אכן יש Spotted Eagle Ray באילת !

Sushi

New member
אכן יש Spotted Eagle Ray באילת !

הגיע הזמן ! צלילות רבות צללתי ומטרתן האחת היתה שזיפת עיני באותו טחן נקוד ידוע המסתובב לו בגאון באילת, לעיתים בליווי חבריו הטובים, הנקודים אף הם. צלילות רבות ומאכזבות היו הן. בינתיים, בפורום זה, התרוצצו הודעות רבות בהן סופר כי הטחן מסתובב פה, מסתובב שם, עושה קניות בקניון, משתזף מול בן הרוש, מחפש בחורות ובכלל עושה חיים. ואני, אנא אני בא? אז זהו, נפגשנו. נסענו לנו לאילת, Famous המפורסם ואנוכי, באמצע הלילה (5 לפנות). הטבע האיר פניו אלינו כאשר בירידה למכתש רמון נתקלנו ביעל מפואר קרניים מדלג בין הסלעים. את שלושת הזאבים שראינו חוצים את הכביש בתוך המכתש כבר קיבלנו בשוויון נפש. אחד מהם עצר את מרוצתו בנתיב הנגדי וצפה בנו בעניין. כבר מרגע זה הרגשנו שיום זה (אמש) יהיה יומנו. ובאילת, עולם כמנהגו נוהג. העיר ריקה וחוץ מחצי הפורום שמסתובב שם, אין אף נפש חיה שאינה בקניון. נפגשנו במקרה עם שלוש מאושיות הפורום, ולמזלנו (בבקשה, לא להיעלב) החלטנו לא להמתין להם ולרדת לצלילה. צללנו בפרדייס מרכז וצפון, רחוק מכפי שאי פעם הגענו שם. הריף היה במצב מעולה, אלמוגים רכים ורבים, אלמוגים קשים וספוגים - אך ללא דגים כמעט לחלוטין. ניווט מושלם וב-5 דקות לדקומפרסיה הגענו לסטי"ל. הקפנו את הסיפון העליון וגשר הפיקוד בחיפוש אחרי הלוקוס הענק של השייך ובחזרה הביתה. ואז ... טחן !!! "שט" לו באצילות מופגנת ומתעלם לחלוטין מהבלות העולם בדמות סושי שמתנפל עליו. הצלילה השניה היתה כמובן אנטי קליימקס. צללנו בשמורה מבן הרוש ועד לגשר השני. ראינו את סלע משה היפהפה כתמיד עם להקת דגי הזהב שלו, ראינו סוג מוזר ולא ברור של ספק מדוזה ספק סוג של קיפוד/כוכב ים (ולא הבאתי את המצלמה שלי), ראינו אבנון ותמנון. אנטי קליימקס כבר אמרתי? אז זהו, לפני שחזרנו הביתה החלטתי לאמץ קמע - את Famous. בשבוע שעבר צב ואתמול טחן. אני מתלבט אם אני מעדיף כריש לוויתן, כריש לבן או מנטה לשבוע הבא.

ניב ד

New member
אם כבר הקדמת מצווה למכה

ואכן קראת לו ספוטד איגל רי אנא המשך כך. עם כל חיבתי לשפה העברית, שמות בעלי החיים האלה הם פשוט שגעון גדלות של כל מיני ביולוגים חולי נפש וציונות. טחן נקוד? זה נשמע גרוע כמעט כמו נחש צפע בהקשר הבלתי זוחל שלו. זה כמו שלא תקרא לסושי דג-נא מת... ואגב סושי ובלי קשר לצלילה להלן קישור לאתר מצוין המוכר כלים ומצרכים להכנה מסורתית... www.sini.co.il

Famous

New member
השאלה היא מי הקמע ../images/Emo35.gif ../images/Emo73.gif

עד שצללתי עם הוד קיסרותו ההדור, לא ראיתי מעולם צב במים... עד שצללתי איתך ידידי הנא והמגולגל בגליון אצה
לא ראיתי טחן נקוד... והמסקנה המתבקשת היא, צריך לארגן דחוף צלילה בשלושה
שמא יקדים הקיסר נסיעתו לעיה"ק ליום רביעי בשבוע הבא

הקרפיון

New member
הקמע שלי יותר טוב!!!../images/Emo57.gif

לא טחן אחד, אלא שלושה במבנה, לא דולפין אחד אלה כלכך הרבה מהם שבסוף ממש נמאס לא "סתם" כריש אלה כריש לבן, ולא סתם כריש לבן, אלא הראשון שנצפה אי פעם באילת... בקיצור, שלי יותר שווה.... (וחי בר, אנחנו עוד ממתינים להשלמה בנושא הזוחלים)

אבקש את סליחתכם

אבל אתם מדברים על ד´ בבוקר? צריך אישור השילטונות אז פרטים בבקשה. צלילה בטוחה קיסר הדור

Famous

New member
ד´ בבוקר, בהחלט ../images/Emo70.gif ../images/Emo73.gif

ובשעות המקובלות

למעלה