אי קיום

Islington

New member
אי קיום

למי שלא זוכר, אני כרגע עושה שנת שירות בגילה, ירושלים. ויש סיפור: השותפה שלי , גם אם לא הסתדרנו, עזבה את בית הספר בו עבדנו ועברה לבית ספר אחר (גילה מאוחד) בו אנחנו עובדים יחד במעדונית. מה שגרם לזה שנשארתי די לבד מול בית הספר, למרות שיש לי את המדריך שלי מיכאל שנכנס לעזור לי במועצת תלמידים. עם כל העזרה של מיכאל, זה עדיין לא מספיק וביקשתי לעבור בית ספר, גם כן לגילה מאוחד. ישנן לא מעט סיבות שאני רוצה להיות בגילה מאוחד: הבית ספר טוב ויותר קל לעבודה מאשר ארץ הצבי (בית הספר שעבדתי בו עד עכשיו), אני עובד במעדונית וזה ייקל על העבודה עם הילדים (אם אני עובד בבית הספר, אני אוכל לדבר עם הילדות יותר, אניא וכל לדבר יותר עם המורות שלהן), אני מכיר את הילדים האחרים מהמעדונית וכבר עזרתי לא מעט פעמים בפרוייקטים בבית הספר הזה. הסיבה שאני נמנע מלהגיד לרוב, היא גלי. לצערי נוצר מצב ביש בו אני מאוהב בחברת קומונה שלי - מכאן גם שברון הלב,היא מודעת לזה ובנוסף לזה שהיא מתפקדת בתור שברון הלב שלי, היא גם החברה הכי טובה שלי ושותפתי למספר פרוייקטים (קבוצת העצמה לנוער ומעדונית) .כמו שאמרתי מצב ביש. הרכזת שלי ואני דיברנו על מעבר בית הספר והיא ציינה בפניי את הסיבות למה אני לא יכול לעבור לגילה מאוחד ומדוע היא רוצה לשבץ אותי דווקא בגילה א, שנמצא בצד השני של השכונה, בו בזמן שאני אמשיך במעדונית במאוחד ואעשה חונכות בארץ הצבי. היא גם העלתה את גלי בתור בעיה (היא חצי הבינה לבד וחצי אמרתי לה) וגם את שותפתי לשעבר (שתיהן לא מעוניינות שאני אהיה באותו בית ספר איתה) וגם נושאים פוליטיים. הייתי אמור לדבר עם הרכזת באופן יותר סופי על המעבר , אבל המחלה לא איפשרה לי ועצם הכתיבה של שורות אלו סוחט אותי נפשית ופיסית.

Islington

New member
לא ממש

גילה מאוחד הוא תוצאה של איחוחד בתי הספר היסודיים - גילה ב' וגילה ד'. וזה לא שלא הבנתי את הבדיחה, אני פשוט ממש לא במצב הרוח.

הבעיה היא

שאי אפשר לענות לשאלה שלך בלי להיכנס לקלישאות על גבי קלישאות בנוגע לזמן ופרספקטיבה. אבל היי, קבל
ודע שכולנו היינו ונהיה במצבים כאלה. ותרגיש טוב.

Islington

New member
אבל אפילו את זה אנשים לא נותנים לי.

אנשים פשוט נאלמים דום, משום מה. כמובן שיש כאן גם דרישה לפתרון פרקטי, לאיזה בית ספר כדאי לי לעבור? האם להתעקש על גילה מאוחד? האם גילה א' הוא באמת יותר טוב (למרות שיש כאן גם עניין שהוא בצד השני של השכונה ולכן המעדונית תהא בעיה וכך גם החונכויות)? ומעבר לזה, עזבתי את הקומונה ביום רביעי משום שהייתי חולה (ואני לא לגמרי בריא) - אבל אני לא יודע מתי לחזור... כל פעם שאני חושב על הקומונה אני מתכווץ כולי ואני אפילו לא בטוח למה... מה קרה לפורום אפי הפרקטי והישן?

אם אתה עובר מי נשאר בארץ הצבי?

לא הייתי עוברת לגילה א'. זה יותר מדי מפוזר, מה שהרכזת מציעה לך. אם אין אפשרות לעבור לגילה מאוחד, פשוט תישאר איפה שאתה. גם ככה יש חסרונות למעבר למאוחד, ולא בטוח שיהיה לך שם יותר טוב, נכון?

צימעס

New member
אני מסכימה שלעבור לבית ספר שלישי

זה ברדק. כלומר - או שתשאר, או שתעבור למאוחד. לגבי לא לעבור למאוחד בגלל גלי והשותפה - ראשית, ברר עם עצמך האם זה באת יפגע בתפקוד שלך שם. אח"כ נסה להבין האם זה ישפיע על התפקוד שלהן. ולסיכום, נראה לי שיש טעם לדבר על זה באופן גלוי עם כל אחת מהן, כי הדיבורים דרך הרכזת גם לא לגמרי הוגנים כלפיך, וגם משאירים אוירה של "יש בעיה, אבל אור לדבר עליה" - לא בריא למגורים ועבודה משותפים.

Islington

New member
להשאר לא בא בחשבון.

כמו כן, אני כן מקיים קו שיחה פתוח עם גלי ועם השותפה לגביה מעבר לבית ספר ועל היחסים ביננו ככלל. באשר לנקודות למחשבה, האם אני באמת יכול לענות עליהן באופן כן. אני לא יודע.

Islington

New member
אם אני עובר - הפרוייקט נסגר ברובו.

איפה שאני המצב ממש לא טוב, אני השינשין היחד שם, אני לא מתחבר לבית הספר והוא מצידו בעייתי בצורה נוראית ולא מרבה לשתף פעולה. אני לוקח את המעבר מארץ הצבי ככמעט ודאי, מכיוון שבנוסף לכל הרכזת שלי רמזה (למרות שהיא אמרה שזה לא יהיה בצורת רמיזה, אני לא רואה דרך אחרת להציג את מה שהיא הציגה) למנהל שאני לא אמשיך שם. גם גילה מאוחד הוא לא סוג בשושנים, ברור לי, אבל שם תהייה לי תמיכה של צוות, מה שאין לי בארץ הצבי כמעט בכלל (ישנו המדריך שלי מיכאל, אבל זה פשוט לא אותו הדבר)... צוות גם ייהיה לי בגילה א', שמורכב מאנשים שקרובים אליי כמעט באותה מידה שגלי וגיא קרובים אליי (למעשה, הם קרובים אליי יותר מגיא ופחות מגלי) ואין שם את שירי, שזה בונוס. יש שם עוד בת קומונה, שאין לי כמעט קשר ומגע איתה, לטוב ולרע. ככה שגילה א' הוא אפשרות לא רעה בכלל, באופן אובייקטיבי, פרט לפיזור. אני לא יודע אם להביא בחשבון עזיבה של המעדונית בגילה מאוחד. בקשר לפרוייקט בארץ הצבי - כלומר, אם אני עובר מי נשאר? אף אחד, אני אמור להשאר שם עם החונכויות (לפחות אחת מהשתיים), אבל מועצת תלמידים לא תפעל עם ליווי שינשיני (מה שכנראה אומר שהיא תתפרק) ולא ייפתח פרוייקט חינוכי. (אני ממש מודה לך על העזרה שלך, זה משהו שבאמת חסר לי).

האם יש אפשרות

שתעבור לגילה א' ולא תחנוך בארץ הצבי? איך מתבצעת בכלל החונכות הזו, מה היא כוללת ואיפה?

Islington

New member
ביום חמישי הודיעה לי הרכזת שהיא

מעבירה אותי לגילה מאוחד

למעלה