אלה חברים אלה ?

ashlaya

New member
אלה חברים אלה ?

עצב לי מאוד עכשיו חזרנו מהגן - היה לנו שיעור דוגמא בשיטת הלן דורון מי מכיר??? אבל העניין האמיתי - הילד שעדי טוען שהוא הכי אוהב בגן לא הפסיקו לריב שם לרגע אחד!!! אז איך בעצם הוא כ"כ אוהב אותו??? איך???

אלדורית

New member
../images/Emo24.gif

תשמעי: ילדים רבים. חברים טובים בגיל שלוש רבים הרבה, ולמרות זאת אוהבים זה את זה. לפעמים דווקא הרגשות החזקים החיוביים גורמים להם לריב. זה מאוד שכיח.

זה הכי טבעי שבעולם

גם אנחנו המבוגרים,בעצם,רבים הכי הרבה עם האהובים עלינו. לא? רק שאצל ילדים זה יותר אמיתי.

אתמול רבתי עם גיורא

ישבנו על הדשא לבד..... כמו שאיתך הוא מספיק בטוח כדי להגיד לך לכי מפה עם החבר הוא מספיק בטוח כדי לריב, מה גם שצריך ללמוד איך לריב כמו כל דבר אחר.... אני מאוד מסכימה עם הטענה של יונתן גפן שיש מצבים שרבים בהם בכוונה כי זה כיף - אולי תשאלי אותו למה הם רבים?

tonti

New member
כמו אחים

לפשפש יש חברה הכי טובה שכמה שהם אוהבים הם רבים בטרוף. דקה מתחבקים, דקה נושכים ורצחים אחד את השני. אפשר להשתגע מזה לפעמים. אבל אני באמת חושבת שזה מרוב הקרבה. ככה זה חברים טובים.

agur

New member
עוד נקודה למחשבה

לא תמיד הבחירה הראשונית של חברים היא המוצלחת ביותר עבורו/ה. אני רואה בזה תהליך של למידה שבו הילד מתוודע לסובבים אותו, גם קצת בתהליך של ניסוי וטעיה. אינני יודעת כמה זמן עדי מכיר את החבר, אבל אני יכולה לומר בוודאות שלעדי שלי היו חברים "טובים" כהגדרתה שעם הזמן החברות איתם דעכה והיום היא ממש לא מעוניינת להיפגש איתם, ולעומת זאת חברים טובים שהיא חברה שלהם עד היום. לפעמים הם יוצרים לעצמם איזשהו דימוי של החבר הטוב שלא ממש קיים במציאות, ועם הזמן הם מגלים את זה ומרפים. שתי דוגמאות: ילד אחד, אהוד מאוד בגן, שעדי פשוט התאהבה בו במלוא מובן המילה (טענה שהלב שלה דופק מהר כשהיא רואה אותו
). והוא? לא ממש שם עליה. מעבר לזה בפגישות שהיו לנו איתו תמיד היה אלמנט של אלימות, מה שעדי מאוד לא אוהבת. עם הזמן זה נרגע, הילד עזב לגן חובה, ועדי כמעט ולא מזכירה אותו. דוגמא שניה: ילד שנשאר איתה בגן מהשנה שעברה (באותה קבוצה) והיא מאוד רצתה להיפגש איתו. השנה נפגשו פעם אחת, וזהו. לא מעוניינת יותר. כששאלתי למה, היא ענתה שהיא לא אוהבת את הדרך שבה הוא מתנהג בגן.

ashlaya

New member
השאלה היא גם מה הגיל

עדי בן שנתיים וחצי הילד ה"מופרע" הוא בן של חברים -לא נפגשנו איתם חצי שנה בגלל שהוא אלים אבל עכשיו...הם ביחד באותו הגן כך שהמצב שונה - ומשום מה עדי מעדיף לשחק איתו...

agur

New member
מדובר על גן חדש וילדים חדשים?

אם הוא מכיר רק את הילד הזה יכול להיות שהוא נאחז במי שמוכר לו. אין ספק שלגיל מקום חשוב, ושעם הזמן הוא יפתח את המיומנויות החברתיות שלו ואת היכולת שלו לזהות עם מי נחמד לו ועם מי לא.

למעלה