אי שמיעה?

אי שמיעה?

שלום וברכה לחברי הפורום, ביקשו ממני לשאול האם אחד שאינו שומע באוזן ימין בלבד וזה גורם לו לעגמת נפש מרובה והוצאות מרובות (2000 שקל בחודש למורה פרטי) יכול לקבל סיוע או קצבה חודשית מהביטוח הלאומי? וכמה אחוזי נכות מקבלים על כזה דבר? תודה מראש לכל המסייעים.

Kanish

New member
תמיד

תמיד שווה לשאול בביטוח לאומי. עליי לציין שעל פי רוב אין קצבת נכות לחרשים אבל לשאול ולראות איך ישקלו את המקרה הפרטי שלכם תמיד כדאי. ללקויי שמיעה כן יש זכאות למשהו שנקרא 'שיקום מקצועי' וזה מימון של לימודים למקצוע (זה יכול לכלול תואר ראשון או שני או לימודי תעודה / דיפלומה וכו') וזה כולל קצבה חודשית לסטודנט ומימון אביזרי עזר. אם יותר לי להיות חטטנית {רגע, באמת מותר לי, אני ישראלית :) ] -- איך נוצר המצב של "אחד שומע באוזן ימין בלבד" ואיך בדיוק זה גורם לבעיות? כל האנשים שהכרתי ששומעים באוזן אחת אבל לא בשנייה היו לעומתי כמו שומעים לגמרי בשתי האזניים - כל מה שהם היו צריכים לעשות היה לוודא שלא מדברים אליהם דווקא מהצד הלא-שומע. הם שמעו מורים והרצאות מצויין. חלקם השתמשו באביזרי עזר - יש אביזרים כמו לולאת השרייה ודברים אחרים היכולים לעזור "להעביר" קולות מהצד הלא-שומע לצד שכן שומע, נדמה לי, אם כי אני לא בטוחה אם צריך או לא צריך מכשיר שמיעה בצד אחד לפחות בשביל זה. נראה לי ששוה לך לבדוק אביזרי עזר. אם אתה מירושלים, יש את לאוניד ב'אוזן קשבת' שממש מבין בדברים האלה, את הכתובת אפשר למצוא בדפי זהב. אם אתה מגוש דן, לארגון 'בקול' יש מרכז הדגמה לאביזרי עזר שם אפשר לראות ולנסות חינם אביזרים שונים. להתקשרות נסה: טלפון: 03-5257001 פקס: 03-5257004 Email: [email protected] בהצלחה! אם תמצא לך אביזר מתאים שיפתור את הבעיה, זה יהיה שווה לך יותר מכל קצבה שתוכל לקבל.

למעלה