אי קבלת התוספת ביולי 04

orel04

New member
אי קבלת התוספת ביולי 04

בחודש יולי היתה תוספת למשכורת. ביתי המרויחה 3880 ש"ח ברוטו לא קבלה אותה. מנהלת החשבונות טענה שמאחר ואינה משלמת מס הכנסה תוספת זו אינה מגיעה לה. אני ראיתי בטבלה בעיתונות שגם מי שמרויח 4000 ש"ח ברוטו ויותר מגיעה לו תוספת זו המגיעה לסכום של כ-150 ש"ח. אנא כתבו לי מי צודק העיתונות ו/או מנהלת החשבונות מאחר ולי נראה שמנהלת חשבונות זו אינה כל כך שולטת בחומר (שתסלח לי) הרבה תודות ויום קסום-אורלי

isaacf

New member
מס הכנסה

להערכתי מנהלת החשבונות צודקת א. לידיעתך לא היה תוספת שכר ביולי 04 ב. בחודש יולי 04 היה עידכון מדרגות מס רטרואקטיבי מחודש ינואר. ג. כתוצאה מכן היה קיטון במס הכנסה . ד. קיטון המס גרם לשכר נטו לגדול. ה. ההחזר המס מבוצע הלכה ולמעשה למי ששילם מס בפועל. ו. במידה שביתך לא שילמה מס הכנסה מחודש ינואר עד היום אין החזר. מס הכנסה לא נקבע בעיקר לפי משכורת הברוטו אלה ההשפעה השניה העיקרית הם הטבות מס לכן יתכן שמי שהרווח 4000 ש"ח באין לא הטבות מס מיוחדות היה אמור לקבל החזר מס, לביתך בתוך אישה זכאית להטבת מס כמו כן עבור כל ילד ואולי היא גרה באיזור פיתוח ויתכן שהיא חיילת משוחררת מכל הסיבות לא שילמה מס בלכן לא זכאית להחזר.

orel04

New member
המשך

תודה מקרב לב, לפחות שלא נרגיש מקופחים.אגב לביתי יש רק 2.75 נקודות זכות והיא ללא שום הטבות מס היא רווקה מתל אביב ואינה חיילת משוחררת. הכל נובע מזה שאותה מנהלת מוציאה תלושי שכר שבהם מופיע רק הנטו ללא הברוטו דבר שגם לא ברור לי ולא ראיתי מעולם. עכשיו באוגוסט היא נתנה לביתי 1001 ש"ח נטו על 6 ימי הבראה ללא ציון כמה הברוטו לדעתי היום כל יום הבראה הוא מעל 300 ש"ח לפחות אז מה 800 ש"ח שלא מצוינים בתלוש הלכו למס הכנסה. ? גם פה משהו לא נראה לי הגיוני, רק לי?

שיר ורד

New member
תלוש המשכורת אמור

לכלול את השכר ברוטו, ההפרשות השונות למיסים (כולל ביטוח לאומי ומס בריאות) , הפרשות אחרות (כגון לקרן פניסה) ואת השכר נטו. אם זה לא מופיע בתלוש יש לבקש מהמעסיק לקבל דף עם פרוט ההפרשות השונות בכל חודש. יש לבקש פרוט גם לגבי תשלום דמי ההבראה והמיסים בגינם.

למעלה