אי שקט מצפוני

זיקית9

New member
אי שקט מצפוני

שלום לכולם, אני כותבת כאן בפעם הראשונה.

אני מוצאת את עצמי רבות בבעיה של התמודדות. מן אי נעימות שכרוכה בבעיות מצפוניות ואי שקט. כועסת על עצמי בדיעבד על החלטות מסוימות שאני עושה בגלל אי נעימות/ מוסר/ מצפון או שאולי בכלל קבלת החלטות שגויה של אותו הרגע. והסיטואציות הללו חוזרות לעיתים.
תמיד אני אומרת לעצמי, זהו מעכשיו אני חושבת רק על עצמי או מעכשיו אעשה את הבחירה הנכונה - אבל זה פשוט לא קורה.
מבחינת הקטע המצפוני - אם מעורב אדם נוסף (תלוי בנסיבות) לרוב אני הולכת לקראתו בייחוד כשקשה לי להחליט. העיקר לצאת בסדר עם כולם - לאו דווקא מרצון אלא כי שאין החלטה מכריעה זה נראה לי נכון.
כנראה שאני מהמתלבטים כשעליי לקבל החלטות ונוסף על כך כנראה שאני מתחשבת ואיכפתית מדי וכל הנסיונות לחשוב שבפעם הבאה זה לא יקרה משול לעבודה בעיניים, הרי מחר לא אשתנה ואהיה בן אדם אנוכי.

השבוע למשל, מצאתי את עצמי בסיטואציה שהיה עליי לקבל החלטה כלשהי מהיום למחר - די רציתי בדבר מסוים ובסוף ויתרתי לטובת אילוץ שהתנגש עם תוכנית של בן משפחה. למחרת ההחלטה שכבר היה מאוחר לשנות משהו הבנתי שלא טוב לי בהחלטה הזאת ומאז אני כוססת ציפורניים וכועסת על עצמי. כך כבר כמה ימים שאני שוחה ברעל הזה של כעס כלפיי עצמי וגם קצת כלפיי הסביבה הקרובה לי.

לא מסוגלת יותר, מה עושים?

בילי79

New member
שלום זיקית , העלית נושאים רבים

תוכלי לחדד קצת יותר את השאלה?
האם את מעוניינת בעזרה איך להתמודד עם הרגשות, או איך לבצע החלטות שקיבלת, או שאת רוצה עזרה בקבלת החלטות?

זיקית9

New member
היי

נכון, אני טעונה כרגע ואכן ישנן כמה נקודות.

* איך מתמודדים עכשיו כשאני נסערת שקיבלתי החלטה שגויה ואני אוכלת את עצמי.
כמה ימים שאני במצב לא מזהיר, אין לי חשק לכלום וגם בלי תיאבון.

* איך כן ניתן לקבל החלטות נבונות? גם בלחץ זמן.

אני לא רוצה ליפול שוב בפח הרגשי הזה ומנגד ברור לי שאין תעודת אחריות להחלטות. מבינים את זה רק אחרי ההחלטה.

בילי79

New member
(וברוכה הבאה כמובן )

יש הרבה מה לומר על שאלותייך, ואני מאמינה שתקבלים מהחברים בפורום תשובות טובות ומקיפות.

אתייחס לשאלתך השניה: "איך כן ניתן לקבל החלטות נבונות? גם בלחץ של זמן"
מהניסיון שלי- מרבית ההחלטות בחיים יכולות להידחות לכל הפחות ביום אחד.
קורה לי כמובן שכל מיני גורמים כמשפחה ואנשים אחרים שואלים שאלה ואומרים: "אני צריך תשובה עכשיו. מחר זה לא יהיה אפשרי\רלוונטי\אקטואלי.
בפעמים כאלו, אני עונה ברב המקרים תשובה סטנדרטית: "אם את\ה רוצה תשובה עכשיו, התשובה היא לא". כמעט תמיד אני מקבלת הארכת זמן

(זה גם נכון לא מעט פעמים כשמשוחחים עם אנשי מכירות שמציעים הנחה "רק היום". לרוב מדובר בפתיונות ובעסקה בלתי משתלמת שבבחינה מדוקדקת עם חברים או בבית או אפילו לאחר שעה של מחשבה נוספת מכירים בפגמים שבה. רוב אנשי המקצוע שמציעים עסקאות הוגנות מבינים שנדרש ללקוח זמן לעיין בהם לפני קבלת החלטה. אמנם לפעמים מפספסים כך גם הטבות שוות בהחלט- אבל זה חלק מהמחיר שאני מוכנה לשלם כדי לחיות ללא לחצים).
אני יודעת שלא בדיוק עניתי לשאלה שלך. תשובה ישירה לשאלתך אין לי.
יחד עם זאת הצעתי אפשרות לפעולה אחרת שאני נוקטת בה ואולי תוכל להיות נקודה למחשבה בשבילך.

זיקית9

New member
תודה בילי

לדבריך, זה נכון כשאין תשובה עדיף לדחות או לומר לא.
ההחלטה שהייתי צריכה לקבל השבוע הייתה די מהיום למחר כי זה משהו שהיה רלוונטי לאותו פרק זמן והתפספס. ועכשיו יש לכך השלכות שלא נעימות לי (חלקן היו ידועות מראש) אבל נאלצתי לחשוב על הזולת כהרגלי ולא לבחור באופציה שאולי יותר קרצה לי. מצטערת שאני לא ממש יכולה להרחיב בעניין ההחלטה עצמה.

אני מבינה שקבלת החלטות זה עניין מורכב ומשתנה בין אנשים.
כנראה שאני צריכה לגבש לעצמי קו מנחה מסוים שיהיה לי לעזר - הבעיה היא שהחלטות יכולות להיות במגוון נושאים ותחומים כך שתמיד תהיה דילמה ראשונית.

בילי79

New member
לא בהכרח עניין מורכב אלא משתנה

אני מעדיפה , באופן אישי, להתנסות בהשלכות לא נעימות מהחלטה שבחרתי בנחת מאשר כזו שנגררתי אליה (לחלק מהבחירות היו השלכות כלכליות ונפשיות נרחבות שלא אפרט כאן). וזאת אף על פי שאני מודעת לעובדה שגם לחוסר בהחלטה או בנקיטת עמדה יש לפעמים השלכות כמו שציינת למרות שלא פירטת.
אם כל פעם כשמציעים לך הצעה את נלחצת ובוחרת בדרך שגורמת לך לסבל- את משלמת מחיר גבוה. עבורי הוא גבוה מידי. אבל, את לא אני ואני מקווה שתגבשי לעצמך כפי שציינת את הדרך המתאימה לך.

זיקית9

New member
בהחלט

גם אני מעדיפה לבחור בנחת ולהיות שלמה עם החלטה גם אם יוצא שההשלכות שלה לא יהיו בהכרח טובות.
זאת הדרך אל ההחלטה שלפעמים מתישה את המחשבה, שוב זה תלוי במה מדובר.

יש החלטות פשוטות ויש החלטות שכרוכות בהוצאה כלכלית שיש לשקול וכאן זה המקום להתלבטויות.

החלטות פשוטות או מורכבות

הי זיקית
החלטות הן כנראה אף פעם לא פשוטות למרות שיש פחות ולפעמים גם יותר. את בהחלט מבינה ומסכימה עם חברת הפורום אך לך קשה להיות במקום דומה בעיקר משום שקשה לך לקחת לעצמך את המרחב בכדי להחליט. את מרגישה לחץ פנימי בעיקר להענות ללחץ החיצוני ובעיקר לרצות את הסביבה. מכיוון שאת יודעת את נטייתך האם את יכולה לנסות להעזר ולהתייעץ עם גורמים סביבך ובעיקר עם ברי סמכא? כך תוכלי לעשות שיקול נכון יותר. בחיים בכלל, כמו שאת בטח יודעת, רצוי להתייעץ אם כי בסופו של תהליך את זו שצריכה לקחת את ההחלטה. במקום זה את כבר תהיי מגובשת יותר.
חבל על המשאבים והאנרגיות שאת משקיעה בהתייסרות על מה שקורה לך בנידון. לא רק שזה לא עוזר אלא להיפך. אם תפיקי מכך ותלמידי על עצמך כך שתשתפרי בפעם הבאה - מילא אך אם לא מה הטעם בזה?
בכל אופן התחלת תהליך כשהבאת את הדברים לדיון .
מירי

למעלה