אלג´יר - דיון

אייל129

New member
אלג´יר - דיון

החלטתי לפתוח כאן דיון לגבי הלהקה המדהימה הזאת, אשמח לקבל תגובות! מי מכיר את האלבום הראשון? מה השיר המועדף באלבום הראשון והשני? איזה אלבום טוב יותר? איזה שיר הכי טוב משני האלבומים? האם התחלת לשמוע את אלג´יר רק לאחרונה או לפני יציאת האלבום האחרון?

אייל129

New member
התשובות שלי

אני התחלתי לשמוע את אלג´יר לפני בערך 10 שנים ממש כשיצא האלבום נאמנות ותשוקה שלטעמי הוא האלבום היותר טוב שלהם! השיר המועדף עלי באלבום השני הוא דם על הים ובראשון שלי ומכתבים למיכלי שהם שני השירים המועדפים עלי בכלל.

אשף

New member
עוד לא נתקלתי בשיר טוב אחד שלהם

ואני לא אוהב את הזמר...

ferrytale

New member
../images/Emo31.gifדעתי האישית,

ושוב.. זו רק דעתי.. שלי! אלג'יר
- פשוט לא... תאכלס, חיים בסרט של מאין פוזה מטומטמת!! מה זה השטויות האלה, באמצע ההופעה מסתובב עם הגב וכל מיני כאלה שדורשים צומי (למי שלא הבין, צומתלב).. הכי מצחיק בכל העניין זה שיש באמת תאנשים שזה עושה להם את זה... יום טוב

אייל129

New member
שמחתי לקבל תגובה, אפילו שהיא שלילית

אבל אני שואל על המוסיקה עצמה ולא על הופעות...

ferrytale

New member
היי ../images/Emo74.gif

המוסיקה ההופעות, בסוף זו הלהקה איך שהם מופיעים, ומה שהם נותנים זה סיגנון שלא לטעמי בכלל בכלל.. המילים של השירים, שוב פאקינג חיים בסרט

lbz

New member
להקה פשוט מדהימה

רמוזיקה בכלל ורוק בפרט כמו שמוזיקת רוק צריכה להיות...גם ההופעות לפי מה ששמעתי זה חוייה בפני עצמה.. התחלתי לשמוע את הלהקה רק לפני חצי שנה עם הופעתם בבמה המרכזית בערוץ 24 כבר משמיעה ראשונה התלהבתי. לאחר ששמעתי את האלבום הראשון במלואו ולאחר שמיעה קצרה גם של האלבום השני דעתי היא שהשני יותר טוב ויותר קל להבנה מהראשון (שגם הוא לא רע בכלל בעיקר נאמנות ותשוקה) מהאלבום השני אהבתי בעיקר את דם על הים כמו כם גם השירים בתוך הצינורות דבר אליי ובעצם כל הדיסק פשוט מעולה.. אותי הם כבשו..במדינות עם מסורת מוזיקלית להקה כגזאת לא הייתה זוכה להתעלמות כה בוטה הן מצד הקהל ובעיקר מצד המדיה הרדיופונית (מה שהוביל אולי להתעלמות הקהל)

אביavi2

New member
אולי תסביר?

באיזה הופעות הוא עם הגב לקהל? איזה טקסטים של חיים בסרט? תסביר... אולי המוזיקה לא לטעמך, אבל זו ממש לא להקה עם פוזה.

whistler404

New member
אולי האנשים האלה..

ש"זה עושה להם את זה" מעדיפים לשמוע ולשפוט לפי המוזיקה, הרגש, והטקסטים מאשר לחפש פוזות? (שלדעתי כמעט ולא קיימות במקרה זה)

whistler404

New member
אלג'יר

אני התחלתי לשמוע את אלג'יר מתישהו בחודשים הראשונים של השנה..אני זוכר שהורדתי את "דם על הים" מהסקיצות של "מנועים קדימה", שמעתי פעם או פעמיים ומאז שכחתי ממנו..עד שבערך חודשיים (נדמה לי) לפני יציאת האלבום הביא אסף נבו (חלקכם בטח מכירים את השם, מכתבות\פורום ווינט\וואטאבר) את הסקיצות לתחנת הרדיו שבה אני מתנדב, והשמיע כמה שירים שלהם בתכנית שהוא שידר.."קיטש" נתקע לי בראש, והורדתי גם אותו ופשוט חרשתי על שני השירים האלה עד שרכשתי את האלבום בערך שבועיים אחרי שהוא יצא..ומאז אני שומע אותו בתדירות גבוהה מאוד. הורדתי את "נאמנות ותשוקה" לא מזמן (מתכוון לקנות בהוצאה המחודשת שצריכה לצאת) והוא באמת אלבום קשה יותר לעיכול, אבל גם הוא נפלא.. מ"מנועים קדימה" אני חושב שהשיר האהוב עלי הוא "דם על הים", למרות שזה משתנה תכופות.."מול הים עם תפילין" קסום, "יום אחד" מרגש, אני מאוד אוהב את השילוב בין הדרבוקה לתופים ב"מנועים קדימה" המצמרר, הגיטרות של "האדמה תפתח", וכך גם המוזיקה המזרחית המקסימה ב"פעמוני המאה", והסולו המצוין של בלחסן ב"בתוך הצינורות". אבל חשוב מכל זה שהם פשוט יודעים לרגש..נכון, גדג' לא זמר טוב במיוחד, אבל הוא מצליח להעביר הרבה רגש בשירה שלו, שהיא גם מאוד משכנעת - אני פשוט מאמין למה שהוא אומר (בניגוד, לדוגמא, לשירה של שחף ופטרובר מהיהודים, שגם שם הטקסטים לכאורה דכאוניים ואמרוים לרגש, אבל רגש אני לא מרגיש שם..). את "נאמנות ותשוקה" לא שמעתי מספיק, אבל אני התאהבתי ב"שלי" משמיעה ראשונה, ובינתיים החביבים עלי הם שיר הנושא ו"מכתבים למיכלי". עכשיו אני רק מחכה להיות בהופעה..שיבואו כבר לשדרות

buffon22

New member
אחלה להקה

הדיסק לא יוצא לי מהדיסקמן כבר כמה ימים טובים ועוזר לי לעבור תקופה קשה מאוד.... בהתחלה כששמעתי שכולם מתלהבים החלטתי גם לנסות(כמובן אחרי שראתי את הטקסטים), למוזיקה היה לי קקצת קשה להתחבר בהתחלה אך העובדה שכנסיית השכל היא אחת הלהקות האהובות עליי עזרה לי בכך שאני רגיל לקולות אתניים... המוזיקה והטקסטים פשוט מדהימים....!!! וכדי להבין קצת לעומק צריך להכיר את ההסטוריה של אביב גדז' ושאר חברי הלהקה.... באתר המצויין של הלהקה יש הסבר מאחורי כל שיר באלבום למה הוא נכתב...זה מעלה את זה רמה... לנוחיותכם, קישור לאתר:

אממ

לדעתי השירים שלהם מאוד חזקים, אבל לא התחברתי אליהם כל כך... ולא הצלחתי להתמיד בלהקשיב לשירים שלהם.

ככה:

התחלתי לשמוע את אלג'יר אחרי שקראתי עליהם כתבה במעריב. הורדתי כמה שירים שלהם- והתאהבתי, וקניתי את מנועים קדימה. מהאלבום הראשון לא שמעתי הרבה- אבל אהבתי מאוד את "אזהרות לנפש". וגם את "אני צריך אותך". השיר הכי טוב שלהם לדעתי הוא "דם על הים", שזה פשע שלא חורשים עליו בגלגלצ. אני חושב שמנועים קדימה זה האלבום הטוב ביותר שהוצא בישראל מאז "המכתב" של אביב גפן, ואני מתכוון לקנות את הראשון בגרסא החדשה (מתי יוצא?). האלבום השני אני חושב טוב יותר.

למעלה