אלג'יר
אני התחלתי לשמוע את אלג'יר מתישהו בחודשים הראשונים של השנה..אני זוכר שהורדתי את "דם על הים" מהסקיצות של "מנועים קדימה", שמעתי פעם או פעמיים ומאז שכחתי ממנו..עד שבערך חודשיים (נדמה לי) לפני יציאת האלבום הביא אסף נבו (חלקכם בטח מכירים את השם, מכתבות\פורום ווינט\וואטאבר) את הסקיצות לתחנת הרדיו שבה אני מתנדב, והשמיע כמה שירים שלהם בתכנית שהוא שידר.."קיטש" נתקע לי בראש, והורדתי גם אותו ופשוט חרשתי על שני השירים האלה עד שרכשתי את האלבום בערך שבועיים אחרי שהוא יצא..ומאז אני שומע אותו בתדירות גבוהה מאוד. הורדתי את "נאמנות ותשוקה" לא מזמן (מתכוון לקנות בהוצאה המחודשת שצריכה לצאת) והוא באמת אלבום קשה יותר לעיכול, אבל גם הוא נפלא.. מ"מנועים קדימה" אני חושב שהשיר האהוב עלי הוא "דם על הים", למרות שזה משתנה תכופות.."מול הים עם תפילין" קסום, "יום אחד" מרגש, אני מאוד אוהב את השילוב בין הדרבוקה לתופים ב"מנועים קדימה" המצמרר, הגיטרות של "האדמה תפתח", וכך גם המוזיקה המזרחית המקסימה ב"פעמוני המאה", והסולו המצוין של בלחסן ב"בתוך הצינורות". אבל חשוב מכל זה שהם פשוט יודעים לרגש..נכון, גדג' לא זמר טוב במיוחד, אבל הוא מצליח להעביר הרבה רגש בשירה שלו, שהיא גם מאוד משכנעת - אני פשוט מאמין למה שהוא אומר (בניגוד, לדוגמא, לשירה של שחף ופטרובר מהיהודים, שגם שם הטקסטים לכאורה דכאוניים ואמרוים לרגש, אבל רגש אני לא מרגיש שם..). את "נאמנות ותשוקה" לא שמעתי מספיק, אבל אני התאהבתי ב"שלי" משמיעה ראשונה, ובינתיים החביבים עלי הם שיר הנושא ו"מכתבים למיכלי". עכשיו אני רק מחכה להיות בהופעה..שיבואו כבר לשדרות