אכזבה מעצמי.

lior_r

New member
אכזבה מעצמי.

שלום רב חברים יקרים, רציתי לשתף אתכם בהתלבטויות, מחשבות לעתיד לגבי חיי . אשמח לקבל תגובות. מעט רקע: אני בן 26 מתחתן עוד חודשיים עם חברתי מזה 4 שנים, סיימתי את לימודי הנדסת אלקטרוניקה באחד המוסדות המובילים בארץ. לא מצאתי עבודה טובה (אמרו שיחטפו אותי, בינתיים זה לא קורה), ואני מתעורר כל בוקר בחצי שנה האחרונה לעבודה אחרת שאני לא ממש אוהב, לא מאתגרת ולא מתגמלת כספית במיוחד. ברקע אורבת לה מחלה כרונית לא קלה שחליתי בה, איתה אני מתמודד כ 6 שנים (!). שם המחלה הוא טרשת נפוצה והיא לא מדבקת לא תורשתית ואפילו לא מנעה מחברה שלי להסכים להצעת הנישואין שלי. אבל זו לא מחלה סימפטית במיוחד וההתקפים גורמים פעם-פעמיים בשנה בממוצע לחולשה ברגל או שיווי משקל או פגיעה בחדות הראייה. אני מגדיר עצמי סה"כ אופטימי, אבל האמונה בעצמי שאני מסוגל לעבוד בעבודה טובה יותר בהייטק נפגעה מאד בחצי שנה שחיפשתי עבודה ללא הצלחה מייד בסיום הלימודים. אני מרגיש תקוע, אפילו לבצע תוכנית התעמלות, תחביב וכדומה אני לא מצליח לתכנן ולעשות. לא בגלל שאני לא מסוגל פיסית, אלא נפשית. אני רוצה לבצע שינוי בחיי בשנה הקרובה, לשנות עבודה, אולי לטוס למקום מרוחק לחודשיים, אולי לקנות רכב, איך אני עושה זאת? איך אני משפר את הביטחון העצמי ואת האמונה בעצמי? יא אללה, יש לי כזה פוטנציאל עצום, אני מרגיש שאני מתבזבז...

aviy009

New member
קודם כל תירגע, אתה בחברה טובה...

אני מכיר אישית מלא אנשים כמוך המרגישים מבוזבזים, חסרי ביטחון וכו'. בכל מקרה הייתי מציע לך ללכת ליעוץ בין אם פרטני או קבוצתי שיכול מאוד לעזור לך לשקם את האמון בעצמך. מעבר לכך, זה נשמע כאילו אתה באמת צריך איזו חופשה טובה שתוריד ממך קצת את הלחץ, הרי בדיוק סיימת כמה שנות לימודים לא פשוטות (אני מניח שזה לא היה קל) מה גם שאתה עוסק בתחום מאוד תחרותי. ותנסה להסתכל על מה שכן יש לך (זוגיות, מקצוע, חברים...) אל תמעיט בערכם, אני מכיר ה-מ-ו-ן אנשים שהיו מתחלפים איתך ברגע.

enavle

New member
אתה יכול לעבוד בהי טק

אני מאמין שבסוף תעבוד בהי טק אני 7 שנים בתחום והיה לי סיפור דומה לשלך שסיימתי את הלימודים גם לקיתי במחלה והיתה לי תקופה של התמודדות לא קלה, אני היום כבר בעבודה שניה בתחום, החיפוש הוא תהליך מייגע שכולם עוברים אותו בלי קשר למצב האישי אני לא יודע כמה זמן אתה מחפש הממוצע היום הוא +-4 חודשים ברגע שתהיה בשל ותצבור נסיון בראיונות ותדע כבר איך להתמודד עם כל השאלות ששואלים שם, את תראה שיקבלו אותך. בינתיים תעבוד על אסטרטגיה, תחזור על החומר וכו' אין לך מה להתיאש אתה בתחום מספר אחד בארץ שבמקרה הוא גם חולש על העולם כולו, כידוע לך תעשית ההי טק בארץ מכוונת לשוק העולמי התעשיה היא אדירה וגם תעשית השמת העובדים מאוד מפותחת סבלנות בהצלחה!!!

lior_r

New member
enavle, עודדת אותי במקצת.

תוכל בבקשה לפרט מה זה אומר "לעבוד על אסטרטגיה"? הבעיה שלי שהממוצע שלי הוא 77 בתואר, ואם היה לי מעל 80 זה היה פותח הרבה דלתות. אז נכון שיש לי תירוץ טוב למה הממוצע הוא בינוני, אבל עם תירוצים לא ממש מתקדמים. אשמח לקבל תגובה.

enavle

New member
לשאלתך

הכוונה באסטרטגיה זה עם אתה סגור על איזה תחום שהוא קו מנחה שאפשר להתבסס עליו בראיונות כמו למשל פרוייקט שעשית, אבל הכי טוב שתראה לי את הקורות חיים שלך כדי שאני יוכל לענות לך יותר ספציפי אני למשל בזמנו התקנתי סביבה במחשב בבית ועשיתי לי פרוייקט קטן כך גם רעננתי חומר וגם קיבלתי עניין פרקטי אבל אני בתחום תוכנה לכן תראה לי קודם את הקו"ח שלך אני מקסימום יכול גם לשאול אצלינו מישהו מהחומרה אתה יכול לשלוח ל [email protected] עינב.

enavle

New member
לגבי בעית הממוצע

קודם כל לדעתי הממוצע שלך לא נמוך, הוא fair enough מעבר לזה הכל תלוי לאיזה פרופורציה אתה מכניס את העניין הזה, גם בלי רף כניסה גבוהה ומצטיין, אם אתה מוכשר אז יהיו לך הזדמנויות לגלות יצירתיות במקום העבודה ולתרום את החלק שלך, לגבי העניין של הראיונות, אם המראין קולט עליך שהידע שלך הוא נרחב ומעמיק והתפיסה המקצועית שלך בוגרת ובשלה ואתה מבין על מה אתה מדבר אז העניין של הממוצע באופן אוטומטי מקבל פרופורציה יותר מינורית וגם לך יהיו פחות חששות בנושא. עינב.

למעלה