אלה מלבלבת

אלה מלבלבת

לפני כחודש, לאחר עיצוב הגזע - גיזום חזק והעתקה מדלי למיכל אימון. באופן אישי למדתי רבות מתמונות וכתבות אשר מתארות התפתחות של אותו העץ.

tk96

New member
שאלה.

למה נועדה הקשירה בתחתית הגזע הנכנסת לתוך המצע ?

תשובה

חשוב מאוד ליצב עץ מעותק ובלתי מבוסס, וזאת על מנת למנוע פגיעה מהשורשים העדינים והחדשים. יש גירסה שהקשירה צריכה להיות כך שתוכל לחזיק בעץ ולהרימו עם המיכל. כמובן חשוב לעקוב אחר התפתחות העץ ולרפף את הקשירה כך שלא תחרוץ את הגזע. יש גם צורות קשירה מורכבות יותר הקושורת את את גוש השורשים ולא את הגזע, כמובן במידה וזה אפשרי. בכל מקרה ממולץ תמיד ליצב ולקשור עץ בכלי שטוח.

תשובה?

וחוץ מזה שם מחברים את הסוללות....סתתתתם

למה הכוונה ב"לייצב עץ"?

האם המטרה היא לדאוג שלא ייפול אפיים ארצה? בתמונה נראה שהגזע נקשר לשורשים, האם ולמה? ובכלל העץ הזה מרגיש לי בלתי יציב במיוחד (עניין של מיקום מרכז הכובד כנראה). השתילה בכלי שטוח לא נראית לי שעוזרת לייצוב. אודה להסבר.

יצוב העץ

מאחר והעץ לאחר העתקה שורשי העץ לא יצבו עצמם הן במצע הגדילחה והן כנגד דפנות הכלי. מטרת חוטי הקשירה למנוע מהעץ להיתנדנד עקב משבי רוח או בעת העברת המיכל או סיבובו לצורך חשיפה שווה לאור. הגזע לא קשור לשורשים - חוטי הקשירה עוברים דרך חורים יעודיעים בתחתית הכלי. מיכלי בונסאי משובחים בכלל ומיכלי אימון בפרט מגיעים עם חורים מוכנים לחוטי הקשירה. דוקא לי סיפר העץ שהוא מרגיש יציב מאוד כנראה עניין של מבט שונה. השתילה בכלי אימון שטוח מטרתה ל"אמן" את השורשים לגדול בצורה שטוחה ולא לעומק, בסופו של האימון העץ יועתק לכלי בונסאי שטוח ולא לעציץ נוי.

tk96

New member
כלי אימון שטוח, שאלה.

בכלי אימון שטוח הנך מאמן את השורשים לגדול לרדיוס ולא לעומק. האם הגזע ימשיך להתרחב כך ? באיזה תנאים הגזע מפסיק להתרחב, אילו תנאים הכי טובים להתרחבות גזע ? ומתי להעביר לכלי אימון שטוח ?

כלי אימון שטוח - תשובה.

בכלי אימון שטוח בדרך כלל הגזע לא ימשיך להתעבות. התנאים הנכונים לעיבוי הגזע הם לפחות שתילה באדמה או במיכל גדול מאוד. העת להעביר לכלי אימון שטוח היא שעובי הגזע מתאים לעיצוב אליו את שואף.

תודה על ההסבר

שמחה שהעץ מוסר שהוא מרגיש יציב. (המבט משתנה כנראה בדו/תלת מימד). מיכל.

למעלה