אכסון תוכנות בלתי חוקיות וקישורים

אכסון תוכנות בלתי חוקיות וקישורים

שלום. ידוע לי כי אחסון תוכנות פרוצות על שרת היא פעולה בלתי חוקית. ידוע לי גם שהאחריות מוטלת על בעל השרת לוודא שאין בו הפרות חוק (תוכנות ומשחקים פרוצים, פדופיליה, תוכן מסיט וכו´). -מה עושות חברות האכסון הענקיות כמו גיאו-סיטיס למשל? הרי זה בלתי אפשרי לשלוט על כל מה שקורה שם. -מבחינה משפטית, האם מותר לאדם שבבעלותו אתר, לקשר אל אתרים בהם יש תוכנות פרוצות? הגיוני לי שיש איסור לגבי קישור לאתרים בהם מוצגים תמונות פדופיליה למשל, האם זה אותו הדבר? הרי מבחינת אותו אדם, התוכנות לא נפרצו על ידו ולא אוכסנו על ידו, הוא גם יכול להוסיף אזהרה בכניסה לאתר שעצם הכניסה מהווה הסכמה שכל האחריות לגבי שימוש בלתי חוקי מוטלת על הגולש. האם זה פוטר אותו? האם יש פסיקה ישראלית בנושא? האם בעל אתר שכזה יכול להסתובב ולהתגאות באתר שלו ואף לקבל תשלום עבור פרסום באתרו מבלי חשש? בתודה מראש, מאור.

אכסון קבצים בלתי חוקיים

באמת קשה מאד לבדוק כל מה שיש על השרת, אך אני חושב שעל בעל השרת לפחות לנקוט באמצעים סבירים כדי למנוע אכסון קבצים בלתי חוקיים. הכוונה לא רק למה שתארת אלה גם לדברים יותר מסוכנים אפילו, כגון נגיפי מחשב ו"תוכנות מרושעות". לא מוכרת לי פסיקה ישראלית העוסקת באחריותו של מחזיק שרתים. כעיקרון, לדעתי, מי שמחזיק שרתים חייב לכסות את עצמו ככל הניתן גם טכנולוגית וגם משפטית, בדרך של החתמת המאכסנים על הסכמים שכוללים התחייבות להמנע מהכנסת קבצים מהסוגים האלה, זכות בעל השרת למחוק ולנקוט סנקציות נגד המאכסן וכד´. לגבי מתן קישור לקבצים בלתי חוקיים למיניהם, יש באירופה פסיקה שאומרת שמתן קישור לקבצים שמפרים זכויות יוצרים היא כשלעצמה הפרת זכויות יוצרים. כאן נשאלת השאלה הגדולה, מדוע מנועי החיפוש העולמיים מאפשרים ביצוע חיפוש של כל מיני אתרים וקבצים בלתי חוקיים? התשובה עדין לא ניתנה. אולי אם מישהו שנפגע יגיש פעם נגד המנועים תביעות על כך שהפ מסייעים להפצת הקבצים הבלתי חוקיים, המדיניות תתחיל להשתנות. דרך הגב, בראשית הפורום מישהו סיפר כאן שמצא אתרים פדופיליים על שרתים של פורטל ישראלי גדול ומכובד והגיש תלונה למשטרה וגם לפורטל, אך לא נעשה עם התלונות שלו שום דבר.

תודה דורון, אני מתקשה להאמין...

שלא עשו כלום עם הקישור לאתרים שהזכרת! חוצפה כזו! אולי מחר זה יהיה הילד שלהם שם. סלח לי על הקיצוניות, אבל אולי אם נאמץ כמה שיטות טאליבניות ונחתוך לאנשים האלה משהו חיוני, זה ילמד לקח את השאר. לסיכום, אם אין פסיקה בארץ לגבי חוקיות נושא הקישור לאתרי תוכנות ומשחקים פרוצים, או בכינויים "warez", האם מותר לאדם לבנות אתר המכיל קישורים לאתרים מסוג זה, ולהרוויח מפרסומות באתרו, ועדיין להחשב כאתר שומר חוק? שוב תודה, מאור.

אני לא יודע אם טיפלו

פשוט היה גולש שסיפר כאן בזעזוע שלא טיפלו. אם אדם הולך למשטרה ומסרבים לפתוח תלונה בעניינו, סימן שבוודאות לא מטפלים. בתור אדם שמאמין במערכת המשפט, אני לא יכול לתמוך בשיטות טאליבאניות, אך בהחלט תומך בהחמרת סמכויות הענישה.
בעניין ההרתעה, ע"י ענישה מחמירה, אני לא יודע עד כמה זה באמת מרתיע. יש איזה צ´יסבט שתמיד מספרים אותו בפקולטות למשפטים, שאומר שבכיכר העיר איפה שהעלו גנבים על הגרדום, בזמן ההוצאות להורג, הסתובבו כייסים וכייסו אנשים מהקהל. לך תדע אם זה נכון. הנושא הזה הוא יותר נושא קרימינולוגי מאשר משפטי. עכשיו לגבי שאלתך. תראה, כל הנושא הזה של הפרת זכויות יוצרים בתוכנות (משחקים הרי הם גם תוכנות) הוא בעייתי. הבעייתיות תוארה כאן לא אחת ויש גם כמה קישורים בקישורי הפורום שמנתחים את הנושא מהיבטים שונים. יש בספר החוקים מספר הוראות שהן בבחינת אות מתה או קרוב לזה. עובדה היא שבארץ למשל, היה רק תיק אחד בו הועמד לדין תאגיד שהשתמש בתוכנות מועתקות ללא רשיון, כוונתי לתיק בעניין חברת ב.א.ב. בע"מ, דיווחנו עליו כאן. במשך שנים המשאבים הופנו רק נגד מפיצים ולא נגד משתמשים, יחד עם זאת, הנה כי בית המשפט שפירש את החוק קבע שמי שמחזיק במחשבים שלו תוכנות ואינו יכול להציג רשיון, עובר על החוק. התשובה לדעתי היא כי מי שמקים ו/או מנהל אתר warez יכול להרוויח כסף ולקוות שלא יועמד לדין פלילי ולא יוגשו נגדו תביעות לפיצויים, אך בשום פנים ואופן לא יכול להיחשב כשומר חוק. אני אתן לך דוגמא מהמשפט הפלילי. סעיף 7 לפקודת הסמים המסוכנים קובעת שהחזקת סם מסוכן ללא היתר כדין היא עבירה ובצידה נקבע עונש. לפי מיטב ידיעתי, קיימת מדיניות שלא להעמיד לדין חשודים שאצלהם נמצא סם מסוכן מהסוגים המכונים סמים קלים, אם הכמות היא לא מסחרית. העובדה שיש מדיניות כזאת ברשויות התביעה איננה הופכת את מי שמחזיק בסם מסוכן מאותם סוגים, בכמות קטנה לא מסחרית לאדם שומר חוק.

cardo

New member
אתה רוצה גם להפר חוק

וגם להיחשב לשומר חוק? אם המשטרה תחליט שלא רושמים יותר דוחות על אי עצירה בתמרור עצור, כי אין להם כח אדם לזה, זה אומר שאם לא עצרת בתמרור עצור אתה שומר חוק?

למעלה