אכיפה - זה התחיל...

jkatz

New member
אכיפה - זה התחיל...

אהלן,

אני רק משתף אתכם שהיום נתקלתי לראשונה במבצע אכיפה של המשטרה, שעצרה עשרות רוכבי אופניים ואותי ביניהם, שרכבו על המדרכה / חצו במעבר חציה, באזור יצחק שדה - המסגר בת"א. למי שלא מכיר, זהו אזור סואן במיוחד, רווי ברכבים ואופנועים ומהווה מבחינתי לפחות, אזור התאבדות לרוכב המעוניין לרכב על הכביש.

מזה מספר שנים שאני עושה את דרכי מגבעתיים לעבודה בת"א, לרוב ברכיבה על הכביש, אך כאשר זה עמוס וסואן אני רוכב גם על המדרכה, תמיד בזהירות ועם התחשבות בהולכי הרגל.
אני חושב שהאכיפה היא מבורכת ולא רק בנושא התנועה, אך מאחר ועדיין אין תשתית שבילי אופניים ראויה בגוש דן, כזו המקשרת את ת"א עם הערים הסובבות אותה, מגוחך שדווקא כעת נזכרו לאכוף, ועוד במקביל לתחילת העבודות להקמת הרכבת הקלה...

אז קיבלתי אזהרה, בדומה לרוכבים הנוספים שעצרו, ואני רק מקווה שמישהו יתעורר במחלקת התנועה של העירייה ונזכה לראות שבילי אופניים בהקדם, טרם נחנוך את הרכבת הקלה בת"א...

אני כבר פניתי לעיריית ת"א במטרה לקדם הקמת שבילי אופניים, מי שלא עשה זאת מוזמן. אין מה להפסיד.

סעו בזהירות

shangu23

New member
היה בצורה מינורית גם ברעננה לא מזמן

בעקרון אני בעד אכיפה של איסור רכיבה על מדרכות (במיוחד לערסים על חשמליים). עם זאת, למרות שגם אני חוטא מדי פעם ברכיבה על מדרכות חשוב לציין שפעולות האכיפה הן חשובות ותכל׳ס מי שעובר על החוק צריך לקחת בחשבון ענישה בהתאם... כל זאת כמובן מבלי לגרוע מהצורך המהותי בשבילי אופניים אמיתיים וכו׳.

למעלה