אכזבה ובקשת עזרה

דיאנה1

New member
אכזבה ובקשת עזרה

ידידה טובה שלי הודיעה לי היום בשורה משמחת מאד - שנולד לה בן. כשהיא היתה בהריון היא אמרה לי שהיא לא מתכוונת לעשות לו ברית. היום היא אמרה לי, לאחר שביקשה ש"לא אגיד לה כלום", שהיא נכנעה ללחץ הבעל וההורים והיא הולכת לעשות לו ברית. כנראה שבנושא הזה אין מה לדבר ונסיון לשכנע רק יקשה עליה. בנוסף, היא נוטה לעשות את הברית ללא זריקת הרדמה, כי היא שמעה שהזריקה מכאיבה יותר מהברית. היא טוענת שהמחקרים שהסיקו שעדיף לתת הרדמה השוו בין ברית עם הרדמה לברית ללא כל סוג של הרדמה, כמו שעושים בארה"ב, ולא בין ברית עם הרדמה לבין ברית עם יין כמו שעושים בארץ. לי זה נשמע ממש לא הגיוני. האם למישהו יש מידע בנושא, או עדות אישית על ברית עם הרדמה שיוכלו לשכנע אותה? אלא אם כן היא צודקת ואכן ההרדמה מכאיבה יותר מהברית - מה דעתכם?

אורית ג.

New member
תשאלי אותה איך היא היתה רוצה

(רוצה?????) שיחתכו לה חתיכה מהגוף עם זריקה לאלחוש או בלי. הסיבות היחידות שמוהלים-לא-רופאים לא מבצעים אלחוש היא שהם : 1. מפחדים לשנות ואלי להסתבך עם הציבור (הדתי במיוחד) שממנו הם מתפרנסים 2. הם לא מורשים לעשות זאת לאור ההשכלה הדלה הנדרשת מהם כמוהלים אבל הנה דעתם של רופא ושל מוהל-רופא . החרדים , אגב, לא עושים ברית אצל גונן וגם מעבירים עליו ביקורת חריפה. למה? כי הוא אומר את האמת (אם כי בזהירות, למה להסתבך...) : לתינוק כואב.

אמיר.

New member
אין ספק ש...

ההרדמה משפיעה לטווח ארוך יותר... אבל זו שאלה שצריך לשאול רופאים. יש גם אפשרות לאלחוש מקומי. --------- כמובן שבשורה התחתונה הפצינטים לא זוכרים כלום ואין ממש עדויות בענין .... --------- אבל הכי חשוב !!! מזל טוב !!!!!!! שיזכו להכניסו בבריתו של אברהם אבינו בעיתו ובזמנו.

ציפי ג

New member
משיחות שלי עם רופא מוהל

שמל את בני משפחתו (כולל חמשת נכדיו הזכרים בני חברתי הטובה - האם זה מדבק?)ללא הרדמה , לא הוכח שיש הבדל משמעותי בכאב, בעוד שלזהות המוהל יש השפעה חריפה הרבה יותר. הזריזות היא שם הענין. זה כמו שתשאלי מה כואב יותר, כשמורידים שערות מהרגלים בשעווה - לאט לאט, או במהירות. כמה שיותר מיומן יותר טוב. ולגבי ד"ר פנחס גונן, שלמד מילה אצל אחד מהמוהלים שמל את בני, (כי גם הוא יודע שכדי להיות מוהל טוב לא די לגמור בי"ס לרפואה), הסיבות למחלוקת היא הרחבת המקרים בהם ניתן להשתמש באלחוש מבחינה הלכתית.

ירון@ר

New member
עם ידידות כאלו את לא צריכה אויבות

מי שנכנעת ללחץ של בעלה, תנטוש אותך בעת צרה.

דיאנה1

New member
עדכון ושאלה למנתח או למי שיודע

החברה שלי עידכנה אותי בתוצאות הברור שלה לגבי ברית עם הרדמה. היא טוענת שההרדמה גם מכאיבה וגם גורמת לבצקות שמקשות על ביצוע הפעולה. לכן, הרופא קודם כל לא מרשה לאמא להיות בחדר (זה נכון, בדקתי עם חברה אחרת שלי שעשתה שלש בריתות עם רופאים). בזמן הזה הוא מזריק את חומר ההרדמה, ו _לפני_ שהחומר מתחיל להשפיע, שם לתינוק את המצבט, או המלחץ, או לא יודעת מה, ממש לא התחשק לי לרדת לפרטים אז לא אמרתי שאני לא יודעת מה זה, גם ככה התאורים האלה עשו לי רע. החברה שלי טוענת שזה הדבר הכי כואב, ואת זה הם עושים לפני שההרדמה מתחילה להשפיע. האמא מקבלת את התינוק לאחר שההרדמה מתחילה להשפיע, וככה גם עושים את הטקס עצמו והחיתוך במהלכו, שבו באמת התינוק לא מרגיש שום דבר. בקיצור היא החליטה בעקבות התאורים הנ"ל לקחת מוהל שלא עושה שום סוג של הרדמה. גם האמלה, מעבר לכך שזו הרדמה שטחית שלא מגיעה לעומק הדרוש, גורמת לאזור להיות שמנוני ומקשה על פעולה מהירה, שהיא, כמו שאמרה כבר ציפי, הדרך היחידה להקל איכשהו על הסבל. אותו המוהל שהיא דיברה איתו יידע אותה שזה כואב, מאד מאד, והוא מודע לזה, וכמו שהוא הציע לעשות את הברית זה עוד איכשהו הכי פחות, יחסית לאלטרנטיבות (חוץ מהאלטרנטיבה של לא לעשות כמובן - תוספת שלי). המנתח - האומנם? כלומר: האם אכן זריקת ההרדמה כל כך כואבת? והאם יש לך דרך לברר האם באמת שמים את אותו מכשיר אימים לפני שההרדמה מתחילה להשפיע?

דיאנה1

New member
ועוד שאלה - מהם הסימפטומים לדלקת

בדרכי השתן? היא רוצה לדעת למה לשים לב אחרי הברית כדי לא לעלות על הדלקת, טפו טפו טפו שלא תהיה, כמה שיותר מהר. אז מה הסימנים חוץ מחום גבוה?

מנתח

New member
דלקת דרכי השתן

בדרך כלל הסימים הקלסיים הם צריבה דחיפות ותכיפת במתן שתן. ברור בתינוק אין להם כל משמעות. בתינוק לאחר ברית יש להם עוד פחות משמעות - כי האיבר כאוב מספר ימים, וכל השתנה היא גהינום. חום לאחר ברית יכול לנבוע גם מדלקת בדרכי השתן וגם מזיהום בפצע הניתוח. חוץ מזה עצם העובדה שהתינוק עבר ניתוח לא מונעת אותו מלחלות בכל מחלת חום אחרת. בכל מקרה בעליית חום בתינוק מתחת לגיל 3 חודשים יש להגיע מיד למיון.

לגבי הבצקת אני לא יודעת

אבל לגבי המצבט, את יכולה לקרוא את התיאור של הילד שנימול אצל ד"ר גונן, ושם האב סיפר איך היתה הפרוצדורה, עם התיאור של הבדיקות האם האיבר נרדם דיו. הפרוצדורה היתה משיכת העורלה. בהחלט לא נשמע מלבב שהילד קשור לאיזה קרש, ומושכים לו באיבר המין ומכאיבים לו , כדי לדעת מתי יפסיק לכאוב. גם מדברים שאני שמעתי, הזריקה היא מאוד לעומק, ומאוד מכאיבה. את הכאב של לאחר הברית יש לתינוק, גם כך. אז יש כאב לפני תוך כדי ולאחר. אם את רוצה את יכולה לשלוחלי באי מייל את השם של המוהל, ואני אנסה לברר במקומותינו על מידת המיומנות שלו. אני גם מאוד ממליצה על המוהל שמל את בניו של אמיר. הוא מל שנים מאחייני, שכמעט ולא בכו, וישנו אחרי הברית, בזמן הסעודה, ואם יהיה לנו עוד בן, אני אקח אותו.

מנתח

New member
הרדמה מקומית

ישנם כמה סוגי הרדמה מקומית לכריתת עורלה. ניתן להרדים ע"H הסננת שורש הפין (הכי שכיח בינקות), ניתן להרדים ע"H הסננת העורלה עצמה, וישנן שיטות נוספות. אף אחת מהשיטות אינה מבטיחה הצלחה. כפי שיודע כל מי שעבר פעם טיפול שיניים, לפעמים זה תופס, לפעמים לא, לפעמים חלקית ולפעמים צריך עוד קצת. חייבים להקפיד שלמנתח יש זמן ושהוא רגיש לילד. לאחר ההרדמה יש להמתין לפחות 5 דקות ולבדוק באמצעות דקירה או צביטה קלה שהאיבר אכן רדום, ולדרוש מהמנתח שבמידה והילד מזמזם - יעצור מיד ויוסיף עוד הרדמה וימתין עד שזה ישפיע. משחת האמלה מומלצת מאד לפני ההרדמה עצמה. יש לברר עם המנתח לפני הביצוע איזה הרדמה הוא נותן והיכן הוא מזריק, ולמרוח אמלה באזור כשעה לפני הפעולה. התוצאה - זריקת ההרדמה לא תכאב. אם הפעולה נעשית סטרילית ממילא המנתח רוחץ את האיבר בחומר חיטוי ולכן אין בעיה של שמנוניות. אם האיבר לא נרחץ - השמנוניות תיה הבעיה האחרונה של המבצע... לפני שההרדמה תופסת אין לבצע כל פעולה בתינוק. מה שמקובל הוא לבצע את ההרדמה, ואז להתחיל לנקת את איזור הניתוח ולכסותו בכיסוי סטרילי ולערוך את הכלים. זה לוקח מספיק זמן שההרדמה תתפוס. בכל אופן נוהל תקין הוא לבדוק שההרדמה עובדת כפי שציינתי טרם ביצוע פעולה כלשהיא. אין שום סיבה שהילד לא יורדם בנוכחות הוריו. אם המנתח מתעקש על כך - משהו לא בסדר, וכדאי להחליף מנתח. אכן שמים "מצבט" על איבר הילד - לאחר "קילוף" העורלה מהעטרה. ה"מצבט" אמור לשמור על העטרה מפגיעה, ולמתוח את העורלה - ועל פניו חותכים. כפי שהוכיחו לא מעט תאונות - זה לא ממש מגן לא על העטרה וכן לא מונע חיתוך עור מיותר. בעיקרון צריך לזכור שגם להרדמה סיכונים וסיבוכים אולם הלו יחסית מעטים, ומאחר ואת הניתוח חייב לעשות רופא בכל זאת יש קצת פחות סיכון בכל הפעולה ביחס למוהל. דרך אגב, את האקמול (רצוי סירופ ולא נר) יש לתת ממש לפני הפעולה, כי ההרדמה מחזיקה רק כחצי שעה, ומאז לתת אקמול סביב השעון בערך יומיים - ההרדמה לא מונעת את הכאב שאחרי. (וגם האקמול לא, אבל זה קצת מקל). לגבי עניין המהירות. בכל הלאומים תמצאי אמירה שהמהירות מהשטן. זו פעולה עדינה באיבר רגיש עדין וקטן. מהירות רק מעלה את סיכון לסיוכים. והכאב הוא כאב הוא כאב. נקודה. אני מקווה שהבהרתי - ואם לא את מוזמנת לשאול עוד.

מנתח

New member
על בצקות ויין

הסננה טובה של ההרדמה המקומית לא אמורה לגרום בצקת, וממילא ההרדמה מאפשרת לעבוד בנחת ולהיות יותר מדוייקים ולגרום פחות נזק. לגבי הרדת-יין - כמות היין ותזמונו בשילוב הכבד שאינו בשל - לא מאפשרים ליין לשמש כחומר משכך כאבי יעיל. מתן היין בברית משרת יותר את המצפון.

מנתח

New member
על בצקות ויין

הסננה טובה של ההרדמה המקומית לא אמורה לגרום בצקת, וממילא ההרדמה מאפשרת לעבוד בנחת ולהיות יותר מדוייקים ולגרום פחות נזק. לגבי הרדמת-יין - כמות היין ותזמונו בשילוב הכבד שאינו בשל - לא מאפשרים ליין לשמש כחומר משכך כאבים יעיל. מתן היין בברית משרת יותר את המצפון.

מנתח

New member
כאב הברית

קראי את תשובתי לשאלתך הבאה - לא שמתי לב שהיתה קודמת. המחקרים השוו אכן הרדמה עם אי הרדמה, אולם כמות היין הניתנת לתינוק במהך ברית וזמן המתן לא מאפשרים ליין להשפיע על עירנותו או על הכאב של התינוק. זה יותר להרגעת מצפון ההורים.

דיאנה1

New member
למנתח ולכולם תודה רבה.

שלחתי את תשובותיו של המנתח לחברתי דרך בעלה (לצערה אין לה חיבור לאינטרנט כרגע).

אורית ג.

New member
נו דיאנה, מי חתך לבן של החברה בסוף?

ואיך היה? ומה שלום הנימול הצעיר?

למעלה