אכזבה קשה...

Noale

New member
אכזבה קשה...

היי לכולם! אני חייבת לרוק וגיליתי את הפורום הזה, ומעניין אותי לשמוע דיעות של אנשים אובייקטיביים. אוקיי, הסיפור שלי הוא כזה- היה לי חבר (החבר הרציני הראשון) במשך שלושה חודשים, והקשר היה מאוד טוב ומחייב. שנינו ידענו שלאחר שלושה חודשים הוא נוסע לחו"ל לטיול שחרור, אבל בגלל שהתאהבנו החלטנו להמשיך את הקשר עד לנסיעה שלו. לפני שהוא טס קבענו שאנחנו "נפרדים", אבל בעקרון בזמן שהוא היה בחו"ל הוא עדיין התקשר לעתים קרובות ואמר שהוא אוהב ומתגעגע, ושנינו ממש שמחנו שהרגשות עדיין קיימים. במהלך הטיול שלו כנראה קרה משהו רציני מאוד שגרם לו להחליט שהוא רוצה לחזור לארץ בסה"כ חודשיים אחרי שהוא טס (הוא היה אמור להיות בחו"ל 5 חודשים). הוא סיפר לחבר שלו שהוא חוזר, אבל השביע אותו לא לספר לי. באותו יום הוא דיבר גם איתי, ודיבר כאילו הכל בסדר אי שם בחו"ל. לאחר מכן עברו 3 שבועות שלא שמעתי ממנו בכלל, ואז- הוא חזר לארץ. בעוד חברים שלי חושבים שהוא חוזר לארץ לזרועותיי, לו היו מחשבות אחרות. הוא אומר שהוא למד להתאהב בחופש שלו ושהוא לא רוצה להיות מחוייב לי. אבל זו לא האכזבה. האכזבה היא שמאז שהוא הגיע לארץ לא ראיתי אותו (הוא הואיל בטובו להודיע לי בטלפון שהוא בארץ), כי הוא לא רוצה לראות אותי. הוא טוען שהוא התאהב בחופש והוא רוצה להיות חופשי, אבל הוא יודע שברגע שהוא יראה אותי הוא ירצה שנחזור, ואז זה יסתור לו את החופש שהוא כל כך התאהב בו. אני לא מבינה איך הוא מצפה ממני להמשיך הלאה אם אני לא יכולה לראות אותו ולהבין לגמרי מה אני מרגישה, ואני לא מבינה למה הוא בורח מהרגשות שלו בזה שהוא אומר ´אני לא בא לראות אותך כי אני יודע שברגע שאני אראה את העיניים שלך אני ארצה שנחזור, ואני מרגיש שאני רוצה להיות חופשי´. דרך אגב- הוא אומר שהוא עדיין אוהב אותי בדיוק כמו שהוא אהב לפני שהוא נסע. זה מאוד קשה לי וכואב לי שהוא מצליח להמשיך את החיים שלו כרגיל ואני עם מועקה תמידית בלב, עם הידיעה שהוא נמצא ממש כאן ואני לא יכולה לראות אותו. מיותר לציין שיש ידידים שאני לא יכולה לפגוש ולצאת איתם, כי הם חברים טובים שלו. מבחינתו אנחנו עדיין ידידים- הוא מתקשר ומנסה לדבר כמו ידידים, אבל איך הוא לא רואה שזה לא הגיוני? דעה של מישהו מבחוץ תעזור לי מאוד... תודה מראש

J-סיקה

New member
נועה לגיטימי!!

הבן אדם אולי באמת מצא משהו שהיה חסר לו ומצפה ממך בתור החברה הטובה שהשאיר פה לקבל את הדברים בצורה שמתאימה לו לדעתי את צריכה לתת לו את החופש שלו כי כמו שאמרו פה לפני אם יש לך ציפור ביד שחררי אותה אם תחזור סימן שהיא שלך ואם לא תחזור סימן שאף פעם לא היתה שלך... שווה לנסות שלך ג´סיקה

shelycat

New member
עצוה שלי...

האיש שלי ואני הכרנו כששרתנו בצבא (לא ביחד) אחרי שלושה חודשים האיש שלי השתחרר (אני לא) ונסע עם חבר לטיול בארה"ב הרחוקה הטיול היה אמור להמשך כמה חודשים אבל אחרי חודש וחצי האיש שלי הפתיע אותי והודיע לי שזהו הוא חוזר הוא לא יכול יותר בלעדי וחזר, היום שלוש שנים וקצת אחרי זה אנחנו גם נשואים טריים, ועכשיו.... יש לי מספר דברים לאמר....א) זוגיות היא לא דבר רע ואהבה לא מגבילה את החופש שלך כיון שהיא החופש האולטימטיבי. ב) אם הוא התאהב בחופש שלו אין בכך רע ויכול להיות שהוא באמת אוהב אותך כמו קודם והמסקנה היחידה שאני מסיקה זה שהוא לא באמת אהב אותך כמו שאהבת אותו. מתוך ניסיון שהיה לי לפני האיש שלי אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה הוא לא יכול לזכות בך כחברה הכי טובה(סליחה ידידה) שנאמנה לו ורק לו בלי לשבור את ליבך. יכול להיות שפשוט שהאיש שלך הוא בעצם ילד מתבגר שדי מבולבל לגבי עצמו ודי ברור שכרגע יותר משהוא אוהב אותך הוא אוהב את עצמו (למרות שהוא חושב שהוא אוהב אותך) ולכן עצתי לך היא כזאת: עיזבי ואל תסתכלי אחורה מגיע לך מישהו ששם אותך בראש סדר העדיפויות שלו ולא את עצמו וזו מהותה האמיתית של האהבה ולכן עם כל הקושי שבכך המשיכי הלאה, תני לו להתמודד עם ההחלטות שהוא עשה וכשהאיש שלך יעבור את השלב הזה של ההתבגרות ויהיה מוכן לאהוב עוד מישהו וירצה לתת ולאהוב אדם אחר יותר מאשר את עצמו, הוא ישב עם עצמו ויחליט על עתידו בעצמו ועם הוא באמת אהב אותך הוא יבוא אליך-אבל המשיכי הלאה על תחכי לו זה לא שווה ולעיתים לוקח להם שנים לגלות שבעצם אותך הם רצו (שוב מניסיון) ובזמן זה את יכולה כבר למצוא אושר אמיתי ומספק. ורק שתדעי למרות שזה נשמע קר ולא נעים לשמוע כל עוד תחכי לו ותהי זמינה לו הוא לא ישוב אליך ורק יפגע בך יותר (הוא לא יתכוון אבל זה יקרה), תני לו להתמודד עם החיים ללא רשת הצלה מתחתיו וצאי לחייך קחי עצמך לשופינג תשקיעי קצת בעצמך מידי פעם צאי עם חברות ואולי איזה דייט אולי אז תהי יותר מאושרת ואולי אז הוא יבין שאי אפשר לאכול את העוגה ולהשאירה שלמה, אימרי לו כי את מאוהבת בחופש שלך לאהוב אדם בצורה שבה את מעונינית בלי גבולות ותנאים וכי את רוצה את החופש להיות נאהבת באותה מידה ולכן למרות שלך זה יכאב יותר תבקשי ממנו לא להתקשר יותר (או שתחליטו שהוא לא יתקשר תקופה של שלושה חודשים למשל כדי לאפשר לך לעבור הלאה-ואימרי לו את זה) בהצלחה!

~מעיין~

New member
לנועה...

אני לא חושבת שיש לי מילים לנחם אותך כי זה באמת כואב שמנתקים קשר בלי סיבה אבל נועה הפיתרון הכי טוב זה לשכוח אני יודעת שזה קשה אני גם עוברת כזאת תקופה (את יכולה לקרוא את האכזבה שלי קצת יותר למטה) אבל תאמיני לי שזמן זו התרופה הכי טובה לרפא את כל הפצעים. אל תכאבי בגללו הוא לא שווה אותך בכלל אם זה היחס שלו ואם הוא מעדיף את החופש שלו על פניך אז שיקבל את החופש הזה וישכח ממך תנתקי איתו כל קשר בשביל שהוא יבין מה הוא איבד, וגם מעבר לזה יכאב לך לדבר עם מישהו שאת עדין אוהבת ואת לא יודעת מה קרה לו בחו"ל בנאדם לא קם בבוקר ומחליט שהוא חוזר לארץ ואוהב את החופש אני לא רוצה להכניס אותך למחשבות קיצוניות מדי אבל את צריכה לקחת גם את זה בחשבון בכל אופן הוא סתם מניאק ותנתקי איתו כל קשר זה יאב בהתחלה אבל בסוף זה יעבור ואת תראי שהוא ירצה אותך תראי לו שלא אכפת לך ממנו למרות שכן אכפת לך מקווה שעזרתי...

Noale

New member
תודה על כל התגובות. משהו להוסיף...

כבר עברתי את השלב של לרחם על עצמי, כבר עשיתי שופינג ויצאתי וביליתי, ואני גם בצבא ככה שזה גם משכיח. מה שאני שואלת זה- זה הגיוני שהוא לא יבוא לראות אותי, ויודיע לי ככה בטלפון שהוא בארץ וינסה להצטדק? רק לי זה נראה מוזר ולא הגיוני?

shelycat

New member
לדעתי...

כשאת יוצאת מנקודת הנחה שזה האדם שאת מכירה ואוהבת אז כן זה מוזר אבל את צריכה להכיר בעובדה שזה לא הבן-אדם שאת מכירה והוא פחדן ואנכי יותר ממה שבכלל ידעת עליו ולכן זה לא מוזר ולכן זה בכלל מפתיע שטרח להודיע לך שהוא חזר כשהוא החליט כבר לשים אותך "בהמתנה" למקרה שהוא לא ימצא משהו טוב יותר והוא כנראה התקשר כדי שלא תעלמי לחלוטין או כמו שאמר פעם ידיד שלי שהיה "שחקן" לא קטן הוא משאיר לעצמו את כל האופציות פתוחות. .

shoshi1

New member
נועה,

תעשי טובה לעצמך ולבחור אם פשוט תתני לו להתבגר בזמנו "החופשי"... במילים אחרות: לא על חשבונך! הוא רוצה את החופש שלו? תפדל! אל תתעמקי ב"למה"? ו"איך" , הוא כנראה לא שווה את האהבה שלך. תמשיכי בחיים ותשכחי אותו , כשהוא יתבגר יתכן שהוא יבוא לחפש אותך. אבל אז יכול להיות שיהיה כבר מאוחר מדי.. בשבילו

סיוון28

New member
NOALA

הסיפור שלך ממש דומה לשלי גם לי החבר שלי לפני שלושה חודשים החליט לסיים את הקשר ככה פתאום(שלא כל כך קרה באשמתו) ומאז אני לא ראיתי אותו כי גם הוא פוחד לראות אותי ולהבין לאיזה טעות הוא נקלה אפילו בטלפון אני לא מדברת איתו וקיצור אני גם יושבת וחושבת מה לא היה בסדר ותקועה עם הרבה רגשות שלך אורית

Noale

New member
היי אורית/סיוון (?)

אני יכולה רק להגיד לך את מה שאומרים לי... הוא כנראה עדיין לא התבגר ועדיין לא מבין אפילו מי ומה הוא. אם הוא בורח מהרגשות שלו ע"י כך שהוא בוחר לא לראות אותך, כנראה שמשהו אצלו לא בסדר. ואני מניחה שיש לך הרבה בעיות שלך, אז למה את צריכה גם את הבעיות שלו על הראש שלך? אני יודעת שזה לא עוזר, כי גם לי אומרים כאלה דברים כל הזמן וזה לא תמיד עוזר, אבל זה יעבור....

סיוון28

New member
לנועה

הוא מפחד לראות אותי כי בתוך תוכו הוא יודע שהוא עדיין אוהב אותי ויש לציין שהפרידה לא באה ממנו אלה מלחץ משפחתי נשתמע אורית

היי!

קודם, מה שלומך? אני מקווה שלא רק טוב אלא מצויין עצתי לי אליך היא פשוט לא להראות לו שאת יושבת ומחכה, תאמיני לי שככה הכי נוח לו לדעת שהוא יכול להתפרפר בלי מחוייבות ומד שני להחזיק אותך בצד כדי שלא תהיי עם מישהו אחר וגם כרשת ביטחון לפעמים צריך לגרום לבני הזוג להבין שאתם לא מובן מאליו זה לא מובן מאליו שאת תהיי תמיד מאוהבת בו ושאפאחד אחר לא יתאהב בך ולא יגרום לך להתאהב בו. לצערי אנשים קולטים מה היה להם רק אחרי שזה כבר לא שלהם. אני מציעה לך לנסות לפגוש אנשים אחרים ולהיות מאושרת. אם זה לא יגרום לו להבין אז הוא פשוט לא שווה את זה או לא האחד שלך. "לכל סיר יש מכסה" אוקיי יקירתי? אז שיהיה בהצלחה ואשמח לשמוע על התוצאות ממני פרח חצות

יוב

New member
מכירה את זה

גם לי היה חבר במשך 7 שנים, שבסופו של דבר, גם אם הדברים לא נאמרו, הוא בחר בחופש שלו... מכירה את הכאב, האכזבה... הלוואי ולא הייתי אוהבת כמו שאני היום. יכול להיות שיכולנו להיות יופי של ידידים, כי יש בינינו עדיין משיכה חזקה, אבל בתור בני זוג, זה לא ילך... אז רק להמשיך קדימה ולקוות שיש אי שם מישהו שכן מוכן להקדיש מעצמו, שבשבילו אני מספר 1!!!

ranito

New member
תפקחי את העניים

לדעתי את צריכה להיות ממש מטומטמת אם את יושבת ומחכה לאידיוט כזה! שלא יזיין לך את המוח אם הוא היה רוצה אותך באמת הוא היה מוותר על החופש שלו! ושלא יבלבל אותך עם זה שהוא מפחד לראות אותך וכאלה הוא פשוט לא רוצה להתראות כי הוא לא רוצה לראות אותך עצובה! בקיצור תמשיכי הלאה ותשכי מהמניאק הזה

idankalderon

New member
כנ"ל

לא רק לך אני באותו סיפור פחות או יותר עם חברה שלי לשעבר שטסה לטיול בארהב לכמה חודשים וכשחזרה הכל התהפך גם היא רוצה להשאר ידידה אבל זה מפריע וכואב לפעמים מה לעשות חיים קשים חפשי מישהו אחר

למעלה