אכילה לאחר ניתוח

אכילה לאחר ניתוח

היי חברים אני בשבוע השני שלי, ומסקרן אותי לדעת, האם אני יכול לאכול בו לחם... אני התחלתי את השבוע השני באכילה של גבינות קשות ורכות יחד ואתמול אכלתי עגבניה שקצת נתקעה, והיום המלפפון שעבר חלק.. כל השבוע הראשון שתיתי רויון ומים ולא העזתי לאכול משהו אחר.. אפשר לומר שחטאתי ואכלתי שוקולד כי לא יכלתי לעמוד בפיתוי. אני חייב לציין שהשבוע הראשון עבר ממש בקלות, ולא היתה תחושת רעב בכלל... הלוואי והייתי יכול לאכול רויון כל היום... אבל אני מתחיל להיות מאד רעב מיום ליום, אבל הצורך במזון מתחיל לגבור, ואני לא יודע מה כדאי ומה לא. אשמח לרשימת מזונות משביעים אשר אפשר לאכול בשבוע השני והלאה..

אופירA

New member
מנהל
לא אוכלים לחם

לפני שגומרים לנסות לאכול הכל: כלכלת שבוע שני: פירה תפוחי אדמה, ירקות מבושלים מעוכים, ירקות חיים, גבינות ומעדנים, דייסות סולת/קורנפלור/קוואקר/אורז, ממרח חומוס/טחינה/טונה/אבוקדו/ביצים מעוכות היטב עם מיונז או שמן, פתית, מרק טחון, פסטה מבושלת רך מאוד ומעוכה. אפשר לאכול מזה בלי הגבלת כמות, כדי לשבוע. לא מפריע שתאכל שוקולד. הוא לא אסור. הוא רק משמין. אבל אם אתה רעב, אז תיעזר בו. וכמובן כלכלת השבוע השלישי: בשר טחון, דג טחון, עוף מבושל רך מאוד, קרקרים, אורז, פסטה (מבושלים רך). ואפילו כלכלת השבוע הרביעי - מתחילים לנסות לאכול הכל, ושני האחרונים שמנסים זה לחם ובשר: שניצל / סטייק / בקר. רק אחרי שהכל עבר טוב, מנסים את שני האחרונים הללו. אלא אם כן רוצים לקחת סיכון גדול ויפה. סיכון למה? לראות כוכבים, לראות ירח, ואפילו לראות מנתח. כמה סיכון? לא מדדתי. הסרגל בתיקון.

תודה רבה אופיר

טבלת המזון הזאת היתה לי חסרה מאד.. ואני שמח שהיא עלתה בפורום. אני עובר על הרשימה שלך, ואני מזיל ריר (חחח).. פתחת לי את התיאבון עם כל הפריטים האלו. אני שמח שאפשר פתית.. כי באמת הפליא אותי איך אני הולך לאכול ממרחים האלו ללא לחם/פיתה... אבל קיבלתי את התשובה בהמשך.. פסטה מבושלת רכה מאד ומעוכה?! - אתה באמת בא לומר שזאת דרך לספוג פחמימות?!

אופירA

New member
מנהל
אני אומרת ששמן הוא רעב

הוא עשה ניתוח, הוא לא מוגבל באכילה מבחינה טכנית כי הטבעת לא מגבילה עדיין, אבל הבריאות מחייבת אותו לתזונה מאופקת מאוד מאוד. אז הוא רעב בטירוף. וכדי שלא ייצא מדעתו, הוא צריך לאכול ולשבוע. זו דעתי. לא להשתגע, ולטרוף מילקשייקים וטונות סוכר. בוודאי שלא. שיגעון זו לא דרך להבריא מהשמנת יתר חולנית. אבל כרגע הוא רעב, וצריך לשבוע. ההרזיה תבוא בהמשך, כשהטבעת תגביל. בינתיים צריך להיות שבע. אז לדעתי צריך לאכול מספיק אוכל ממה שמותר, כדי להיות שבע. שמן לא יהיה שבע מחלבונים. הוא יהיה שבע מפחמימות (בצירוף חלבונים). נקודה. לכן בשבוע הראשון אני ממליצה לו לשתות משקאות ממותקים בסוכר ונוזלים עתירי שומן (מרק עוף ותפו"א מסונן, חלב), כדי להיות שבע. ובשבוע השני אני ממליצה לו לאכול דייסות ופתית ולמעוך טוב פסטה מבושלת היטב (כמו דייסה בערך). כדי להיות שבע ורגוע. מי ששבע ורגוע לא טורף שוקולד וגלידה ובמבה ומילקשייקים. וגם לא אוכל מאכלים שעדיין אסור לו, כמו לחם. זה הרווח של העיקרון של לאכול הרבה ממה שמותר כדי לשבוע.

האמת, שהטבעת דיי חונקת אותי

ואני הרבה פחות רעב מלפני כן, ולדעתי בזכות זאת אני עברתי את השבוע הראשון בקלות. למזלי, אני לא מאד שמן... ועשיתי את הטבעת על גבול ה 40 BMI. מאז אתמול, כשהתחלתי לאכול בשבוע השני, הגעתי לגבול הטבעת והרגשתי שהאוכל מתחיל לעלות ואז לגמתי שלוק קטן של מים (כדי לרכך את האוכל) וזה עבר.. עוד לא הרשתי לעצמי להקיא. אני לא יודע אם זה כי עוד לא אכלתי הרבה או כי פשוט לא לעסתי מספיק. אבל החוויה לא היתה נעימה.. ואני צריך להכיר את הנקודה הזאת טוב טוב כדי לא להגיע למצבים שבהם אני מקיא. בתור אחד שלא אוהב מתוק, שוקולד הוא מקור הסוכרים שלי.. אני חסיד של נתרן... ואין לי הערצה לסוכרים.. האם יש משקל ממוצע שבהם אנשים יורדים עם טבעת עד הסגירה הראשונה? היא צריכה לקרות לי בעוד שלושה שבועות.. אני יכול לומר, שקשה לי להרגיש קושי באכילה... בנתיים כל מה שרציתי להכניס לפה, נכנס. ועם זאת יש לי יותר זמן תחושה של שובע, וחוסר רצון לאכול.... נ.ב. סליחה על שקראתי לך בלשון זכר, לא ידעתי לזהות עד שהגבת לי.

אופירA

New member
מנהל
שלל מקרים שונים - אין תמונה ממוצעת

יש אנשים שלא ירדו גרם עד הסגירה הראשונה. יש אנשים שירדו כמה קילו ועלו אותם חזרה עד הסגירה הראשונה. יש אנשים שירדו 10 קילו ויותר עד הסגירה הראשונה. קראנו פה את כל הדיווחים האפשריים. לא ראינו תמונה ברורה. הכל שונה מאדם לאדם. מה שחשוב זה לא ההתחלה, אלא ההמשך. להשיג הגבלה טובה, ולפתח ירידה קצבית במשקל, עד להשגת יעד רצוי ונעים ובריא.

למעלה