אכילת חלב אחרי עוף

avivit12345

New member
אכילת חלב אחרי עוף

האם מהתורה מותר לאכול חלב אחרי עוף? לפי מה שהנתי איסוא אכילה זה הוא מדרבנן. האם אני צודקת? האם לאיסורים מדרבנן יש סיבה הגיונית? (בניגוד לאיסורים מן התורה להם לא חייבת להיות סיבה כזו)? האם הסיבה לאיסור אכילת חלב לאחר עוף היא מפני מראית עין? האם תוכלו לתת לי את המקור המדוייק בגמרא לאיסור זה ולסיבתו ?

איסור דרבנן

שבוע טוב אביבית מהתורה אין איסור גם לאכול חלב אחרי בשר. האיסור תורה הוא רק לאכול בשר שהתבשל עם חלב, או להינות ממנו, או לבשלו. בכל מקרה, האיסור אינו כולל עוף. חכמים הם אלה שגזרו על אכילת עוף שהתבשל עם חלב, וכמו כן על אכילת העוף ואחריו חלב. אין לי כאן מקורות לעיין בהם כדי לומר לך את סיבת הגזירה. אני מניח שמדובר בהרחקה (גזירה).

israelberger

New member
תשובות

האיסור לאכול חלבי אחרי עוף(ולא בשר) הוא מדרבנן. בשר שאינו עוף וחלב זה איסור מהתורה. האיסור כולל בישול הנאה ואכילה. חלק מאיסורי דרבנן הן גזירות מטעמים הגיוניים (פוליגמיה, נישואי אחים שהתגיירו) וחלקם הרחקות מאיסורי תורה שהרי לא רק הם בעצמם אסורים אלא גם מה שקרוב אליהם הוא מצד עצמו לא טוב. הסיבה לאיסור עוף וחלב היא כדי שלא יבואו מאכילת עוף להיכשל באכילת בשר. מסופר שהיה רב אחד שלא גזר על עוף וחלב ובאמת בעיר שלו היו אוכלים עוף וחלב אבל אחרי תקופתו האיסור התקבל בכל ישראל. יש הרבה מקומות בש"ס בהם מדובר על איסור בשר וחלב ובעיקר במסכת חולין שם מדובר מאוד באריכות.

איתמר770

New member
חזרתי לביקור קצר. ../images/Emo13.gif

ואשמח לענות לך. מהתורה כתוב "לא תבשל גדי בחלב אימו"- מכאן למדו שאסור לאכול בשר יונק עם חלב (פרה, כבש, וכד'). חז"ל גזרו שגם בשר עוף יהיה אסור - כי אנשים התבלבלו בין בשר עוף לבשר כבש/פרה וכד'. היה אמורא בגליל- שלא גזר את זה. עד ששמע שתי שכנות שאחת שואלת את השניה כמה חלב לשים בבשר בקר. ואז גם הוא גזר על כך. בכלל - גזירות חז"ל נועדו לעשות גדר על מנת שלא תעבור על איסור תורה. וכאלו יש הרבה גם בכשרות, גם בשבת ועוד. ישנם גזירות שניתנו כדי לעזור במצבים מסויימים, וישנם עוד סיבות. תוקפם של הלכות רבנן הוא כמו הלכות דאורייתא. ומחז"ל התקינו אפילו עונש הקרוי "מכת מרדות" שלא קיים בתורה (מכת מרדות הינה מלקות שאדם מקבל ויכול להיות יותר מ-39 שכתוב בתורה). ההבדל היחיד הוא בספק. שאז ספק רבנן לקולא, ספק דאורייתא לחומרא. וגם בזמן של התנגשות בין שתי הלכות, שאז יש משקל יתר להלכות דאורייתא.

למעלה