אי צ'ואן בפעולה

fa jing

New member
אי צ'ואן בפעולה

ריי בחורצ'יק המשתתף בפורום EF ומתאמן באי צ'ואן שם סרטון שלו בודק את האי צ'ואן למול שיטות אחרות. תהנו, חנן

Arpegio

New member
זו יכולת אמיתית?

להכניס את האשכים לתוך הגוף כדי שאי אפשר יהיה לפגוע בהם? כי זה נראה בדיוני למדי... זה באמת ייתכן?

חנן, איפה האי צ'ואן?

אני לא רואה תנועות שאני לא מכיר. זה קצת מפתיע, אבל זה נראה קצת כמו קיקבוקס או MMA.

jossel

New member
זה אי צ'ואן

אמנם מאוד גס ומחוספס ורואים שהבחור די בתחילת הדרך אבל זה לגמרי יכול להיות אי צ'ואן או\ו שיטות אחרות. אי צ'ואן דוגלת בפשטות כעיקרון.התנועות הפשוטות נעשות אלפי פעמים באימון יחיד על מנת להטמיען ככל הניתן אצל המתאמן. לצופה מהצד באימון דינאמי של השיטה התנועות יכולות להיראות לעיתים כאיגרוף מערבי או איגרוף תאילנדי וזאת בשל פשטותן.זה אמנם נראה{חיצונית} אך העקרונות של האימון והקרב הם לרוב לא דומים-כוח גוף מלא,רגישות הידיים למגע{ידיים משמשות כמעיין רדאר}על מנת "להקשיב" לכוונת היריב,הגנה על המרכז שלנו והתקפת מרכז היריב,ניטרול כוח היריב לפני התקפה{פה לי} וכו'.{אגב,גם בניטרול לעיתים משתמשים בהוצאת כוח.לעיתים גם לא.} למראה הבחור בסרטון כל שאוכל לומר הוא,ככה לומדים!

אם אתה אומר שזה אי צ'ואן ולי זה נרא

ה כמו MMA, האם ההבדל הוא רק בסמנטיקה? לא נראה לי. לאי צ'ואן לא אמורה להיות איכות תנועה ייחודית?

pangainoon ryu

New member
אוהד..

הבחור בסרטון כל כך טוב וכל כך מחובר עם האי צ'ואן שהוא כבר פורמלס :) באמת חסר צורה..

רק למען הסר ספק

מה שכתב פה ידידי חובב המהומות זה לא מה שהתכוונתי להגיד

jossel

New member
לא היה ספק בך

הכוונה של הבחור ברורה ולכן הוא גם לא זוכה לתגובה.

jossel

New member
לא רק סמנטיקה..

כדי להגיע וליישם את אותם עקרונות שמדובר בהם באי צ'ואן בקרבות חופשיים יש צורך בזמן.וניסיון. לא הייתי מצפה ממתאמן גמל שלמה\בה גואה\בה ג'י\קראטה וכו' ליישם את כל העקרונות שלמד{אם למד} בתחילת דרכו.לכך דרוש ניסיון. עם הניסיון בקרב חופשי והמשך דגש על עקרונות באימון תהיה התקדמות. אנשים מצפים באימוניהם להגיע לאותם יכולות של מפורסמים ומוכרים בשיטה שאותה הם לומדים כבר בתחילת דרכם ומתאכזבים כשזה לא קורה מהר. לדעתך וואנג שיאנג ז'אי הטיל אנשים כאילו היו זבובים כבר בתחילת דרכו?או שדונג האי צ'ואן גבר בקלילות על יריביו בשנות אימוניו הראשונות? ברור שלא.! כמו שכבר ציינתי בהודעתי הקודמת,מה שהבחור עושה יכול להיות{אולי} אי צ'ואן,מה שבולט לעין זה שהוא בתחילת דרכו.

למעלה