אלה אולי - ביקורת

גידי42

New member
אלה אולי - ביקורת

אין ספק שהתגעגענו לימי חמישי הלוהטים של מכבי ת"א ואפילו עוד יותר לגיחות לעיר שלאחרי המשחק. תודו שאין דבר יותר מחרמן מחבורת גברים מיוזעים שצורחים ממול למרקע, בולסים פיצוחים, לוגמים בירות ומביטים בעיננים כלות איך מביסים המכבים את הייונים הרשעים שהחשבון איתם ניפתח עוד מקידמה דנא. אחרי המשחק יצאנו לאלי אולי. המון זמן שאני רוצה לפקוד את המקום ומשום מה לא יצא. הפעם לא הסכתי לוותר. המקום מזכיר טאפס בר טיפוסי במדריד או ברצלונה. ישר ניכנסים לחלל המסעדה , בר מצד אחד וכמה שולחנות מהצד השני. חצר, פאטיו מקסימה, מרווחת בהמשך. התיישבנו. התפריט מאד מצא חן בעיני.אפשר להרכיב ארוחה מ"טפיטה" "טפס" או "מנה" כלומר ניתן להזמין מכל משיש ע"פ הגודל הרצוי. טפיטה = דוגמית, טפס= צלוחית, מנה = מנה. הקונצפט הזה מאפשר לדגום מבחר עצום של מנות וגם להרכיב את הארוחה ללא המיגבלה של "ראשונה" ו "עיקרית" יש גם ארוחת פאיה אבל ששאלתי עליה, עשה המלצר הכל על מנת להוציא לי את הרוח מהמפרשים וגם הצליח (זו מנה ל-2 , לוקח שעתיים להכין אותה... בקיצור נראה שלשף לא התאים להתחיל עם זה בשעה המאוחרת הזו.) מרגריטה מצוינת "קאמפרי תפוזים" (31 ) פתחה את הערב. היינו מאד רעבים והזמנו את מנות הפתיחה: טפיטה סינטה כבושה (29),פיטריות ממולאות (39) טפיטה קלמרי בדיו ובצל (35) טפס גלילי סינטה (44) טפס אנטיפסטי מעורב (30) טפיטה קלמרי פלנצה (35). זה ככה בהתחלה, לנשנש ולטעום מהכל עם לחם הבית (14 ש"ח) ויין קברנה 99 ברקן. (120). המנות לא אחידות ברמתם. הסינטה בינונית, אנטיפסטי כבר אכלתי טובים יותר, הסינטה סתמית. גולת הכותרת לטעמי היתה המנה של הקלמרי בדיו. מאד מיוחד. במחבת לוהטת, מגישים דיונונים השוחים ברוטב שמופק מהדיו שהם מפרישים. מאד מיוחד וטעים. עליה נרשמה גם בנוגע לגלילי הסנטיה והקלמרי פלנצה. לסיכום: טאפס חביבים שמלאו יפה את יעודם להעביר את הזמן, ולהפיג את הרעב. אחרי פינוי איי החורבות לא יכולנו להתאפק, נשאר עוד קצת יין וגם קצת חשק. הזמנו סיבוב נוסף: טפס פילה לוקוס ביין לבן (85) מנה קסולה פירות ים (88). פה כבר נרשם שיפור ניכר. 2 המנות היו מעולות. הלוקוס טרי, עשיוי היטב ברוטב יין והקסולה שהכיל מכל טוב משרצי הים כולל סרטנים, מולים, ג'מבו שרימפס, וקלמרי. מצוין. קפה, תה, אספרסו, וסאן פלגרינו הביאו את החשבון ל-604 ש"ח לפני תשר. השרות- סופר מקצועי, השרותים כמו בצבא ,במין תא עץ כזה שמצריך קצת זהירות שלא ישמע בחוצות יהודה.. (רק חסר שהיו שמים שם בול פגיעה...) כאשר יצאנו בשעה דיי אוחרת, היתה החגיגה במסעדה בעיצומה, נראה שהוא מתפקד כפאב ספרדי בשעות הלילה המאוחרות לנישנושים וסנגריה. רק תעשו טובה: מה זה המוזיקה הזו?

meravbr

New member
לא יודעת,

לדעתי אלי אולי במגמת ירידה. לא נהננו במיוחד בפעמיים האחרונות שהיינו שם ולא בטוח שנחזור כ"כ מהר. מה גם שבד"כ המחיר- יקר, אלא אם מתעקשים להיצמד לעסקיות עונתיות אבל מרגישים שהמנות טובות פחות כמו שהיה במבצע של מעריב. אם רוצים פאייה וכד' - המחיר מרקיע שחקים. גם לראות אותם מוצגים בטעם העיר באזור הדוכנים של המסעדות הפחות טובות, היה מבלבל מבחינת המיצוב העצמי שלהם. הם גורמה או לא? לא ברור.

גידי42

New member
מחיא ארוחת פאיה הכוללת

סנגריה, טפסים ומחבת פאיה לזוג עולה 100 ש"ח (ליחיד) שזה לא ממש הרבה. מכיון שזו הפעם הראשונה שלי שם , לא יודע להגיב אם הם בעליה או בירידה אבל בטוח שהאיכות לא אחידה. מכירים את זה שבא לזונה ושואל כמה עולה? יש ב-100 ש"ח ויש בסגנון ספרדי ב-150. טוב, אקח ספרדי. אחרי שגומרים שואל הלקוח: היה בסדר אבל מה כאן בסגנון ספרדי? אההה שכחתי , עונה הזונה, בבקשה... אולללללה!

../images/Emo187.gif יכול להיות שאין קינוח?

או קב"א לצורך העניין?
נו, גידי, אפילו לא סמיפר-דו קטון
? נראה לי מאד אמיץ לאכול דיונונים בדיו. זה שחור, לא? אוח. אני אוהבת ללכת למשחקי כדורסל ולו בשביל לראות את ה"רקדניות"(=חרפה) של אתי פוילשטיק מביכות את עצמן ובשביל החגיגות בשער 11 רמז:
. אגב, איפה המסעדה? השם מוכר לי...

גידי42

New member
אוי כמה שאלות.... פרח רענן שלי|כלני

את הקינוח עשינו בלנסקי... זה כבר לא שייך לפורום הזה. כן, הדיונון בדיו זה שחור. המסעדה בברנר 2 ממש פינת אלנבי. ואומרים: א ת י פ ו ל י ש ו ק..............

אבל הרקדנים והכיראורגרפיה-פוילשטיק

(או שפיספסתי איזו בדיחה ב"אתיפולישוק"? מה רע בלנסקי שלא שייך לפורום הזה?

Lear22

New member
אני הייתי שם ואהבתי מאוד

אמנם זה היה לפני כמה חודשים אבל היתה לי ולאחותי אחלה ארוחה שם גם אני מאוד אהבתי את החצר, למרות שאחותי אמרה שנראה כאילו אנחנו באמצע חתונה :)

עמית@

New member
ואללה.

לא התחרמנתי, מה זה אומר עלי
?
לא נקבה של כדורסלנים כנראה
אבל האוכל? זה כבר משהו אחר.. אני כנראה נקבה של אוכל
למרות שהביקרות שלך נעה בין הבינוני לטעים, בכל זאת- זה עשה לי את זה יותר ממשחק של מכבי
(מה גם שהם כמעט תמיד מנצחים, אין אקשן בליגה בארץ..)

למעלה