אלבום חדש - המלצה

aziz joon

New member
אלבום חדש - המלצה

Kayhan Kalhor & Ali Akbar Moradi - In the mirror of the sky. קיאהאן, אמן כורדי/אירני, נגן קמנצ'ה, השתתף בפרויקט Ghazal , משתף פעולה עם אומן כורדי אחר, עלי אכבר מורדי, נגן טנבור. בניגוד לאלבומי Ghazal שם נוגנו ראגות איטיות משהו, כאן הצמד מנגן נעימות עממיות וקצביות יותר. באלבום יש משיכות פרסיות קלאסיות, סופיות, ובקיצור, חגיגה לאוזנים.

aziz joon

New member
ועוד אחד

Khaled - Ya Rayi טוב, את חאלד אין כל כך מה להציג. הנציג הכי גדול של הראי האלג'יראי. יש שיאמרו כי הוא 'פופי' מידי, ויש דברים בגו. אך מנגד צריך לזכור, הוא פתח את האזניים להרבה מערביים והפך עבורם את המוזיקה והצלילים המזרחיים לנגישים. גם כאן שומר חאלד על המתכון האקלקטי , ראי עם נגיעות לטיניות קלות, כלי נשיפה, אקורדיון ועוד. הרבה פאנק וגרוב שלא ישאיר אתכם על הכסא לאורך זמן. בקטע H'mana הוא מארח גיבור ילדות שלו מאורן, את מיודענו מוריס אל מדיוני שעליו גם העיד כי אלבומו 'קפה אורן' הוא מהאהובים עליו. אז יאללה כפיים, והשולחן הכי שמייח מקבל... טוב נחשוב על משהו, בינתיים נרקוד...

aziz joon

New member
זה תמיד בא בשלשות...

נשאר באלג'יר רבתי, עם גלישה לצרפת. האלבום החדש של ראשיד טאה - Rachid Taha - Tekitoi האלבום בעיקרו בעל אוריינטציה רוקית אך עדיין גם אורינטלי צפון אפריקאי, עם חלילים מהמדבר, וצלילי עוד, וריפים של גיטרות מדבריות. טקסטים חברתיים פוליטיים בועטים, וקאבר של הלהיט של הקלאש - Rock the kasbah שאצל ראשיד הפך ל Rock El Kasbah . יאללה יא חביבי... רוק, רוק אל קסבה...
עד כאן הפינה לשיפוטכם. תגובות, טענות, מענות, אשמח לשמוע טעמים ודעות.

השארת לי כמה דברים לבדוק

שנראים לי מאוד מעניינים, לצערי אין לי כרגע את הזמן אפילו להכנס לפורום. (מעבר דירה וכאלה) אבל תמשיך עם ההמלצות, זה המקום ללמוד ולהכיר מוזיקה מעניינת.

meir99

New member
כן את ghazal שמעתי הרבה מוסיקה מופל

מופלאה מומלץ.

aziz joon

New member
אכן

היו/יש ל Ghazal דברים יפים מאוד לאורך שלושת אלבומי האולפן, וגם באלבום ההופעה האחרון. ובאמת מומלץ לחובבי המוסיקה הקלאסית הפרסית וההודית. ואם לא מכירים, אז הגיע הזמן. ויפה ראגה אחת קודם...

haimomi

New member
קיהאן קאלהור

באמת גדול. בעיקר כשהוא מנגן סולו [scattering stars like dust] או מוסיקה פרסית קלאסית [עם שאג'אריאן למשל]

למעלה