אך מספרים להורים?

אך מספרים להורים?

את מה שכבר ידוע. אבל נסתר.? נראה לי ששמתי סוף לתקופה בת 16 שנים. של התחבטויות פנימיות לבטים שאינם באמת לבטים......פחדים? תשוקות? מוזר, חשבתי שארגיש הקלה, אבל חשתי בכבדות שנופלת עליהם כשמנסה להסיר אותה ממני. משקל כבד....שהתיישב לו על בית החזה.... האחים שלי ידעו, כבר בחודשים האחרונים. משהו בי התגבש והתייצב מספיק כדי לעמוד מולם. מול עצמי....כשבעצם הם היו בסדר כבר מההתחלה...זו אני שהייתי קשה עם עצמי....זו אני הפחדנית.... כל כך הרבה שנים שלא פתחתי את הפה , תמיד היתה סיבה להגן על מישהו מפני. תמיד היה משהו חשוב יותר,גדול יותר כואב יותר. את מערכות היחסים השארתי מחוץ לדלת , גם את הטוב וגם את הכאב..... ודווקא עכשיו, אולי בגלל שזו תקופה כזו לא צפויה, דוקא עכשיו פתחתי הכל....עכשיו כשזה מרגיש ראוי. והם עוד פה. בדרך שלהם וזה לא ברור מאליו... מדהים, הייתי יכולה להמשיך בשתיקות ,במשחק הכל כך מתיש הזה מבחינתי..... אבל כשמשהו מרגיש נכון, ויציב בפנים, שום רעידה חיצונית לא יכולה לטלטל...ולשבור... לא היה קל. אבל היה אמיתי.וסביר שימשיך להיות מסע על חבל דק...... אבל עם רשת בטחון מתחתיו... הייתי צריכה לשתף? הם חלק מהחיים שלי אחרי הכל....אז מגיע להם לדעת לא? או לשתוק ולחסוך מהם את מה שהם יודעים שנים ולא רוצים אולי לדעת? להחליט עבורם? או לתת להם להחליט? להגן מפני או לשתף בחיי? יש תשובה נכונה? "טובה במילים שולטת באותיות טווה ממשפטים מסכים שקופים מקרינה עליהם חזיונות המילים שלי נאמנות לעצמן בלבד אני קרקס נודד ,עם אריות וליצנים צהלות הקהל נשמעות למרחוק הלוליינים שבי מתאמנים על טרפז ללא רשת בטחון" (ורד מוסנזון)

עלמה40

New member
את כל כך אמיצה

איזה יופי. שולחת חיזוקים וחיבוקים. לא פשוטה ההחלטה, אבל עשית אותה באומץ רב. טפחי לעצמך על הכתף מגיע לך
ככה מתחילה הכרזת עצמאות

וואו תודה ...

אמיצה....באמת? אני אמיצה? ההחלטה באמת לא פשוטה ונראה לי שאין פה דלתות מסתובבות אז לעולם לא אדע מה נכון יותר ומה היה קורה אם היה אחרת.... אבל שנים שזה על לקצה הלשון. וכשזה התבהר לי סופית. וכשמצאתי א ת עצמי כלכך יציבה בפנים, רציתי לצעוק להם , לשתף.... פחדתי שזה צעד אגוצנטרי.....פחדתי ששוקעת בעצמי קצת יותר מדי על חשבונם. אבל עכשיו מאמינה שאין דרך אחרת. הולכת עם האמת שלי הפנימית. שמאירה אתהדרך. לי ..ומתוך תוכי אולי גם להם... ואת צודקת,ככה באמת מתחילה הכרזת עצמאות : ) תודה יקרה על החיזוקימים.........והחיבוקימים............. המון תודה.

פאמקי

New member
יקירתי

שמחה שעברת את ההתמודדות באומץ. בטח עוד יהיו המון שאלות שם, אילהם אלייך, בינם לבין עצמם, בינך לבין עצמך... בסופו של דבר, יקרה מה שצריך לקרות. ואת תשארי עם האמת שלך. תרגישי טוב. מחבקת, מייקי..

צודקת...

בטוח יהיו עוד שאלות .......מכל כיוון......וזה הכי בסדר בעולם....... יש לי סבלנות ואת כל הזמן שבעולם והרצון לענות גם להם גם לעצמי..... בסופו של דבר? כבר קורה מה שצריך לקרות , אני מניחה שמכאן זה רק ישתפר... גם אם לפעמים יהיו ירידות..זה תמיד לשם עליה מחודשת. אם מה שצריך לקרות לא היה מתרחש, גם זה לא היה יוצא כרגע... ככה זה.."כשיש בשביל "מה" תמיד מוצאים את ה"איך"..".....לא? והאמת בעינה ניצבת!!!!! : ) כמו שאמרת! תודה מייקי, ע ל הכל.... אמרתי ואומר לך שוב, את מקסימה. חיבוק חזרה......

meyrav a

New member
אתמול בכיתי

קודם כל , תרשי לי לתת לך
אחד גדול? ולענין עצמו, אני חושבת - למרות שטרם ביצעתי בפועל- שאין תשובה אחת חד משמעית ונכונה. את אומרת שהמשפחה ידעה ושתקה , העדיפה לא לדבר , כאילו " אם לא מדברים אז לא קיים?" נראה לי שיותר קל/נחמד/ובריא כאשר לא צריך "לפחד" / להתחבא ולהסתיר דברים, החיים אמורים להיות אז יותר פשוטים וקלים.. אבל (תמיד יש) אין תשובה אחת , כי כל אדם הוא אינדבדואל ומיוחד לעצמו.. אני יודעת למשל שאחי הומופוב וכשיגיע הרגע (כשיהיה מה לספר) ואשתף את אמי - שמאמינה שתקבל אותי תהיה לי בעיה לא קלה מול אחי. (דוג' , עם קרובת משפחה שלנו לא דיבר שנים בגלל שמסתובבת בחברה של הומואים) אבל אולי הוא יפתיע? ועוד מחשבה "קטנה" שלי לפחות, יותר קל להתמודד מול חברה/ משפחה כשיש זוגה מהצד השני , מישהי אשר תהיה שם בשביל לנגב את הדמעות ולעודד מול קשיים במידה ונוצרים... זוהי הסיבה שאני טרם יצאתי מהארון בעצמי.. ועוד דבר "קטן" וחשוב שמחה בשבילך ובשבילה (אם הבנתי נכון) שמחה שעכשיו מזה מרגיש לך נכון ויציב מבפנים ל"צעוק" הכל החוצה.

דברים היו נאמרים

בכל מצב......למשל האחים שלי ידעו כבר כמה חודשם.... אבל אין ספק שהקשר שבוער בי בעצמות זירז ואפשר את היציאה מול ההורים.... סביר שאין תשובה אחת...רק שכל אחת בוחרת מה שנכון לה...ואני בחרתי מהלב..מהמקום שבו דברים עומדים על דיוקם... לפחות עבורי.... מאחלת לך שתמצאי מה שנכון לך לעשות.....בקצב שלך.... יכולה רק להגיד שכשמשהו מרגיש נכון פשוט יודעים....זה בא מבפנים....כל אחד ומה שנכון עבורו... ואני מאוד שמחה שאמרתי....התחושה הנכונה והיציבה הולכת ונבנית גם כלפי חוץ......וזה פשוט נפלא... שווה את כל הבלאגן.הייתי עושה הכל שוב מהתחלה כדי להיות במקום שבו אני נמצאת עכשיו....

גםVגם

New member
את אמיצה ולפי דעתי הקטנה.. עשית את הדבר הנכון

אני לא רואה את זה מעשה אגוצנטרי - נתת להם פריווילגיה גדולה, את האמון שלך בהם ולדעת את נימי נפשך. הרי בכל מקרה, יום אחד (בתקווה גדולה?) כולנו נמצא מישהי ונקים איתה תא זה או אחר, ואני מאמינה שלהורים שלנו יהיה טוב יותר אם נשתף אותם בכך. אם הם לא יכולים לקבל זאת, הרי שזה, מבחינת הכאב והקושי, יהיה זהה להסתרה ואי הדיבור. כל הכבוד.

באמת זו נתינת אמון

הפקדה של רגשות ומצב בידהם. ובעיני זה לא פשוט אבל יתכן שהרבה יותר בעיני מאשר בעינהם. וגם אני בעד שיתוף,במקרה שלי לפחות מאמיננ שבסופו של דבר כשהם יראו(רואים) כמה אני מאושרת....זה יהיה עבורם הדבר החשוב ביותר... ותודה יקרה :)

אוססונה

New member
אתמול בכית, מחר תצחקי.

קראתי את התגובות של המגיבות, כל תגובה ותגובה רק מעודדת. השד, אינו נורא כל כך. אולי בהתחלה תתקלי "בהומופוביה", אבל בהמשך ההומופביה תדעך מאלה האוהבים אותך באמת. תתקרבי אלי, אני אספר לך משהו אישי ביותר. שבע שנים ויותר, אני (איה) וריקי זוגתי חיות זו לצד זו. שתינו ירושלמיות וחרדיות לשעבר, עד היום לא סיפרנו להורים ולאחים שאנחנו "לסביות". כלומר - לא אמרנו להם, כי אנחנו מאוהבות זו בזו, כאהבת גבר את אישה. כולם יודעים שאנחנו כאלה, ושותקים. יתכן ומשום שאין הם רואים בנו "עבירה" חמורה, כמו אחינו בקהילת "ההומואים". אבא שלי, חושב שאני "לא נורמלית". (יש לי אבא קשוח ביותר, חרדי יותר מהחרדים). אמא שלי, מחזיקה לי טובה, שאני מטפלת באמא שלה, הסבתא היקרה. וההורים של ריקי, מחזיקים לה טובה יותר גדולה, כי שתינו מטפלות באחותה הקטנה, למעלה מחמש שנים. (סיפור מרתק בפני עצמו). השנה, נועה הקטנה, נכנסה לכתה א', בבית ספר נורמלי לחלוטין, על אף "המגבלות" הקלות שלה. דבר אחד ברור לריקי ולי והוא: שתינו יחד וכל אחת לחוד, חביבות ביותר על האחים והאחיות שלנו הרבים (עשרים אחים ואחיות לשתינו גם יחד). הגורל והמקרה, גרם לשתינו להתרחק מירושלים, ולהשתקע בחיפה. אנחנו באות לירושלים רק בשמחות, וכבר באותו הערב יורדות יחד לעולמינו המקסים, גם בשבתות אנחנו יורדות לחיפה. אולי פרדוקס או הלצתו של אלהים, יש הפרדה באירועים בין נשים לגברים. אנחנו שם, משתוללות יחד, רוקדות רק עם נשים. שמחות ומשמחות את הכלה. באחרונה, גם שם , הנשים החרדיות החלו לשתות משקאות "חריפים", ואפילו הן מעשנות בסתר. האמת, שתינו היינו מעדיפות לספר את האמת, לדבר על זה במיוחד עם הקרובים אלינו קרבת דם. אבל, למדנו לחיות כך, מוציאות את המתוק מהמר. קבלי חיבוק תומך...לעולם אל תחששי לצעוד הלאה.

כנראה ש....

פנים רבות לאהבה ולאושר ולאפשרויות ... וטוב שכך לא? זה מאפשר לכל אחת ואחת לבחור מתוכן.....מה המתאי ביותר בזמן ומקום נתונים... הקשר נשמע נפלא ויציב... מאחלת לכן עוד המון המון שנים של אהבה וזוגיות פורה ושמה שטוב עבור שתיכן יקרה... מסתבר שאין תשובה אחת נכונה.....וטוב שכך..... העיקר שהבפנוכו שלם עם עצמו לפחות בעיניי.... שבוע מקסים

לאתמול בכיתי היקרה :)

קראתי את הודעתך והבנתי לליבך.... האמת שאני אף פעם לא הייתי בארון לא יכולה להזדהות איתך.. אבל מתוך אמפטיה ענקית אני יכולה להבין שלחיות בשקר זה כמו בית סוהר אישי שלך.... וזה לא פשוט... שולחת לך חיבוק ענק על הפתיחות האישית והשחרור הנפשי... אני תמיד טענתי אם היותי לסבית תמנע מאנשים מסוימים להיות איתי בקשר אז אולי הם לא ראויים להיות איתי בקשר. כי להיות איתך בקשר יקרה זו זכות ולא חובה .... גם אם מדובר בבני משפחה הדם שלך.... אם הנטיה המינית של אדם זה פרמטר ללכבד אותו או לאהוב אותו או לרצות להיות בחברתו אז זה אבסורד בעיני.. תלכי עם האמת שלך יקרה .....ותאמיני בכל דבר שאת מאמינה.....ככה את ממגנטת אליך רק אנשים טובים:)

למעלה