אכן זוגיות במשבר..

אכן זוגיות במשבר..

שלום לכולם, אשמח לדעתכם הכנה והאובייקטיבית:
היה לי חבר במשך 7 שנים. עברה עלינו שנה לא קלה (שנה שעברה השתתף בצוק איתן, נפרדנו חזרנו) ולפני חודש וחצי נפרדנו שוב. זה בעיקר בא ממנו, לא הפסקנו לריב ולאחר ריב בטלפון אמר שרוצה להפרד. ניסיתי לדבר איתו, לפתור את הדברים, אך הוא נסגר בפניי ומחק אותי מכל מקום בחייו.
עברה עלי תקופה קשה, בה ניסיתי לצאת ולחיות כרגיל. ולפני שבועיים אפילו פגשתי מישהו. מישהו מקסים, חכם, שמצחיק אותי, ולאחר שבועיים של המון פגישות גם באתי לארוחת ערב והכרתי את אמו.
ביום ראשון דיבר איתי האקס, ואמר לי את כל מה שרציתי לשמוע בחודש וחצי האחרונים. שהתגעגע, שעשה את הטעות הכי גדולה בחייו כשויתר עלי, שהוא אוהב אותי הכי בעולם ויודע בדיוק מה עליו לתקן עמ שנוכל לחזור לקשר שיהיה יותר טוב לשנינו.
אני בדילמה גדולה. מצד אחד עם האקס הייתי 7 שנים, ויש כ״כ הרבה זכרונות, וברור שאהבה כזו לא עוברת אחרי חודש וחצי..
ומצד שני הבחור החדש, הוא מקסים ואני חושבת שיכול להיות לנו טוב ביחד, אבל אני יודעת שאני לא מרגישה אליו כלום.
אז מה הייתם עושים במקומי?...

אם את לא מרגישה כלום אל הבחור החדש, אז מה השאלה?

אין סיכוי גם שתתחילי להרגיש כשברקע האקס עומד ומחכה, ואת עדיין רוצה אותו (הרי הוא נפרד ממך ולא להפך). במקומך הייתי חוזרת אל האקס, אבל מוצאת דרך לעבוד על הבעיות שיש בקשר שלכם (עם או בלי עזרה מקצועית).

אמרלדה

Active member
היינו בוחרים בראשון. לא, סליחה, היינו בוחרים בשני

אה, בכלל שכחתי: אנחנו לא יכולים לבחור ביחד, אז נבחר כל אחד לחוד.

תקשיבי, לא רק אנחנו לא יכולים לענות כך לשאלה שלך, גם את לא. זה לא מצב של אן-דן דינו.
זה מצב שבו צריך מסע פנימה. בדיקה של אמת מצידך מה לדעתך היו הבעיות אתו, למה היו בעיות כאלה, איפה את תרמת להן. מה זאת אומרת: הוא יודע מה לשנות... והאם את יודעת מה לשנות? האם תעשי את את אותן שגיאות ממש? ומה יגרום לך לא לעשות אותן? אתו או עם הבחור החדש? אל תפלי בקטע של "הוא היה לא בסדר והוא חייב להשתנות". זו אף פעם לא "אשמה" של צד אחד, אלא במקרים של אלימות. זו התנהלות לא נכונה בזוגיות, של שניים. ואם לא תבדקי את עצמך, אז את אותן שגיאות את עלולה לעשות גם בשלב הבא וגם עם השני. בדקי: למה הריבים? מאיפה הם באים? על מה הם יושבים? ממה את חוששת? מה חשוב לך יותר מאשר שקט בזוגיות שגורם לך לריב?

גם הוא צריך מסע פנימה. למחוק אותך מחייו אחרי שבע שנים זה לא פשוט ולא קל. מה קרה בחודש הזה שלא קרה קודם? מה גרם לו להתקשר ולהגיד שהוא טעה שלא היה קודם? למה ואיך פתאום הוא יודע בדיוק מה לעשות כדי שזה לא יקרה שוב? הוא אמר, אז אמר. אולי הוא נורא מתגעגע, נורא רוצה ונורא ישתדל. אבל בלי עבודה רצינית עם עצמו, זה יחזור למה שהיה.

לגבי הבחור המקסים: את לא מרגישה אליו כלום, כי את עדיין בשלב עיבוד האבל על הראשון. לו לא היה הראשון מתקשר היית נותנת לשני צ'אנס אמיתי. אולי זה היה הופך להיות רק ריבאונד, אולי זה היה הופך לקשר אמיתי, אין לדעת. מה שבטוח זה שעכשיו מוקדם מדי לדעת.

אז בתשובה לשאלתך, במקומך הייתי אומרת לראשון שכרגע את מבולבלת, את מבקשת שלא ייצור קשר עוד זמן מה ואת רוצה לבדוק את עצמך. לשני הייתי אומרת שסליחה, אבל
האקס שלי יצר קשר, אני מרגישה שיש דברים לא פתורים, ואני צריכה לבדוק אותם מקרוב. שהוא נחמד ומוצא חן בעיני, אבל אינני רוצה לפגוע בו אז אני משחררת אותו לדרכו. ואם... וכאשר... את מבקשת רשות להתקשר אליו בלי שזה ייחשב לך לחוצפה.

אגב, זה בדיוק מה שעשיתי בסיטואציה כזאת. הסוף היה שחזרנו, הראשון ואני, והתחתנו. לא, זה היה האמצע, לא הסוף. הסוף היה שהתגרשנו, אחרי הרבה שנים ושני ילדים. נישואינו לא היו מאושרים, אבל אף אחד לא היה משכנע אותי אז לא לחזור אליו. לעתים אני עוד תוהה מה היה קורה אם הייתי בוחרת אחרת. ומה היה קורה אם הייתי נשארת עם הבחור השני...אבל אלה רק שאלות. כדי לקבל תשובות, את צריכה ללכת לייעוץ פרטני. כדי שיהיה אי פעם סיכוי לזוגיות חוזרת עם הראשון, טובה יותר, הוא צריך ללכת לייעוץ פרטני. ואחר כך שניכם יחד, לייעוץ זוגי.

בהצלחה.

מריוס זכריה

Member
מנהל
מה אנחנו היינו עושים במקומך?

אבל אנחנו לא במקומך.
אין לי מושג.
תעשי מה שנכון לך.

נומלה

New member
עושים שני דברים

תחזרי לחבר הראשון שלך (ממילא אין משהו שמישהו יגיד כאן שימנע אותך מזה). אבל במקביל תרסני את ענין הריבים ומאבקי השליטה. שימי לב, בכל ריב בין שניכם, גם את משתתפת, ובעצם "היינו רבים המון" זה גם כי שיתפת פעולה עם הריבים האלה. את רוצה לתת צ'אנס לחבר? רק עם עבודה על התקשורת ביניכם. אחרת, תפלו חזרה לאותו דפוס שהפריד.

גארוטה

New member
דבר ראשון

הייתי בודקת איך זה שהאקס צץ ממש מיד אחרי שמצאת לעצמך מישהו חדש.
עם כל הכבוד לשבע שנים של קשר, זה קשר של ילדים שהתחיל בגיל 16 וההתנהגות של שניכם גם היום היא מעט ילדותית...הוא מחק אותך מכל מקום בחייו ואת 'התאבלת' שבועיים וכבר מצאת מישהו חדש שכבר הכיר לך את אמאל'ה, אממה, את לא מרגישה אליו כלום...נו? ואיך תרגישי משהו אחרי שבועיים כשהאקס תקוע לך בראש וכל מה שאת רוצה זה להראות לו שהמשכת הלאה?
לא נראה לי שבאמת משנה מה יגידו פה. אז רגע לפני שהשני, שכבר הכיר לך את אמא, ישלוף טבעת, תחזרי לאקס, תחוו שבוע שבועיים של אופוריה עד ש....

ki92

New member
תעזבי את הבחור הראשון ותני צ'אנס לבחור השני

יאללה, התחלה חדשה!!!!!!

למעלה