטחון עבור חלונות שאין בהם תריסים.

אטיוד5

Active member
אצלי זה לא היה ככה

הפרופילים שונעו מהיצרן אל הצבע. ממה שידוע לי בעבר אמנם היצרן צבע, אבל עכשיו מוציאים את העבודה הזאת למצבעה. אולי זה היה בגלל שצבעתי ב RAL, לא יודע.

אטיוד5

Active member
זתומרת

שזה אחד מכמה עשרות או מאות צבעים שקיימים במניפה. אם את בוחרת שהצבע יהיה פשוט (לבן, קרם, ואולי אפור) אז גם השלבים של התריסים יכולים להיות פלסטיק חלול באותו צבע ואז לא צריך צבעי RAL והעסק נהיה יותר זול באיזה 10 אחוז. אם רוצים שלבים ממתכת חייבים לצבוע ב RAL, ככה הבנתי, אבל אני לא בטוח במאה אחוז. תתקשרי למירי ב 08-8689745, היא יודעת.

רוני1955

Active member
קטלוג RAL

לחברת טמבור למשל יש קטלוג צבעים שלה, והמספרים הקטלוגיים שם הם רק שלה. כך גם לחברות אחרות כמו נירלט. קטלוג RAL הוא קטלוג בינלאומי, ובכל מקום בעולם צבע 6003 (לדוגמא) לפי קטלוג RAL יהיה אותו דבר.צבעי הקטלוג הזה משמשים בעיקר לצביעת מתכות.

צימעס

New member
תודה.

יש אפשרות ללכת לטמבור ולבקש צבע RAL, או שהם יגידו "גיברת, תבחרי בבקשה מִפּה!"

kitt

New member
אפשר לגשת לטמבור ולבקש RAL בלי בעיה. כל חנות

שמכבדת את עצמה ועוסקת המכירת צבעים מחזיקה גם מניפת RAL.

אטיוד5

Active member
אין

אבל זה לא נותן שום הגנה. גם בחלונות ההגנה היא לא מי-יודע-מה, אבל תחשבי, מה יותר קל - לקרוע רשת או לשבור חלון?

פיטנגו4

New member
יש מניעה ../images/Emo13.gif

היו 12 התפרצויות לשכונה שלי במהלך סוכות בעיקר בערב החג. מי שהיו לו נעילות על החלונות - היה צריך לשלם גם לזגג ולהפסיד יום עבודה בהמתנה. מי שלא נעל חלונות -לפחות לא שברו לו חלונות לפני שרוקנו את הבית (כולל ילקוטים, נייק מיוחדות בלבד, חולצות מעצבים, וכל הגאג'טים הרגילים). אזעקות ומוקדים לא עזרו, סורגים או כלבים זה מה שהציל בתים אצלנו. לי יש כלבה...

צימעס

New member
שיו, מבאס לאללה!

אצלינו הגנבים קטנים יותר - זגוגיות לא נשברו.

איריסג

New member
לטעמי - עניין של טעם

בשלב שבו חשבנו לעשות חלונות אלומיניום היינו במרכז התצוגה של קליל ובמרכז של אלובין (יש להם בגעש) - ולטעמנו - הפרופילים הבלגים של קליל יותר עדינים ונראים יותר טוב. ולמיטב הבנתי - אלובין מעט יותר זולים. הדבר הנוסף שלטעמי מכריע בעניין של קליל זה שאם עושים את החלונות אצל מתקין מורשה שלהם - אז יש להם את האחריות הכפולה - ואלובין לא נותנים אחריות על ההתקנה, גם אם אתה הולך למתקין מומלץ שלהם. לא המשכנו להתעמק בעניין הזה מאחר והחלטנו בסופו של דבר ללכת על בלגי ברזל.

למעלה