אלברט שם משפחה

golanltd

New member
אלברט שם משפחה

מי יכול לשפוך אור על מקור שם המשפחה אלברט ומאין הגיע. לכאורה זה שם שמעיד על מוצא ספרדי אבל לא מוצאים את השם באתרים של יוצאי ספרד. יתכן שהשם מעיד על מוצא רומיוטי, אבל למרות חיפושים אינטנסיביים לא מצאתי מכנה משותף בין אלה שנושאים את השם. יש מיוון, יש מרומניה, יש מצרפת, יש בארצות הברית ויש משפחה שטוענת שמוצאה מפולין. יש אלברט גם בין מיסדי המושבה זיכרון יעקב אבל אינני מצליח למצוא פרטים על מוצאה.
אולי הפורום יסייע?
משה גולן

soring

New member
באם אכן זה אביך הקדמון במפקד ביאסי

מעניין שהוא אינו מצויין כנתין זר.

golanltd

New member
אלברט שם משפחה

סורין, תודה על התגובה. כמי שמצא עבורי את המסמך של אלברט ברשימות הקהילה היהודית ביאסי אתה בוודאי זוכר שמדובר בשנת 1860. לעומת זאת, המשפחה שלנו היגרה מיוון רק בסביבות שנות השבעים וידוע ששתי בנות המשפחה - הסבתא רבתא שלי ואחותה הצעירה ממנה - נולדו ביוון. מתקבל על הדעת שהאיש שמופיע בספר הקהילה של יאסי הוא קרוב משפחה, סבא, או בן דוד או אחיין של אברהם יעקב אלברט, אביה של הסבתא רבתא שלי, שהגיע ליאסי בשנות החמישים או עוד קודם, וקרובי משפחה הצטרפו אליו בהדרגה (אני מציין סבא או בן דוד או אחיין של אברהם יעקב אלברט כי לא כול כך מתקבל על הדעת שזה אביו או אחיו כי השם הפרטי הראשון זהה לשניהם: שמו של אבי הסבתא רבתא שלי הוא אברהם יעקב אלברט ואילו זה שרשום בספרי הקהילה שמו אברהם יוסף אלברט). מניין הגיע ליאסי אברהם יוסף אלברט אינני יודע.
קצת מבלבל? אבל בכול מקרה זה לא כול כך מקדם אותי שהרי השם די נפוץ אבל לא מצויין באתרים של שמות משפחה של יוצאי ספרד. אולי יש מסדי נתונים של רומניוטים שיכולים לעזור? מג

soring

New member
מה המקור לכך שהנשים שהזכרת נולדו ביוון?

מתי הן עלו ארצה?
אגב - ללא כל קשר. במפקד מבוטושני הסמוכה בשנת 1845, ישנם לא מעטים בעלי חסות זרה יוונית. לפי שמותיהם, נראה שהם קנו את החסות בכסף.

golanltd

New member
בנות אלברט

במרשם התושבים של ישראל מופיעה כילידת יוון, חנה רייזל אהרונסון לבית אלברט, אחותה הצעירה יותר של הסבתא רבתא שלי, שרה שפירא לבית אלברט שנולדה כשנתיים לפניה אבל נפטרה כבר בשנת 1917 בזיכרון יעקב. מתי היגרו מיוון ליאסי איננו יודעים. על פי הנרטיב המשפחתי וחישובים שונים שעשיתי שתיהן הגיעו מיאס רומניה לפלסטינה עם אימן הנייה גיטל לטבריה בסוף שנות השבעים או בראשית שנות השמונים של המאה ה-19 (למעשה יצאו מיאסי ארבע בנות ואימן, האחת נפטרה בהפלגה ומשלוש האחיות שהגיעו לטבריה אבדו עקבותיה של אחת מהן ששמה היה כנראה לאה). שתי האחיות עם אימן עברו בשנות השמונים לזיכרון יעקב עקב נישואים (האחת - לקלמן שפירא והשניה - לקלמן אהרונסון). שם, בשנת 1893, נפטרה האם. חנה רייזל האריכה ימים ונפטרה בשנת 1953 והיא בת 82. מג

soring

New member
השמות הפרטיים שאתה מזכיר הנייה גיטל

רייזל הם אידישאיים לחלוטין.
לא ממש שמות מהתפוצה הספרדית.
סורין

golanltd

New member
הנייה גיטל אלברט

אנחנו לא יודעים מה מוצאה של הנייה גיטל, אשתו של אברהם יעקב אלברט. יכול להיות שמוצאה מבית אשכנזי והשמות שנתנה לבנותיה חיה שרה וחנה רייזל מבטאים את זה. אבל גם יכול להיות שהבנות "השתכנזו" אחרי שנישאו לשפירא ולאהרונסון. בקשר לזה ואולי ללא קשר, סבתא שלי, בתה של חיה שרה, היתה מרבה לספר על דודתה חנה רייזל ומשתמשת בכינוי "מימה חונה" . זה יידיש או לאדינו? אני ממש לא יודע.
ועל המאפיינים של הרומניוטים אני בכלל לא יודע כלום. אולי זה יסביר? מג

soring

New member
מדובר במפקדים משנים 1851, 1860

שתועתקו.
יש לי אותם.

ואו

מצטערת אם אני שואלת שאלות של מתחילה, כי אני עוד בתחילת המחקר שלי.
אלה שני המפקדים היחידים שעשו בקהילה? מאיפה הועתקו המפקדים- כלומר איפה הם יושבים בפועל- יש מאגר דיגיטלי שלהם?
איך בכלל אני מגיעה למידעים כאלה, האם בתשלום לאחת מהתוכנות כמו הריטג' או בדרך אחרת?
תודה על העזרה

soring

New member
השלטונות הרומניים ערכו מספר מפקדים

משהו כמו כל 7 שנים בין שנות השלושים ל 1859.
המפקדים האלה מכילים מידע מועט ביותר - שמות ראשי משפחות (צריך לזכור שמדובר במפקדים לצורך גביית מיסים).
יש לי 2 מפקדים. בנוסף הספרים "Izvoare si marturii referitoare la evreii din Romania" מכילים מידע נוסף.
צריך לזכור אבל - שלרב (בניגוד למקרה שבו דנים בשירשור) שיהודים רומניים אימצו שמות משפחה די מאוחר (במחצית השנייה של המאה ה19 ואף במאה ה20) ולכן, אי אפשר לקפוץ ישר למחצית הראשונה של המאה ה19.
JG צילמו את הנישואים האזרחיים ביאסי וחלק מהלידות (סוף המאה ה19) מידע מתוכם יועלה לרשת באמצע השנה.
סורין

EllaBa

New member
אלברט ומומה

מומה חונה = דודה חנה. מומה ביידיש היא דודה

נתקלתי בעבר בשם משפחה אלברט אך השם המקורי היה אברהם.

אלה

למעלה