אי קבלת זימונים -

Jessica88

New member
אי קבלת זימונים -

שלום, אני עכשיו בת 18 ולומדת בי"ב. מקצועות הבחירה שבחרתי הם פיזיקה של 5 יח' ומדעי המחשב של 10 - טכ"מ (כולל מתמטיקה ואנגלית ברמת 5 יח') בצורה מוזרה ביותר אינני מקבלת זימונים,כאשר כל חברי מקבלים זימונים. למודיעין התקשרתי והם אמרו לי שאני יכלה לשלוח להם פקס, אבל הם לא יודעים עד כמה זה ישפיע. (ועוד עכישו הם הרי באמצע המיונים) יש לי פרופיל של 97 ואני ממש לא רוצה להיות איזו מדריכה או מורה בצב"א. אני מודאגת נורא ואין לי מושג מה לעשות. מצד אחד המנילה אמורה לבוא ואני בכלל עוד לא יודעת מה אני רוצה לעשות בצבא. חשבתי על משהו הקשור למחשבים אבל לא כמו תיקון אלא למידה. מצד שני אני לא רוצה גם לחכות עד המנילה כיוון שאני לא בטוחה שיהיו לי שם אופציות טובות לבחירה. ממה שהבנתי הזימונים תלויים בקב"א והציונים שלי במבחנים של הצו הראשון. (בקשר לזה אני די חוששת מכיוון שנכון לאותו הזמן אני באתי מאוד עייפה למבחן ולא מרוכזת אבל אני לא חושבת שזה השפיע עד כדי כך) האם ציוני הבית ספר משפיעים על הזימונים? אם יש למישהו המלצה, אצה כלשהי או פשוט יודעים על מקומות שרות שאפשר לשלוח להם פקס ובקשה אשמח מאוד לשמוע. תודה רבה מראש!

אם את רוצה להמתמיין למודיעין, אז

תשלחי להם פקס עם בקשה ופרטים לגבייך שרלוונטים לגביהם(מגמות וציונים בבי"ס למשל), וצייני שמאוד חשוב לך להתמיין למודיעין. תתקשרח לוודע הגעת הפקס, ולאחר כמה ימים עד כמה שבועות תתקשרי לברר מה המצב לגבייך. הציונים בביה"ס משפיעים על הקב"א, אך הגורן העיקרי זה המבחנים הפסיכוטכניים. בהצלחה.

2inaroad

New member
תיקן קטן- אין קשר בין ציונים לקב"א

מה שמוכנס לתוך הקב"א הוא מספר שנות הלימוד! 12 שנים למדת, צברת את כל הנק' גם עם סיימת בלי בגרות. וזה בדוק אלף אחוז! כשהייתי בלשכה פעם, שמעתי את מפקד הלשכה, בדרגת סא"ל מסביר את זה במסדרון לכמה מלשב"ים! מה שכן קובע את הקב"א זה המבחנים הפסיכ' בצו 1, ולמה קושרים בין ציונים לקב"א? כי סביר שמי שמצליח בביה"ס יצליח במבחנים, ואז יהיה לו קב"א גבוה ואז יקבל חמ"ן ואז כמו בחלק של ההצרנת משפטים בפסיכ', ניתן לקשר בין ציונים בביה"ס לבין חמ"ן.

Run And Hide

New member
באמת?

אני הבנתי שמה שחשוב זה המסלול-בגרות מלאה או חלקית ועל חלקית יורד הקב"א.. אז אתה בעצם אומר שרק ה12 שנות לימוד חשובות? זה בדוק?

אם זה נכון אני לא יודעת איך קובעים

את זה. כי הקב"א נקבעת אחרי הצו 1 לפני סיום י"ב. אז כאילו יוצאים בהתחלה מתוך נקודת הנחה שתהיה לך בגרות מלאה, ואז אם בסוף אין הם מורידים את הקב"א ומשנים את השיבוץ? איך זה הולך?

Run And Hide

New member
הם שואלים אם יש בגרות מלאה או לא

זה לא שהם יוצאים מנקודת הנחה. וישר אחרי זה הם קובעים את הקב"א..בגלל זה אני לא מבינה..איך זה יכול להיות שבגרות חלקית לא משפיע על הקב"א..(בתכלס הלוואי שזה היה ככה,אבל לא נראה לי..:|)

אבל כששואלים בצו 1 אם יש בגרות מלאה

זה לפני שמסיימים את הבגרויות, אז אי אפשר לדעת מראש אם לא ניכשל באחת מהבגרויות ואז תהיה בגרות חלקית...

2inaroad

New member
אני ציינתי

לא אני אמרתי את זה אלא סא"ל מפקדת לשכת הגיוס האזורית שלי! מה זה משנה איזה בגרות אם בכלל? איזה ציונים? מה שקובע הוא "כמות ההשכלה שלך" שנמדדת בשנות לימוד!

Candytuft faery

New member
זה בסדר

ישלחו לך מיונים אחרי שתקבלי את המנילה ותסמני את העדיפויות שלך

Candytuft faery

New member
היא לא דיברה רק על מודיעין

אלא על מיונים בכללי, שהיא בכלל לא קיבלה אותם, ומודיעין אכן שולחים לפני המנילה

2inaroad

New member
לא אצל חמ"ן

אם רוצים חמ"ן מחכים בדיוק שבועיים אחרי הצו ראשון. אם לא הגיע- אז זה בדיוק הזמן לבקש ולנדנד. כי אחרי חודש זה כבר יכול להיות מאוחר מדי.

לא צריך להגזים.

גם חודשים אחרי הצו הרשעון אפשר להתחיל להתמיין למודיעין. כל מקרה לגופו.

Itamarro

New member
אני חושב

שהוא/היא התכוונ/ה לזה שלרוב מקבלים משהו ממודיעין שבועיים אחרי תום הליכי הצו הראשון.

קצת הגזמה באמת..

כל האנשים שאני מכירה קיבלו זימונים למודיעין 3-5 חודשים +- אחרי צו ראשון...

SuGaRBabe1

New member
ממש לא נכון

אני קיבלתי מיונים למודיעין כמעט שנה אחרי הצו הראשון שלי....

למעלה