"אך אם פתאום בפעם מן

"אך אם פתאום בפעם מן

הפעמים לא אשמֵרה, / יהיה הקרב אשר ירעיד את כדור הארץ אשר יהיה"... בערב שבת קיבלתי דוגמית (חינם!!) מאותו החומר אשר ממנו קרוצה תגובתה האפשרית של אמא במקרה הלא-סביר שאחליט לעשות להם אינתיפאדה בבית. בערב-שבת זזנו אני, שרה´לע אחותי ואמא די מאוחר, כך שהצפירה השניה תפשה אותי במקלחת ולא הייתי מסתכן בשקר אודות שמיעתי אותה, כביכול. והיות שכך- לפני שיצאנו הדלקתי בטבעיות את האור על מנת להיטיב לראות את עצמי במראה. אמא פרצה בזעקות-שבר כבאכול דליקה את הבית: מה אתה עושה יונה? אל תדליק! לא!- אבל אני שלא היה נהיר לי דיי לכבודו של מה הורמה אותה אנדרלמוסיא הדלקתי וכיביתי להנאתי. אגב כך הזכרתי שיש עוד בדעתי לעשן סיגריה, ואמא אמרה שאעשן בדרך. תארו לעצמכם אשה דתיה מהלכת בחוצותיה של ב"ב אחר כניסת השבת בלוויית בתה החסודה ובנה אשר כיפה לראשו... וסיגריה לו בין שיניו... ראוי היה לצפות לו לאותו אברך שניגש והעיר לי, להנאתי ולטובתי, שאין כבר הסיגריה בשעה כזו מצווה שהזמן גרמה. אני, לעומתו, עניתי ואמרתי: והרי טרם נשמעה הצפירה השניה! ...האברך כבר היה כמטחווי קשת ממני ואת תשובתי הניצחת (?) לא זכה לשמוע, אבל אמא שבעשן סיגרייתי הכלמתיה לכל אורכו ורוחבו של הרחוב אמרה לי בפשטות ואפילו בהכנעת מה :אכן, נשמעה...- ואני, שלא ידעתי כיצד אכפר על עוון הלבנת פניה השלכתי, ראשית חכמה, את הסיגריה ממני והלאה, ואז החילותי בגיבוב דברי פיוסין והצטדקות למינה שסובבו על דבר היעלם הצפירה השניה מאזניי. בתוך כך שאלתי את אמא אמאי לא אמרה לי שהצפירה הושמעה כבר כאשר הזכרתי שבדעתי לעשן ? תשובתה היתה: הרי ראיתי שאין אתה משגיח בי ובתחנוניי ומדליק ומכבה את האור, ואם כך אתה עושה-

סליחה, נקטע. המשך:

ואם כך אתה עושה- מה כבר לאל ידי לעשות בך, שובב ממרה-פי-אמו? רשמתי לפניי. נ.ב. הגיע הזמן שאתחיל להביא גאולות לעולם. הכותרת לקוחה משיר של בולאט אוקודז´אווה (במקור- ברוסית).

טוב

New member
יונה, מה יהיה איתך?

בסוף עוד אני ויידישיסט נתחיל לאסוף שירים שלך.

יהיה טוב ../images/Emo3.gif

איפה ראית שירים? ומאי איריא את ויידישיסט, נימא ר´ פלוני ורבנית אלמונית נמי! ורבנית פלמונית, תגובה עניינית... יונה

אומרים שהספרות הרוסית היא אם כל ..

הספרויות, אבל רק כאשר אתה כותב אני מפנים זאת
לא רוצה לחזור על מילים שכבר אמרתי לך בהזדמנויות שונות, זיַיַ געזונט

חיקה

New member
יונה אחי בוקר טוב סליחה לילה טוב

אתה כותב נהדר אמזה אחרי לילה אז מה מצפה אם תישן טוב בלי עבודה.??

טוב

New member
גם אני לא הבנתי../images/Emo12.gif

ועל זה נאמר: עברי דבר עברית

OK

נטפלתם לאופן שבו אמרתי את מה שהיה לי לומר, החמאתם לי בפעם האלף, תודה, אתם חמודים. ...אבל אולי יואיל מאן דהו בטובו להגיב לנאמר? או שמא תאמרו: מרוב עצים לא רואים את היער"?.. סליחה אם אני גס בהתנסחות.

OK

נטפלתם לאופן שבו אמרתי את מה שהיה לי לומר, החמאתם לי בפעם האלף, תודה, אתם חמודים. ...אבל אולי יואיל מאן דהו בטובו להגיב לנאמר? או שמא תאמרו: מרוב עצים לא רואים את היער"?.. סליחה אם אני גס בהתנסחות.

טוב

New member
אבל מה יש לנו להגיד?

דבריך דיברו בעד עצמם, ואין צורך להוסיף אף מילה.

יש לי מה לומר על התגובה האחרונה שלך

על ההודעה הראשונה אין לי מה להוסיף כי הכל נאמר בפנים.. רק צפה לאינטיפדת אל-אקצא ולא לסתם פוצימוצי, "תעשן בדרך" וכו´ בעיקר רציתי להגיב על התגובה שלך שבה התרעמת למה לא מגיבים על ההודעה שלך. אחי היקר, אני מכיר את התחושה שכולם אומרים לי איך אתה חכם וכו´ אבל אני לא מצפה לתגובות אינטלקטואליות אלא לתגובה ריגשית ואם אפשר לחיבוק... אחי, אני מבין (באופן ריגשי) את דבריך !

איך האָב דיר נאָך נישט געזאָגט..

אָבער איך פאַרטיף זיך כסדר אין דיַיַנע אַרטיקלען... ממש אַ מחיה
ובעברית: אני מת עליך

למעלה