אלבום וצבעו לבן.

teleman

New member
אלבום וצבעו לבן.

אז הייתה לנו ביקורת משובחת על "מסע הקסם המסתורי", ועוד אחת-טובה גם כן-על"ריוולבר" והנה-הגיעה שעתי לתקוף: האלבום הלבן. לפנינו אלבום כפול. ניתן לזהות דיסק אחד, ואז, עוד אחד. ס"הכ, שניים. להלן מספר שירים שלדעתי הנחשבת (:)) ראויים בהחלט: *while my guitar gently weeps רבותי,אין מילים...........ואולי בכל זאת:שיר נפלא שכתבה-מי אם לא-החיפושית השקטה, המוכשרת,הנפלאה-גורג הריסון. אוי, איזה מילים, איזה לחן. הפסנתר בהתחלה מעביר צמרמורת, ואז קול הזה, מתחיל לשיר, מילים כל-כך פשוטות, ויחד עם זאת, כל-כך נוגעות, ואז מגיעה יללת הגיטרה(של קלפטון) וכל מה שנותר זה לבכות איתה יחד. אחד השירים האהובים עלי באלבום ובכלל. *i am so tired שיר שכתב גון לנון על ימים מעיקים של חוסר שינה ועצבים, והוא ממש מצליח להעביר את תחושת הנאחס, שכולנו מכירים. זה כל-כך מדבר אליי ואולי זו הסיבה שאני אוהבת אותו (תשיר, ואם תרצו- את גון). *blackbird "ציפור שחורה שרה בדממת הלילה, קחי את הכנפיים השבורות האלו, ולמדי לעוף כל חייך את רק חיכית לרגע הזה כדי להתרומם" כך שר פול. שיר פשוט. גיטרה קלאסית פשוטה, וציוצי ציפורים (פשוטות) וזהו. אחח............. *piggies שוב-גורג, בשיר ביקורתי על החברה בה בני המעמד הגבוה מוצגים כ-חזירים. שיר חמוד, וגם בו נשמעים קולות החזירים המחרחרים להאנתם. *why don't we do it in the road למרבה ההפתעה, את השיר כתב פול, כמעיין בדיחה-פול כתב שיר בסגנון גון, וגון, הוא מצידו כתב שיר בסגנון פול-לכו תבינו, הומור בריטי.. ובכן, מבחינה מוסיקלית, השיר דיי מחורבן-שם השיר מככב בו ללא הפסק, חוץ משורה אחת:"אף אחד לא יצפה בנו"- זהו למעשה נימוק בעד הרעיון, אותו מציע המשורר פול. אם כך, מדוע אני מציינת שיר זה? כי כשתהיו בנסיעה לאילת, בקיץ, עם מכונית שלא סוחבת בעליות וגם לא בירידות, החלונות יהיו פתוחים, והרוח תלטף לכם את הפנים, השיר יתנגן בפול (פ ללא דגש) ווליום, וכל החברה יצווחו את שם השיר שוב ושוב- אתם תבינו. *happiness is a warm gun את משמעות השיר עוד לא הבנתי, ועל זה נאמר-יום יבוא. המיוחד בשיר הזה הוא שהמנגינה משתנה כל הזמן.בעצם ניתן לומר זאת על כל שיר (חוץ מ-why dont we do it in the road). יהיה יותר נכון להגיד שהסגנונות מתחלפים בשיר כל הזמן. מתחילים רגוע, שקט"היא לא בחורה שמתגעגעת הרבה" עם כולו המלטף של פול, ואז, מעיין דיקלום שכזה, שלאחריו שירה בסגנון דרומי כשבסוף מגיע הפזמון היפה: "אושר הוא רובה חם" . *i will לא חשבתם שאפסח עליו? שיר אהבה מתקתק שכתב רינגו.סתם.באמת שאין צורך לומר שכתב אותו פול. את השיר אגב תרגמו לעברית-והוא כמובן נשמע מזוויע, כמו כל המתורגמים- "אוהב אותך לנצח נצחים, אוהב אותך בכל ליבי, אוהב כשאנו יחד, אוהב כשאנו לחוד"-ראו מה קרה לי, נפלתי קורבן לתרגום. למי מכם של יודע אנגלית- טראסט מי,יט סאונד מאץ בטר אין אינגליש. *julia סיום נפלא לדיסק הראשון. שיר אהבה לאמא, אותו כתב גון. שקט וקולע בול, ורק המחשבה על השיר גורמת לי לדמוע. וכל מילה מיותרת. טוף, עד כאן האלבום הלבן-דיסק ראשון- המשך יבוא....

Let it be

New member
"אושר הוא אקדח חם"

למעשה מורכב משלושה חלקי שירים שונים שלאחר שהתברר שעל כל אחד מהם תלוי השלט "דרך ללא מוצא" חוברו להם ביחד והפכו ליצירה הגאונית המדוברת. בכלל , אחת האהבות הגדולות של הארבעה היתה ללפות חלקי שירים שלא עומדים בפני עצמם לטוותם ביחד וליצור משהו חדש שללא כל צל של ספק עולה על סך חלקיו , חצי אבי רוד משמש דוגמא טובה , a day in a life כנ"ל ואם רוצים להתקדם כמה שנים לתקופתנו , אפשר כמובן להאזין לParanoid" android" שהוא למעשה כפילו המדויק של "happiness is a warm gun"

Miss CB

New member
תפוז מוקח הודעות. ננסה שוב. ../images/Emo66.gif

דבר ראשון, אני מוסיפה דוגמא לעניין ה"ללא-מוצא"ים (חיחי) והיא "יש לי תחושה" (אחח, התרגום הישראלי. תחושה קטלנית. התחושה מתה מצחוק...) מלט איט בי כמובן. דבר שני, הכפיל שדיברת עליו: זה השיר של רדיוהד מאוקיי קומפיוטר נכון? זה זה? וגם, האם יש קשר כלשהו למדריך לטרמפיסט בגלקסיה...? סתם, בגלל מארווין...

Miss CB

New member
חלק שתיים בדרך, אני מקווה...../images/Emo66.gif

והכותרת המשנית שלי: "סוף סוף". לא על זה שסוף שוף יש סקירה של הלבן, סקירות באות פה בצרורות ואני מאושרת, אלא שסוף סוף מצאתי שאני לא היחידה שעניין ה"ווי דונט ווי דו איט אין דה רואד" מצחיק אותה. קראתי את הליריקס של השיר הזה (לא לקח יותר מדי זמן...) באיזה אתר לפני ששמעתי אותו, והייתי בטוחה שזה שיר של ג'ון. המילים, הסגנון, הכל... אבל... אם זה נשמע כמו פול, שר כמו פול ו,זהו בערך, זה חייב להיות פול. מצחיקים האנגלים האלה. באותו עניין, פיגיז (ראו: חתימה)... אחחח איזה אלבום!

hells bells

New member
שימי לב שאיך שנגמר שיר "החרמנות"

הזה של פול מיד מגיע השיר I WILL של "פולי" כדי שלא נשכח בטעות מי זה פול האמיתי! חרמן אחד חכה עד שתגיע הביתה.....

Miss CB

New member
נקודה טובה... חחחחחחחחחחח

צריך לתת לקהל לשמוע מה שהוא מכיר מדי פעם... שלא נחשוב בטעות שפול מושפע יותר מדי... אחרת זה היה, "המופלאים: ג'ון ג'ון ג'ורג' ודיק" שזה בכלל...

Chocoholic

New member
אבל...

פול לא ממש שר ב Happiness is a warm gun. הוא עושה קולות רקע עם ג'ורג'...

John LennonS

New member
ביטלס – כן לא צריך להפסיק!!

אני חושב שבעיקרון האלבום הלבן הוא דווקא אלבום מוערך יתר על המידה, ואני חייב להודות שלמרות שיש לי אותו בבית אני לא שומע את הצד השני של האלבום כמעט לעולם, משום שאני פשוט לא אוהב אותו, הוא בינוני לטעמי ומטה, אפילו רמה לא משהו לעומת זאת החלק הראשון של האלבום הוא טוב מאוד, בעיקר תחילת החלק הראשון ולצערי דילגת עליו... יש מה לאמר בעקיר על השירים הראשונים לדעתי: “Back in the USSR" שלאחרונה באחד החידונים גיליתי שמדובר בשיר בעל היסטוריה די המעניינת, שהוא שיר שלקוח משיר בשם “Back in the USA” ושהוא צוחק קצת על הביץ' בויז ששרו ב”California Girls” ש"Well, east coast girl are…. And the southern girls” בשורות של השיר "Well, the ukrine girls… and the Moscow girls…”. ושכחת לגמרי את אוב-לה-די-אוב-לדה, ומה לגבי "Dear prudence”? וגם את סיפורו המתמשך של באנגלו ביל... אני יודע שהדיסק גדול אבל לדעתי חבל לעבור עליהם כלא היו. אני שמח שאת כותבת על הביטלס, אל תפסיקי, יישר כוח!!!

למעלה