אכזבה קשה

IG101

New member
אכזבה קשה

למה איבדנו כ-150 אזרחים וחיילים בלחימה?! כדי שיביא לנו איזה הסכם של הפסקת אש..אני לא חושב המטרה של המבצע בלכתחילה היה החזרת החילים מידית וכפי דדמתם לב זה לא קורה. אז למה הסכמנו להספקת אש?! נכון שזה לא בסדר שאנשים נהרגים. אבל אם נפסיק עכשיו הקטיושות והטילים יחזרו על עצמם שוב עוד כחצי-שנה או שנה. לדעתי צריכם לעשות בחירות חדשות כשהכל ירגע. לדעתי אולמרט יצא ללחימה מוזרה שכזו רק כדי שיכתבו את שמו על דפי ההסיטוריה המלחמתית של המדינה.

גם אני תהיתי לעצמי היום

בשביל מה נלחמנו ונהרגו לנו כל כך הרבה חיילים ואזרחים אם לא השגנו שום מטרה? בשביל מה במשך חודש היו אלפי אנשים במקלטים? הפסדנו מליוני שקלים? נהרס לנו הנוף בצפון?

Ootch

New member
הסיבה היא פשוטה

חד משמעית, הפסדנו את המלחמה הזאת. לא "הרווחנו" דבר פרט להרוגים.. ההפסקה היא בעיקר לטובת הדעה של האו"מ עלינו וכדי "למנוע הרוגים נוספים" (למרות שזו בדיחה, כי הפסקת האש היא הפסקה זמנית ותו לא). זו לא לחימה מוזרה, זה פשוט הפסד כאוב וצורב וניצחון לטרור. בהתחלה באמת לא הבנתי למה הסכמנו להפסקת האש, אבל ראיתי כמה ראיונות עם מפקדים בכירים בצה"ל ואז התחלתי להבין למה.. אין שום קשר ביניהם לבין ביטחון. שלא לדבר על ראש הממשלה ושר הביטחון. הייתי מפרטת גם למה לדעתי הפסדנו, אבל אני מנסה להיות כמה שיותר פוליטיקלי-קורקט.

sharonhaimov

New member
למה? בזכות אולמרט, פרץ הטיפשים

והרמטכ"ל שהיה עסוק בשוק ההון.

pelegs

New member
למה? כי כנראה שהסיבות לא היו

החזרת החיילים, או חיסול חיזבאללה. כנראה שהמטרות היו קריצה מאיימת לכיוונה של סוריה והצגת גדולתו של צה"ל והאדרתם של אולמרט ופרץ כמנהיגים חזקים, על חשבונם של אזרחים וחיילים משני צידי המתרס. הפסקת האש לא באה סתם, היא הגיעה בגלל לחץ כללי על ראש הממשלה ומערכת הביטחון מצד העורף המתפורר והצבא שלא מסוגל לעמוד בלחימה מכיוון שהוא לא מוכן לה כראוי. וטוב שכך, שכן עוד חודש ובאמת הכל היה מתמוטט, או לפחות - לא היו חיילי מילואים, הם כולם כבר היו מתים מהתייבשות. ועוד יותר טוב שכך, שכן עכשיו אזרחים לבנונים וישראלים חפים מפשע יוכלו לחזור לשברי חייהם ובתיהם. ועוד טוב שכך, שכן עכשיו העולם יחזור לשים לב לפשעי המלחמה שישראל מבצעת בעזה, ויחזור לבקר את הכיבוש שהוא נהנה לשכוח. לדעתי לא צריך לעשות בחירות מחדש, אלא להקים וועדה בלתי תלויה שתברר את הנושא. בחירות עולות כסף, זה לא משהו שיש עכשיו הודות למלחמה הנפשעת הזו. לפטר את רה"מ, שר הבטחון והרמטכ"ל, ולהעמידם לדין על פשעי מלחמה וסיכון אזרחי המדינה לשווא זה הרבה יותר פשוט. ...מצחיק אותי שכשעשינו את ההפגנה הגדולה נגד המלחמה לפני כחודש (ב22 ביולי), בה קראנו להפסיק את המלחמה כי גם ככה זה ייגמר בהסכם הפסקת אש, כאשר חיזבאללה קיים והעורף (בשני הצדדים) סובל - צעקו עלינו שאנחנו בוגדים ועלי אישית זרקו ביצים. (זה לא טבעוני! איכסה.) בעצם, זה לא מצחיק, זה עצוב.

pelegs

New member
אז להבא תדע

זה שהתקשורת לא כותבת את זה, ומשום מה מעדיפה לכתוב ש"אנרכיסטים זרקו ביצים על שוטרים" (משהו שהוא מופרך לחלוטין, אנרכיסטים הם בורבם המוחלט טבעוניים, ולכן אינם אוכלים/קונים ביצים!) - לא אומר שזה נכון. מי שכן זרק את הביצים היו מתנגדי ההפגנה על המפגינים, מה שבוודאי גרם לפגיעה של חלק מהן בשוטרים.

Continuum

New member
שאלה..

טענת את אחד משני הדברים הבאים: 1. תקיפה מכוונת של החיזבאללה מוצב ישראלי וחטיפת שני חיילים לא מצדיקה תגובה חריפה מדי - אפשר להבין שהיית מעדיף תגובה מספיק מינורית מצידנו שלא תגרור פעולת תגמול שלהם (קטיושות), כדי שלא ניגרר ללחימה של ממש. או לחילופין: 2. טענת שאחרי התגובה החריפה שלנו עם פעולת חה"א במשך מספר ימים, ולאחר הקטיושות שנזרקו על הצפון - היינו פשוט צריכים לעשות הפסקת אש ואולי חילופי שבויים. במקרה וטענת את 1, איזו פעולה מצד החיזבאללה, לדעתך, כן מצדיקה תגובה חריפה ולחימה? במידה ואת 2, אז בעצם למה היה עלינו להפסיק דווקא אז ולא קודם לכן?

למעלה