אכסון מטבעות

motorist

New member
אכסון מטבעות

את כל המטבעות שלי אני שם בקופה בצורת קוקה קולה שמגיעה לי עד קצת מעל הברכיים. בגלל שערכם לא גבוה במיוחד אני מרשה לי לא להזהר אבל בכל זאת סקרן מדוע עדיף שיהיו באלבום עם כיסים?

coincollector

New member
motorist שלום

למטבעות פשוטים בכמויות גדולות קופסא זה בסדר. לאלבום עם כיסים יש שני יתרונות: 1. יותר קל לראות את המטבעות ולהציג אותם מאשר כשהם נמצאים בערמה בתוך קופסה סגורה ואטומה. 2. הם נשמרים יותר טוב - הם גם נחשפים פחות לאויר, גם מקבלים פחות מכות ושריטות ממטבעות אחרים, וגם לא נוגעים בהם באצבעות כל פעם שרוצים לעבור עליהם. החיסרון - מחיר. אם יש לך הרבה מטבעות, לסדר את כולם באלבומים עולה כסף וזמן. איזה מטבעות אתה אוסף?

motorist

New member
אני לא אספן רציני כל כך

אני מאוד מרותק מכל מטבע שיש לי, מהאפיונים ההסטוריים ומהמרקם הבלשני שכל מטבע מכיל. המטבעות שיש לי זה בעיקר מטבעות ישנים של ישראל שמצאתי בבית ומטבעות מטיולים לחו"ל. הדברים ההכי מעניינים שיש לי זה מטבע סיני שאין לי מושג עליו כי הוא כתוב רק בסינית, מטבע אמריקאי מ-43 ומטבע מערב גרמני מ-1950. ספר על האוסף שלך.

על האוסף של רן, coincollector

אתה יכול ללמוד מתוך האתר שלו המופיע גם בטאגליינס וגם בקישורים שלנו. ועכשיו הסבר לי נא: נער בן שמונה עשרה, שיודע ששומרונית היא ניב של ארמית בינונית? מכיר את הכנסייה הכשדית? חסרות לך רק 300 תכניות של הרסגור? מאיפה כל זה מגיע? אם תעלה לכאן סריקה ברורה של המטבע הסיני - אוכל לעזור לך לקרוא אותו. ברוך הבא לפורום! קרא את ההודעה על המפגש, ונשמח להכיר אותך במציאות האמיתית.

motorist

New member
תודה על ההצעה

אולי מתישהו אני אסרוק את המטבע. יש לי שאלה על מטבע אחר. זהו מטבע שקטן מהמטבע של האגורה אחת. בצד אחד מלמעלה כתוב "מ.ת.ח." ומלמעטה "חיפה" ובצד השני כתוב באמצע "הדר". מזה? וסיפור משעשע. קיבלתי פעם עודף ממכונת שתיה במקום חצי שקל מטבע מיוחד של החברה הממשלתית למדליות ומטבעות של ירושלים.

broadaxe

New member
מטבע מ.ת.ח.

זהו אסימון ישן של "הכרמלית"! לצורך נסיעה היית קונה אחד כזה (אסימון אחד = נסיעה אחת, בכל מרחק) או יותר אצל הקופאי בתחנה, ומשלשל לשער הכניסה המכאני עם קרוסלה אופקית של שלוש זרועות. לי אישית יצא להשתמש באסימונים האלו ואני לא כל כך עתיק... בכל אופן, הכרמלית עמדה מושבתת משך מספר שנים וכעת היא פעילה (ככה-ככה... קו הנסיעה שלה כבר לא אטרקטיבי). מאז השיפוץ הכניסה היא עם כרטיס קרטון ממוגנט, כמו ברכבת ישראל. אני לא יודע מתי הפסיקו להשתמש באסימונים הללו ולדעתי גם הרוב הושמד. תמיד תהינו מה משמשעות ראשי התיבות מ.ת.ח....

למעלה