אי תנועה...

• פותח הנושא R e A
  • פורסם בתאריך

R e A

New member
אי תנועה...

שאלה שהמורה שלי לא היה ממש סגור לגבי התשובה שלה
כאילו, אני די בטוח שפעם הוא אמר לי משהו אחר. בכל מקרה, אני מגיע לכביש דו סיטרי עם נתיב אחד בכל כיוון. בין 2 הנתיבים קיים אי תנועה ומשאית שפורקת סחורה חוסמת את הנתיב שלי. מה עלי לעשות? המורה אמר שאני צריך לעצור, לראות שאני לא מפריע לאף אחד, לעבור לאט על האי תנועה וכמה שיותר קרוב למשאית, כמובן לשמור על מרחק פתיחת דלת. הקטע הוא שאני זוכר שפעם הוא אמר לי שפשוט צריך לחכות שהנתיב השני יהיה פנוי ולעקוף אותו דרך הנתיב השני בלי להפריע לאף אחד מהנהגים שבאים מהכיוון הנגדי. מה נכון?:X

פרטנר

New member
ההבדלים.

קודם כל ,כביש המופרד ע"י שטח הפרדה = אי תנועה הוא כביש חד סטרי ולא דו סטרי. בשני המקרים תשובת המורה שלך דומה עד זהה- לבדוק שאין הפרעה או סכנה ולחלוף בזהירות על המכשול. (כמובן שכל זה יעשה רק במידה והמשאית שוהה במקום במשך זמן רב ולא מעכבת רק למספר שניות).

NewUser4

New member
עוד דבר לגבי זה

שני הצדדים שהצגת די דומים בסופו של דבר. שניהם מדברים על עקיפה תוך כדי עלייה קלה על אי התנועה (אין שום סיבה לעקוף את אי התנועה לגמרי מצד שמאל) תוך כדי שימת לב מרבית. במקרה ונוצר מצב שכזה בטסט (או מצב דומה לזה, שהרי לא חסרים מקרים בהם ישנה הפרעה קבועה לתנועה המאלצת את הנהגים לעלות קצת על קו לבן או משהו בדומה) לרוב הבוחן יעיר על העניין, כלומר הוא יציין בפני התלמיד שאף על פי שזה לא חוקי by the book אין ברירה שכן ההפרעה היא קבועה ולא זמנית (כמה שניות) ושהוא לא יראה בזה עבירה על החוק או דבר שיביא לכשלון התלמיד.

אזרח111

New member
אמממ

לדעתי לתלמיד אסור על דעת עצמו לעלות על אי-התנועה, הוא צריך לעצור כנדרש כחוק, ולחכות להוראות של הבוחן. אני חושב שאם התלמיד יעשה כזה דבר על דעת עצמו, אפילו שהוא יהיה זהיר, זה עשוי להיות לחובתו. אני טועה?

G e o r g i a

New member
בטסט....

צריך לחכות שהטסטר יגיד לך לעשות את זה במצב כזה, או על דעת עצמך לבצע את העקיפה הזו?

offirla

New member
Georgia,

בטסט - חובה עליך להפעיל שיקול דעת. את לא אמורה להגיד לטסטר ולבקש ממנו אישור. אבל, את כן אמורה להיות מודעת למה שעשית, כדי שבמידה והוא ישאל אותך שאלות, תוכלי להשיב בביטחון מלא ולהסביר למה עשית את זה...

אזרח111

New member
אני חולק עליך .....

לפי החוק היבש, אסור לעלות על נתיב תנועה בכל מקרה. ממתי יש לתלמיד נהיגה סמכות ושיקול דעת להחליט מתי אפשר להחליק את החוק? אם אני הייתי תלמיד הייתי עוצר מול המשאית ומחכה להוראות מהטסטר. מצידי לעצור מול המשאית כל הטסט ולחכות שהיא תמשיך ליסוע. זה מה שהחוק אומר.

offirla

New member
זכותך לחלוק עלי, וזה בסדר....

אני כתבתי את מה שכתבתי, מתוך ניסיון... בטסט ראשון, אני נכשלתי על מעבר נתיבים בתוך צומת. זו היתה צומת עם נתיב אחד ישר, אחד ימינה, ואחד שמאלה. משאית חנתה בנתיב שאחרי הצומת, ואז לא הייתה לי ברירה, לעבור נתיב. הטסטר שאל אותי, איזו שאלה, ולא זוכר מה עניתי לו. בכל אופן, למחרת, קיבלתי תשובה שנכשלתי בטסט. הבוחן ציין בטופס, רק את מה שהיה באותה צומת: "עבר נתיב בתוך הצומת, לא שם לב למשאית שחנתה אחרי הצומת או שלא הסיק שעבר נתיב בגלל נתיב חסום שהיה אחרי הצומת"

אזרח111

New member
זה כבר משהו אחר .....

המקרה שלך- החלטה שצריך לעשות ברגע אחד תוך תגובה מהירה. כי אם לא, אתה עשוי למצוא את עצמך עומד באמצע צומת גורם לתאונה כשרכב מגיע לחצות את הצומת מהכיוון השני במהירות רבה. המקרה שאני דיברתי עליו, אין בו שום דחיפות. לא יקרה כלום אם תחכה שתי דקות כדי לראות אם המשאית באמת לא עומדת לזוז. אל תשכח שאתה בסך-הכל תלמיד נהיגה ולא נהג ותיק שממהר להגיע הביתה לאישה ולילדים. ולכן, בגלל שאין במקרה הזה שום דחיפות או סיכון התנועה, לדעתי יש לחכות להוראות הטסטר.

be_roo

New member
שתי דקות? לעמוד באמצע הרחוב ולעכב

את כל התנועה מאחוריך כאשר יש אפשרות לבצע עקיפה זהירה מבלי לסכן?! נראה כמו פתרון רע ומתכון להכשלה.

offirla

New member
2 דקות לחכות - זה המון זמן בתעבורה

ולא תשכח שעל המשתמש בדרך חלים חובות התנהגויות רבות, ובין השאר: התנהגות זהירה, אי-קיפוח זכות של אדם עשות שימוש מלא בדרך, חובה עליו שלא יפריע לתנועה ולא יעכב אותה, וכדומה... אם בטסט (או שלא בטסט) - נהג ימתין פרק זמן לא סביר, על נתיב נסיעה אחד (ואסור לעקוף אותו על-פי חוק), רק כדי לראות מה קורה עם רכב מסחרי או אחר, טבעי יקרה שנהג שיגיע אחריו יעמוד, וגם רכב שאחרי.... קיים חשש סביר שהרכב השלישי כבר יבין שהמשאית מפריעה וינסה לעקוף את כולם. בתנאי של חוסר שדה ראיה, הרי שיכולה להיות כאן תאונה חזיתית... דבר שיכל להימנע, אם הנהג הראשון, היה פועל בשיקול דעת, מהיר ולאחר שעשה לעצמו ניתוח של המצב בצורה מהירה.... לכן - במקרה כזה, אין ברירה אלא לעקוף את המשאית ולהיצמד אליה כמה שיותר ימינה... בהנחה שהשטח ההפרדה המדובר, היה בנוי - אז אי-אפשר בכלל לעקוף ואז אני גם מניח שנהג המשאית הזה לא עוצר באותו מקום וגם לא היה פורק שם סחורה...

be_roo

New member
אתה טועה. תלמיד נבחן ביכולתו

להתמודד עם מצבי נהיגה ככל נהג. נהג בעל רשיון במקרה כזה יצטרך להפעיל שיקול דעת ולהחליט כיצד לפעול. כך גם מי שנבחן כדי לקבל רשיון נהיגה. הטסטר אינו מורה נהיגה ולא מתפקידו להורות לנבחן מה לעשות. אף אחד לא ידרוש מנהג או נבחן לעמוד באמצע הכביש ולחכות עד שמישהו יועיל בטובו להזיז את ה"מכשול".

אזרח111

New member
אממממ. בוא ניקח את זה קצת יותר רחוק

בוא נגיד שאנחנו נוסעים בנתיב חד-סיטרי צר, בצד חונה מכונית שחוסמת חצי כביש ואין לך דרך לעבור. מה תעשה בתור תלמיד נהיגה? תחכה עד שבעל המכונית יחזור לאוטו ויזיז אותו (דבר שיכול לקחת גם חצי שעה)/תחכה להוראות מהטסטר או שתנהג כמו שכל נהג רגיל היה עושה, ומעלה חצי אוטו על המדרכה, עוקף את המכשול ונוסע לשלום?

NewUser4

New member
../images/Emo45.gif

וכפי שאמרתי רוב הבוחנים לאחר שתעברו את המקרה יוסיפו הערה כדי להוריד לתלמיד את מפלס הלחץ. בדומה, אם התלמיד ישאל "אפשר לעקוף את המשאית למרות הקו הלבן?" או כל שאלה אקוויוולנטית, הבוחן לא יראה בזה כבעיה שכן זהו מצב שדורש מעין עיגול פינות בחוק והדבר יכול לגרום לנבחן שלהלחץ שכן הוא יודע ש"אסור לעבור על החוק כלל בטסט" או כל מיני משפטי מחץ כאלה למיניהם שמוחדרים לראשם ע"י חברים ומורים.

NewUser4

New member
אתה יכול לחכות

זה נראה לך הדבר ההגיוני לעשות? האם זהו הדבר אותו היית עושה אם היה לך רשיון? מה לגבי הפעלת שיקול דעת?

אזרח111

New member
יש לי רישיון בערך 3 שנים ....

וכמובן זה לא מה שהייתי עושה. אבל ממתי נוהגים בטסט מעשי כמו שנוהגים בפועל?

פרטנר

New member
מדוע לא?

נהיגה בטסט אינה אמורה להיות שונה מנהיגה בפועל. אז נכון שתלמיד נהיגה איטי יותר ,שבלוני יותר, והססן יותר אך עדיין (למעט אולי מהירויות נסיעה במקומות מסויימים) רצוי ואף אפשרי לנהוג "כמו בטסט" ובהתאם לחוק.

למעלה